reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ewcik ja ci napiszę jak sama podchodzę do tematu planowania płci. Generalnie zależy mi na drugim dziecku. Jest opcja żeby zwiększyć szansę na córę..to z nich korzystam. Krzywdy tym nikomu nie wyrządzam. Ale to tylko zwiększenie szansy. Nie powiem że staram się o córkę. Staram się o dziecko, stąd też część suplementów.
Irygacje nie są dla mnie przegięciem.
Za to jak Piranha pisała, że kobiety w domowych warunkach jakoś oddzielają plemniki z chromosami X Y i wstrzykują sobie...to już przegięcie...

u nas jak się trafi córa będzie super, jak się trafi synek to też będzie super :)

Mama będziesz ze mnie zadowolona, właśnie paluchy wymazałam oliwką:-p
a z przepisu na mleko z ryżem sama chętnie skorzystam, lubie takie cudeńka mleczne:-p

Piranha hehe to widzę że myślimy podobnie, pisałyśmy wspólnie posta:-D
udanego dnia u teściów :)

Ostatnia edycja:
reklama
mama piłam te ziółka, jak planowałam poczęcie pierwszego dziecka, plus lekarka dała mi Duphaston i się udało;-) wiem też dlatego, że synek jest z samej owulacji, bo jeszcze nigdy mnie tak jajnik wtedy nie bolał;-)zastanawiam się, czy pijąc te ziółka teraz, a biorąc pod uwagę, że chcę zacząć staranka gdzieś we wrześniu, nie "popsuję" sobie moich policystycznych jajników

piranha pewnie masz racje, ja naprawę baaaaaaaaardzo marzę o córci i mam nadzieję, że dzięki Wam będę wiedziała, jak się za to zabrać:-D co do tego wykresu, to z chęcią założę, ale w jaki sposób Wy możecie o zobaczyć? bo nie chcę go wklejać w podpisie..
miłego wypoczynku w górach:tak:

truskafffka z mojej strony nie był to absolutnie atak, po prostu taka chwila zastanowienia;-) być może piszę tak, bo sama jeszcze nie wiem, na czym polegają te wszystkie metody, irygacje itd.. dlatego tez liczę na Waszą pomoc:tak: p.s. a skąd w ogóle czerpiecie informacje na temat tych metod? :-)

Ewcik moim zdaniem wyregulujesz sobie cykl tymi ziołami a wiem ,że są też zioła na problemy z PCO więc poczytaj o tym i też zakup-cena jest mała wiec warto spróbować

Pirania no to git ,ze się wyjazd szykuje bo to znaczy ,że.....dzisiejszy dzień nie bedzie klonem dnia poprzedniego hahahaaa
przyjemności kochana :)

Truskafffka
widzisz chcieć to móc :)))
bardzo dobrze,smaruj i szybko zobaczysz efekty ;)
jak tam ,juz po pracy??
oczywiście polecam ryż na mleku -rewelka,naprawdę :)

u mnie kurczak już w piekarniku ..mmmmmmmmm jaki zapach:)

Ewcik spoko loko, nie czułam się atakowana:-D
zastanawiasz się..a ja odpowiadam jak ja to widzę;-)
jak nie chcesz wstawiać miniaturki do podpisu, to mozesz wkleić po prostu linka do wykresu do swojego postu
a ty z reguły masz takie długie cykle? aaa...już doczytałam..PCO

wiedzę tajemną poznajemy dzięki naszej specjalistce Piranhy ;-)
ja u najpierw trafiłam z nutką niedowierzania..potem zaciekawienia, aż się wciągnęłam hehe
trzymam kciuki za wszystkie wymarzone córeczki i syneczków :) najważniejsze żebyśmy pomimo działań "wg przepisu na..." pamiętali o niespodziewajkach, że jednak może powstać mały człowieczek nie tej płci o której myślałyśmy :-D

Mama hehe wiedziałam że docenisz :-p
a ja jeszcze w pracy, ale właściwie już po pracy, czekam na chłopaków i jedziemy na zakupy:tak:

Ostatnia edycja:
Kinga no i dobrze że postawiliście kropkę nad i
cool2.gif

ty w tym cyklu nie mierzysz temperaturki, dobrze kojarzę?
tak tak, w tym cyklu nie mierzę tempki. tylko obserwuję śluz, badam szyjkę..

zaraz się biorę za pieczenie ciasta:]

a jaki to jest kwaśny lubrykant? jakiś konkretny na pewno macie na mysli;-)

mój pierwszy obserwowany cykl:

p.s. aaa i wspomnę może, że mój termometr nie ma pośrednich temperatur, typu 36,25, tylko 36,2; 36,3 itd

g.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
mama ja też dziś kurczaka robie:) ale poźniej na kolację z rożna :-) smacznego!

truskafka wspoczuje ze i w sob pracujesz :/
piranha dziekuje ... :)

Do góry