reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny:-)
Ja po wizycie(mialam miec jutro)
ale jutro mojego lekarza nie bedzie bo ma pilny wyjazd,
a nie chcialam isc do innego i przeniosl mi na dzis.

A wiec:
Nunia wazy 1400g.
Serduszko pieknie bilo.
Przeplywy ok.
Ulozona juz glowkowo.
Szyjka dluga,zamknieta.
Skurczy brak.

przepraszam,ze tak tylko o sobie:zawstydzona/y:
czytam was caly czas:tak:
i za wszystkie trzymam mocne kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Dzięki MONICO i również pozdrawiam i życze szybkiego rozwiązania...
Może przypomnisz mi jak było u Ciebie kiedy zaszłaś w ciążę w którym dniu cyklu a czy osłabiałaś plemniczki ?

Dido21 widzę że też oczekujesz córci wiem powtarzam się pewnie pisałyście ale tyle tych stron :zawstydzona/y: może mi napiszesz w wolnym czasie jak było i u Ciebie :-)

Pierogatka u mnie nic specjalnego nie pichce-zjedlismy rosołek z wczoraj...po tym omdleniu leże i nic mi sie nie chce,w głowie mi się kręci..dzieci maluja farbami ..jeszcze 2,5 h i bedzie mąż..na jutro wziął wolne -ufffffffffffffffff

Monico,Pierogatka nieustanne &&&&&&&&&& za akcję porodową !

Dido piękne wieści po wizycie ;)

Myszka powodzenia w staraniach:)

reszta Gangu gdzie jesteście???????????????????????????????????????????????????

Mama05 no to miałaś z tym omdleniem...
Na pewno przyda mi się motywacji teraz będę obserwować cykle i zaczynamy od lipca sierpnia.Oby tylko zaczęły mi się cykle owulacyjne bo ten był bezowulacyjny i teraz nie wiem kiedy dostane następny :wściekła/y:
No cóż poczekam jeszcze z 2-3 tygodnie i pójdę po coś na wywołanie do gina mam nadzieje że nie będę musiała :tak:

Hej Kochane!
Monico, Pierogatka trzymam kciuki za wykluwanie sie maluszkow. Oj pamietam jak mi sie potwornie dluzylo. Co rano wstawalam w zlym nastroju ,ze kolejny dzien i nic. Sama sie dziwie ,ze udalo mi sie w koncu urodzic w terminie.
Mama , Kinga kazdemu czasem przychodza chwile zwatpienia ale ja wierze ,ze wam sie uda, na prawde :tak:
Piranha co do imienia to ja bym tez nie patrzyla na popularnosc. Zuzia to sliczne imie i sama mialam dylemat czy tak nie nazwac corci. Chlopcom jednak bardziej sie Nina podobalo , bo w kilku ulubionych bajkach wystepuje postac o takim imieniu i bardzo dobrze im sie kojarzy;-) Chcieli tez Helenke bo jest w Polsce lokomotywa parowa o nazwie "Piekna Helena" a oni zakochani w parowozach. No ale nie chcialam ,zeby cora miala imie jak parowoz a poza tym samo imie nie podoba mi sie az tak mocno.
Musze zmykac do Niuni bo cos dzisiaj spac nie moze:sorry2: Moze przez ta wichure na dworze:baffled:
Pozdrawiam cala reszte przyszlych ciezarowek i mamusiek :*

Mama05 wiem że trzeba odczekać dlatego czekamy do lipca sierpnia mam nadzieje że cykle będę mieć normalne. Wiadomo pewnie troszkę mi zejdzie bo będziemy próbować na dziewczynkę tak 3-4 dni przed O. Za miesiąc kupuję testy i zaczynam dokładnie sprawdzać co i jak. Chociaż wiem że u mnie owu jest w dniu pozytywnego testu około 3 dni przed skokiem.Dlatego mój drugi synek jest z dobę 1,5 przed owu bo kiedyś myślałam że mam ją dzień przed skokiem bo przecież testy niby też szybciej te 24 godziny pokazują a tu psikus. Tylko że nam 2-3 dni przed owu nic nie wychodziło ale jak już mówiłam teraz na się nie śpieszy tak. Mam swojego kochanego Skarba i teraz on potrzebuję mojej uwagi i mu będę poświęcać swój czas wiec nie mam takiego ogromnego parcia na kolejną fasolkę ;-)Wiadomo chciała bym mniejsza różnice wieku żeby dzieci miały lepszy kontakt. Miałam naturalny poród.

Witajcie babonki:-)Aneczka w końcu zobaczyłam co nieco twoje maleństwo, chodź zdjęcie miniaturowe, ale co widać. Wstaw jakąś fotkę dla pragnących córek ciotek tak dla naszego lepszego samopoczucia i większej motywacji.
Gal widzę że zrobiłaś ogromny postęp w tym miesiącu, super tak trzymać.
Mama, kinga nie dołować się musi być w końcu dobrze.

Wysłałam zapytanie o calcium citrate, ale jeszcze nie mam odpowiedzi będę miała niestety trochę przerwy w braniu tego specyfiku bo nic innego nie mogę znaleźć w necie, a może którejś z was udało się coś kupić?

Myszka witaj wśród tęskniących za córeczką. Dopiero dopatrzyłam się że masz takiego malutkiego szkraba. Gratuluje dzieciątka.

Ostatnia edycja:
reklama
Agulek a dziękuję dziękuje urodził się 24 grudnia piękną sobie datę wybrał :-) Teraz troszkę chorował ale już lepiej. Widzę że sporo kobitek ma np. 2 synków nie była to dla Was trudna decyzja o trzecim dzieciątku ? Zastanawiam się jak to jest ? Ale to chyba jak już ktoś mówił : jedno dziecko a dwoje to widać różnicę ale już więcej to nie bo jednak dzieci razem się bawią i chyba nawet łatwiej jak z jedynakiem bo on ciągle wymaga uwagi...Ja podziwiam mojego starszego bo sam się zajmuje braciszkiem wozi go podaje mi np pieluszkę itp. a tak się bałam że będzie zazdrosny a on przeciwnie kiedy mu mówię że nie mogę mu czegoś zrobić bo braciszek np je to on grzecznie czeka...aż miło patrzeć jak mi pomaga aż chce się więcej dzieci ;-) wiadomo nie wolno naciągać pomocy bo się może zniechęcić ale skoro sam się pcha to czemu nie.:-D

Do góry