reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no niestety... ..chyba sobie wykrakałam...

pogadałysmy z babeczką ,potem pobranie -oczywiście tylko lekkie ukłucie-potem znowu pogadałyśmy i ...odleciałam...
tak dawno już nie mdlałam ,że zapomniałam jak to jest .a dzis zemdlałam...
leżałam 20 minut ,żeby dojść do siebie bo przecież autem wracałam te 8 km...
no ,ale jestem już w domu.

jedno info dla babeczek ktre bedą robić badanie hormonów:
do badania hormonów nie trzeba być na czczo i nie trzeba rano-dobrze zrobic rano ,ale nie jest to konieczne..a jeśli robi sie w dzień to 2 h przed badaniem nic nie jeść.

a teraz o moim badaniu...ja nie wiedziałam,żadna z Was nie pisała więc pojechała sobie i mówię co chce a pani do mnie ,że sa różne tabletki na obciążenie i ,że to lekarz decyduje którą zapisze...
zeszła na dół do apteki zapytać bo mówię ,że chciałam tą meta....coś tam a ona mówi ,że może to zamówić i bedzie na 13.00.
powiedziałam,że mam 2 dzieci na feriach i do 13.00 to mi tak prl skoczy ,że wynik nie bedzie miarodajny..

dzwoniła przy mnie do Poznania zapytać jak w labo w Poz. to robią -zrobiła telefon na głośnomówiący i babeczka tez powiedziała,że to ginek zapisuje jaką tabletkę i dawkę podać pacjentce..

tak wiec jak juz dojechałam to zrobiłam samą prl i progesteron-zapłaciłam 70zł -wyniki jutro około 14.00-zadzwoni do mnie jak juz będą i poda przez telefon;)

Patrysiak &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Twoje badanie;) wszystko bedzie si;)

Czarodziejka,Bella dzięki za &&&&&&&&&& ,ale cos kurka nie pomogły:)))
u nas tez wieje na maxa i pada..
w nocy lało ,aż mi sie Domi przebudził..
kolejnyyyyy dzień w domu-kurcze zaraz w depresję wpadnę!!!

jutro jedziemy ta samą ekipą co bylismy w teatrze do centrum zabaw w Poznaniu-niech sie dzieci wyszaleja bo na głowe idzie dostać z tą pogodą i ich energią...

pozdrawiam i ide na kawę ciśnienie sobie podnieść ..

Pirania -paczuszka poooszła:)

reklama
patrysiak, mama KCIUKI TRZYMAM ZA WAS

dziewczyny ja poprostu mam gorsze dni, tak chodzi o starania.za długo to trwa... boje sie że nigdy się nam już nie uda:(

miłego dnia

Cześć babeczki , za sugestią Czarodziejki i biorąc pod uwagę że kiedyś bywałam tu bardzo dużo pozwalam sobie na mala reklamę ....
gdybyście potrzebowały coś z testów , termometrów polecam się ...niektóre już korzystały i się nie zawiodły .
Do tego kto jak kto ale ja będę wysyłać ze szczerymi zyczeniami powodzenia
Sklep medyczny / Ośrodek diagnostyki słuchu i mowy MEDIKO sklep jeszcze w budowie ale jest odnośnik do allegro

z góry dziękuję

Anufifi dziękuję za link..będę pamiętac jak by coś ;))

Kinga ja też mam gorsze dni ostatnio ...nie wiem ,czy nie dam sobie spokoju z tym wszystkim..
babka w labo patrzyła na mnie i mówi-pani juz u nas bywała...
ja mówię -tak,bete robiłam kilka razy
Ona-i co ,nadal nic??
ja-jak widac ,nadal walczę.....

zrobiła mine mega współczującą -jakby chciała powiedzieć -daj sobie spokój kobieto,głowa muru nie przebijesz........

i nie wiem czy tak nie zrobię...
na qrwa ile sie mozna starać ..no ile?????????????????????

Cześć kochane dziewczynki!

Ojej, no co ja czytam, jakie nastroje:-(

Mama05- zacznę od Ciebie, jejku jaka szkoda, że tak się stało , ale jakoś przez mysl mi nie przeszło, że Ty nie wiesz jaką dawkę, wogóle jakoś to mi umnknęło.
A ja zanim poszłam na to badanie to całą dyskusję miałam z Piranha , jaka dawka tego metoklopramidu i z tego co pamiętam to była 100 mg, dlatego dla mnie było to oczywiste, że Ty wiesz, nie przyszło mi do głowy jakoś, że nie wiesz.
Ale powiem Ci, że jestem zdziwiona, że tak Ci powiedziały, ja na tym teście byłam w limie(luxmed) i powiedziałam tylko, że chcę zbadać prolaktynę po obciązeniu metoklopramidem, a oni już o nic wiecej się nie pytali o żadna dawkę, bo mieli standardowo takie badanie z dawką 100 mg. Kazali zapłacić i poszłam do laboratorium. Przykro, że to tak się stało:-(
Rozumiem Ciebie, jaka jesteś rozczarowana....i zła.....

