reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

marti_ka
Beatko sliczne dzieciaczki... o jak mi sie marzy taka 3 tylko z synkiem najmlodszym ahh...
piękne marzenie kochana bo ja mam takie samo, ale damy radę

Beatko zdjęcia przecudne....i Hanulka i chłopcy....rewelacja
powiedz kto robił tak profesjonalne zdjęcia?? nie mów że sama
a Hania wygląda na 3-miesięcznego bobasa

a ja dalej 2w1 i nic się nie dzieje

reklama
Beatka coreczka przesliczna.Moze i mnie sie uda.
Ja wczoraj mierzylam ph i kartonik byl niebieski to ile 6? wczoraj byl 7 dc.Potem wzielam lactovaginal teraz jest 4,5 .A wy sie staracie przez caly plodny sluz az do owulki?
Powiedzcie mi dziewczyny ile u was po pozytywnym tescie owuk. wystepuje owulacja?

Cześć dziewczyny!

Andziak, u mnie owulka występowała około 24h po pozytywnym teście, przyjmuje się 24-36h ale podobno najczęściej jest to właśnie 24h.

MissBella, jak dzisiejszy teścik? Jak tam z plamieniami? Łykasz dupka 2 razy dziennie?

Mama, a nie mówiłam, że tempka dziś będzie wyżej?
t2014.gif
Warunek skoku już zaliczony a dziś tak naprawdę dopiero 2 dpo. Zaraz uciekam na owsiankę wedle Twojego przepisu :-D

Kinga, często w fazie lutealnej tak mniej więcej w okolicy 4 dpo jest tzw. drugi wyrzut estrogenu, może on spowodować pojawienie się śluzu podobnego do płodnego :-)

witam ,cześć i czołem;)))

Bels -testowałaś dzis też????????????
nadal &&&&&&&&&&&&&&& zaciskam :):)

Czarodziejka zrób tak ,żebyś czuła zmienę z włoskami i była zadowolona ;))
a potem.......fotkę poprosimy-będą OHY i AHY :)))))))

GAL JA NADAL ZACISKAM &&&&& za Twoja walkę z miernikiem ...

Mama, śliczna kurteczka! Mi tam też zawsze zakupy humor poprawiają :-D A tempka jeszcze Ci wzrośnie, zobaczysz! Zjadłam dziś owsiankę wedle Twojego przepisu - normalnie pyszności! :-)

Pirania dzięki..nie mogłam sie "oprzeć " tej kurtce ;)))

ciszę się ,że i mleko z kawę Ci smakuje i owsianka;))))
a jeszcze spróbuj ryżu:)))
wlewasz z pół mleka i wyypujesz woreczek ryżu-szczypta soli i pół łyżeczki curku i gotujesz na wolnym ogniu ,aż ryż wchłopnie mleko:))oczywiście dodaję też szczyptę cynamonu a jakże ;)))

potem na talerz(od zupy) nakładam 2,3 łyżki serka Danio i na to ryż na mleku-pyyyyycha to mało:)))

Księżniczka ja również mieżę na dole ;))

Beatka dzięki za ~~~~~~~~~~~~~~~~
i cudne zdjęcia maluchów ;)))

Pierogatka bądź dzielna..już niedługo i u Ciebie się zacznie;)))

Kate kochana Ty już nie długo do gine lecisz tak???

coś to jeszcze miałam ,ale dopiero wstałam i muszę się dobudzić ;))

Pirania jedz na zdrowie kochana ;)))
a powiedz mi tak jak zaznaczyłam linie jest dobrze czy przesunąć na 12 d.c.????

no mówiłaś ,mówiłaś ;))) dzis mi lepiej-tempka wzrosła i kurtkę mam hahahaaaa

Ostatnia edycja:
mama05 Ty to jesteś fajowa kobietka, twoje posty są takie hmmm hmmm jak to powiedzieć... optymistyczno - rozweselająco- pogodno - czaderskie a zarazem
piszesz w nim samo życie
a powiedz jak robisz to mleko z kawą czy kawę z mlekiem bo chyba nie doczytałam

Mama, z ryżem na pewno spróbuję gdyż bardzo w moim guście kulinarnym ten przepis no i mam serek Danio w lodówce :-) Linii bym nie przesuwała, u mnie też szczęśliwym cyklu Obserwacja cyklu - enpr.pl (odcenzurowałam w końcu serduszka ;-)) tempka zaczęła rosnąć już w dniu owulacji, musiałam po prostu pamiętać, że np. 3 dpo na wykresie to tak naprawdę 2 dpo ...czyli dokładnie jak u Ciebie. Kurtkę masz, tempka wzrosła czyli 2 pieczenie na jednym ogniu upiekłaś :-D Uciekam na owsiankę i mleko z kawusią :-)

Pierogatka dzięki za hmmmm,hmmm komplementa;))
a mleko z kawą robie tak
cały kubek mleka do mikrofali tak,żeby prawie zagotować-musi być gorące
potem dodaję lyżeczkę cukru i łyzeczkę rozpuszczalnaj kawy i szczyptę cynamonu-mieszasz i pijesz;)))

a czy Ty masz do którejś z nas nr tel .żeby napisać ,że urodziłaś ???

Pirania no to tak zostawię wykres ;)
smacznego kochana :)
i polecam ryż :)
ja często dzieciom robię jako podwieczorek i jak juz maja na talerzu to posypuję kakao :)

mama05 myyyyy ta kawka pyszność właśnie sobie strzeliłam z ciachem

tel do żadnej z Was nie mam, nawet nie wiem gdzie to się podaje
a chętnie bym Was BBciotki poinformowała

nooo!!
poodkurzałam dół i górę..
ogarnęłam kuchnię .
teraz podleję moje 43 kwiaty:)
i biore się za zmianę pościeli-potem pranie..i to tyle na dziś ;)

Royana witaj..

reklama
Cześć, witam Was sobotnio!

MissBella- kochana, co u Ciebie, dawaj znać, myslimy o Tobie!:tak::-)

Czarodziejko- mam nadzieję, że z Maksiem lepiej i leki działaja, współczuję z tą choróbką, ale tak jak piszesz, to wszystko jest do wyleczenia:tak:

Mama05- dzięki, ale chyba polegnę z tym miernikiem, trudno , widocznie tak miało być:blink:

A u mnie dalej śluz płodny, wczoraj nie wypiłam ziółek, bo chyba one jeszcze mi zwiekszyły ten sluz, nie wiem sama już....

Zaraz się szykuję do groty solnej, jadę na g. 12. I może po tej grocie , po irygacji 12cm, chciałabym zadziałać, bo inaczej to znowu miesiac na straty, bo brak staranek w dobrym czasie (ale jak działac kiedy przed owu mega sluz płodny).
Tylko zastanawiam sie jeszcze nad jednym, były działanka z M (no robótki ręczne tylko) i to było o 21.30,
Piranha, czy inne dziewczynki, po jakim czasie można już się starać, aby plemniki były zdolne do zapłodnienia, czy 14- 16 godzin przerwy wystarczy?

Do góry