reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Gal, no to źle Ciebie kochana zrozumiałam, myślałam, że chodzi o lampę solną :-D Co do groty to ja bym się na nią zdecydowała po przeczytaniu tego opisu :-):

Kolejnym bardzo ważnym i trudnym do osiągnięcia w innym niż grota solna warunkach, elementem leczniczym jest jonizacja ujemna. Jest to leczniczo działający elektroaerozol ujemny o działaniu ochronnym, regulującym w odróżnieniu od niezdrowej jonizacji dodatniej. Jony dodatnie, których źródeł jest bez liku w środowisku otaczający np. telewizor, komputer, wszelkie domowe przemysłowe urządzenia elektryczne, wyroby z tworzyw sztucznych- działają chorobotwórczo, powodują wzrost ciśnienia krwi, złe samopoczucie, uczucie szybkiego męczenia się, upośledzają oczyszczanie się dróg oddechowych, powodują skurcz oskrzeli.
Obecnie w grocie solnej jony ujemne powstające dzięki naturalnemu jonizatorowi ujemnemu jakim jest sól – znoszą te niekorzystne efekty działając przeciwzapalnie, spazmolitycznie, odkrztuszająco, przeciwalergicznie. Zdrowe jony ujemne ( to dzięki nim tak dobrze czujemy się tuż po burzy) sprzyjają lepszemu przyswajaniu tlenu, pozytywnie wpływają na wydajność intelektualną, mają działanie bakterio i wirusobójcze, powodują zdecydowanie lepsze samopoczucie. Ilość przyswajalnych w trakcie seansu w grocie biopierwiastków jest zawsze bezpieczna, i tak na przykład ilość wchłanianego podczas seansu chlorku sodu nie przekracza 13 miligramów.

Ewcik, tak jak już pisały dziewczyny to wiele można wywnioskować z samych pomiarów tempki (bez obserwacji śluzu i szyjki), choćby to czy doszło do owulacji, czy właściwie produkowany jest progesteron w 2 fazie cyklu, czy faza lutealna ma odpowiednią do zagnieżdżenia zarodka długość itp. B-Complex trzeba łykać w takiej dawce by dzienne spożycie witaminy B6 wynosiło 50-100 mg, w aptece ciężko dostać tego rodzaju preparat, najlepiej zatem dokonać zakupu na Allegro (dziewczyny tutaj łykają głównie B-Complex formy Puritan's Pride, zresztą Mama poratowała już Ciebie linkiem) :-) Co do wytycznych odnośnie planowania dziewczynki to wysyłam Ci zaraz PW :-) (a propos, w tych wytycznych podanych przeze mnie ostatnio na forum zapomniałam o 2 ważnych kwestiach: starania muszą być bez orgazmu i warto zadbać o małą ilość cukru rano w krwi - czyli albo nie jeść śniadań (w moim przypadku odpada :-D) albo jeść śniadania niskowęglowodanowe) ...Tobie Ewcik wysyłam już wytyczne z upgradem do nowej wersji :-D

Księżniczko, test będzie pozytywny dopiero jak kreska testowa będzie tak samo mocna albo nawet mocniejsza od kontrolnej. Witamina B6 oraz mieszanka nr 3 Ojca Sroki nie powinny ze sobą kolidować.

Mama, dzięki kochana, Tobie również dobrej nocki życzę!

Ostatnia edycja:
Czarodziejka -piszesz posta i zanim wyślesz zrób
Ctrl i A-zaznaczy się na niebiesko
potem Ctrl i C skopiujesz..
i wysyłaj posta ...jak Ci pójdzie w kosmos to znowu robisz ODPOWIEDZ i juz nie piszesz drugi raz tylko robisz Ctrl i V i masz to co wcześniej napisałaś ;)))

...
kochana niech Ci Pan Bog w dzieciach wynagrodzi:)))))) A przynajmniej w jeszcze jednym jedynym:)))))

jejku ale jestem flak..spac mi sie chce..a nie wiem jaka nocka bedzie bo maksio pokasluje..

Piranha- dzieki za odpowiedź, ale teraz jestem mega załamana:no: Prolaktynę to mam już chyba 1000!

Widzę, że sluz zaczął mi się zmieniać na bardziej ciagnący, wieć już owulka się zbliza i być może czas na działania, a ja mam mega problem ze zmierzeniem tego ph!!!!!!!!!!:wściekła/y:

Miałam ostatni pasek ph dla porównania go zmiernikiem (który dostałam do medicline), bo dzisiaj M kupił te płyny do kalibracji, no i mierzę pasek, a tam ph 5,8, no więc próbuje killa razy wacikiem grzebać sobie w środku, i albo raz wyszedł 4,7, a drugim razem 6,5, po prostu wacik nie nasiaka tym śluzem. Mam wrażenie, że zaraz zwariuję............
Piranha- doradź coś, może gdzieś pisały dziewczyny na in-gender jak to one mierzyły, bo w ten sposób to widzę , że mi sie nie uda zmierzyć:no:

Gdybym wiedziała, że te paski nie dojdą, to bym zamówiła gdzie indziej , a te gnoje jeszcze do wczoraj zarzekali się, że na pewno wysłali:wściekła/y:

księżniczko test pozytywny doppiero jest jak dwie kreseczki są tak samo mocno czerwone. U ciebie może być przed owu :tak: jutro zrób o tej samej porze mniej wiecej i zobaczysz czy jest ciemniejsza czy jaśniejsza... jak jaśniejsza to już pewnie po owu...

czarodziejko ojj tylko nie choróbska :/ ja to jak tylko mi Filip zaczyna kichać i kaszleć daje mu syrop z czosnku i z miodem idt... od razu mu lepiej wtedy. jakos narazie to pomaga

księżniczka &&&& zaciśnięte za owocne staranka:tak:
Mama Gal...nosz cholera psioczę strasznie, bo ziółek pić nie mogę...a ja już chcę z wami w komitywie:wściekła/y:
Kinga ..szalejesz z suwaczkami fajnie :cool2:
no to siup...za te nasze dzieci nowe

Bettsie
no właśnie, nowy cykl, nowe nadzieje..II kreseczki na teście muszą być. Udanych boboseksów :-p

Ewcik
WITAMY!!!!

Gal :szok:ja pierdziuuu współczuję, koszmarnie trafiłaś z testami

truskaffka a no tak jakoś mnie naszło na zmianę po tym likierku :-D mój synek uwielbia piłkę nożną, chodzi na zajęcia piłki nożnej i jest fanem FCB :) heh mały mój piłkarz... stąd tez zmiana suwaczka :rofl2:

no to za dzieciaczki nowe abyśmy długo nie musiły czekać! :tak:
..a zobacz na suwaczki naszych smyków są bardzo podobne jeżeli chodzi o 21 :)))))

reklama
Normalnie się poryczałam, pewno nici też z tego cyklu, bo w takich nerwach, to nic z tego nie wyjdzie:no:

Do góry