A, że kobitka się na Ciebie patrzyła, niech się patrzy, a Ty mi sie tu nie załamuj, już niedługo zobaczysz dwie kreski, ja Ci to mówie, a mój M nazywa mnie często czarownicą, bo nieraz przewiduję rzeczy, które jemu się nie śniły. Ja Ci to mówię....

Tak samo Kinga85- a co to za nastroje, rozumiem , ze jesteś już zniecierpliwiona, ja też jak sama wiesz czasami mam wszystkiego dość, ale wierz mi jesteś w o niebo lepszej sytuacji ode mnie , bo jesteś duuuuuuuużo młodsza, a ja tego czasu już nie mam. I uda Ci się na pewno, zobaczysz swoje upragnione II kreseczki, nie ma innej opcji, wierz mi!

Patrysiak- trzymam mocno kciuki za wizyte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, będzie dobrze:tak:

Mama, Kinga głowy do góry !!

Ale wiem co czujecie, tylko że Wy jesteście już mamami a ja jeszcze nie...
Obiecalam sobie, że w tym cyklu nie testuję wcześniej, nie ma mowy bo później niepotrzebny płacz będzie tak jak w poprzednim cyklu, cierpliwie czekam do @.

Gal dobrze mówisz. Dziewczyny zbiorowo bierzemy się w garść, takie smutasy nic nam nie dadzą.

Ostatnia edycja:
Gal dzięki za przytulenie.....
a co do badania to juz trudno-nic nie zrobię ..po prostu nie wiedziałam,że taka jest"procedura"..
teraz czekam na wyniki-oby były oki..
głowa mnie trochę boli i mi szumi....kawa troche pomogła..

Bella tak,mam dzieci ...ale wiesz już ,że ŻADNA ciąża mi lekko nie przyszła-o każdą walczyłam ..a teraz juz jestem tak zatracona w walce ,że nic dla mnie się nie liczy...robię się zgoszkniała..na męża wciąż buczę...dziś 23-nasza miesięcznica..On dzwoni do mnie z zyczeniami a ja Go zbyłam.........;(((
już nie umiem być miła bo wciąż mi w głowie dni cyklu,badania ,witaminy,mierzenie tempki,nadzieja ,rozczarowanie,żal wściekłość..
ehhhhhhhhhhhhhh chyba ta depresyjna pogoda zrobiła swoje
mam zapadane całe szyby,wieje i nic tylko iść spać ....

Hejka!

Mama
, ale pech straszliwy! :-( A z prolaktyną wszędzie podkreślają by oznaczać ją na czczo lub przynajmniej 3 godziny po posiłku i po kilkuminutowym odpoczynku. Strasznie dziwne z tym metoklopramidem, test czynnościowy to raczej standard i we większości laboratoriów wygląda identycznie, podawane jest 10 mg metoklopramidu, tabletkę dają w laboratorium. Ważne, że tempka nadal wysoko! Szalona jesteś z tą paczką, dzięki kochana! Mi też nie udało się dziś z badaniem krwi na krzywą cukrową, Krzysiu postanowił wstać o 5 rano i hasać do 7 rano, potem oczywiście postanowił to odespać tak więc nie zdążę z badaniami przez rozmową o pracę mojego M, poproszę go by wziął urlop w przyszłym tygodniu i podjadę sama do laboratorium.

Patrysiak, kciuki za wizytę i za niskie NT u Maluszka, na pewno wszystko będzie w idealnym porządku, zobaczysz! Może uda ci się podpatrzeć ułożenie nuba? :-)

Kinga, Mama, do Waszych dołków i smutków: "A sio, a sio, a kysz, a kysz!!!" Uda się Wam kochane, i to szybciej niż myślicie, zobaczycie! Kinga, a Twój M bierze jakieś wspomagacze?

Czarodziejko, u nas też wieje okrutnie ale ja tam już czuję wiosnę w powietrzu! :-)

reklama
Pirania dzięki..
no pech..ale juz nic nie zrobię..

Ty też widzę nie tak jak chciałas masz...
tak to jest-jak potrzeba to dzieci nie spią a jakby mogli wstać to śpią..
nadal &&&&&&&&&&&&&&&& za męża rozmowę..

a ciasteczka dojdę pewnie koło czwartku..puściłam w kopercie piankowej..mam nadzieję ,że ich za bardzo nie pokruszą :)
mam to sie podzielę;))

Do góry