reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć Wam,

Pirnaha- bardzo dziekuję za odpowiedź, ale z lampki z olejkami, gdzie się świeczka pali i podgrzewa olejek np. lawendowy to oczywiście można tak?

MissBella- dziwne to, a przecież tempka taka ładna, zostaw ten test i zobacz jeszcze po długim czasie, ja nadal trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&

Pozdrawiam też inne dziewczynki i muszę kończyć, bo synek nie daje mi pisać....

reklama
Dzień dobry...pysznego tłustego czwartku życzę..

ja jeszcze pączka nie wszamałam żadnego, ale niebawem to nadrobię:-D
a tu apetyczne pączusie pokazujecie...ślinka cieknie:-D

jade teraz do pracy -mamy szkolenie, będę po 15...znów nadrabianie mnie czeka:-p

Czarodziejka
nonono...brawo i gratki
domowe pączusie rządzą!!!!

MissBella kurcze, wierzyć się nie chce. Tulę mocno, czekamy na dalszy rozwój wydarzeń...

Nullka spokojnego dnia, po niespokojnej nocce życzę

Mama jak robisz tą owsiankę swoją?

Kosmo
super że zajrzałaś, korzystaj z czasu z bliskimi i baw się dobrze :happy:
Co do siostry, pewnie nasza specjalistka napisze co i jak
Mnie się wydaje że namawiać na suplementy warto, nie zaszkodzą a jak mogą pomóc to super :)

Kinga miłej pracy!!!

Truskawki wczorajsze jeszcze rozdaję dla chętnych:-p

Hej babeczki!

Życzę wszystkim smacznych pączusiów i oczywiście ani grama więcej na wadze :-)

d53754400021767b4d6fba1e

MissBella, to ja Ciebie być może pocieszę. Właśnie sobie uświadomiłam, że skoro owulka była 2 lutego to dziś masz dopiero 12 dpo (więc miało prawo nic nie wyjść), a kształt wykresu zrobił się dość ciążowy. Dobrze obejrzałaś test pod światło dzienne (najlepiej przy oknie) po dłuższym czasie? Na pewno miał czułość 10 mIU/ml? Ja bym leciała dziś na betę, jeśli ta opcja odpada to na pewno zakupiłabym test na jutro i nie traciła wiary w ten cykl!
t2014.gif

nullka, to możemy sobie rękę podać, mi Krzysiu też zaserwował i ciężki wieczór i ciężką, nieprzespaną noc więc doskonale Ciebie rozumiem.

Czarodziejko, smaka mi narobiłaś, to ja poproszę takiego pączusia do kawusi :-)

pierogatko, nie ma za co kochana i cieszę się, jeśli wywołałam uśmiech na Twojej twarzy! :-) Po prostu pochwal się za jakiś czas fotką USG malutkiego królewicza w brzusiu!

Kosmo, brakuje Ciebie na forum! A siostrze w ciemno ciężko doradzić :-(, bez obserwacji, wykresów i podstawowych badań (LH, FSH. estradiol, testosteron, progesteron, prolaktyna) się nie obejdzie. Jednak B-Complex B-50 i witaminki typu FertilCare nie zaszkodzą przecież, a jak siostra dojdzie do siebie to niech zrobi badania, porobi wykresy i pójdzie na monitoring. Mój brzuchal też już ogromny, boli mnie spojenie łonowe przy chodzeniu, strach pomyśleć co to będzie potem.

czarna, nie ma za co!

Mama, ano wstaliśmy po tej ciężkiej nocy, chyba trzeba sobie zainstalować kofeinę bo jakaś taka nieżywotna jestem :-D Te ziółka na 2 fazę to zaparzasz 3 razy dziennie 1 łyżkę. Na razie Twój wykresik cieszy oczy - dziś owulka a tempka już pnie się w górę :-)

Gal, myślę, że lampka z olejkiem będzie OK :-)

Ostatnia edycja:
Pirania witaj i oczywiście kawkę podaję -to znaczy mleko z kawę +cynamon;))
mówisz ,że już po owu????
zbadałam szyjkę...leeeedwo ją dosięgłam -skubana tak wysoko..

co radzisz pić dziś jeszcze zioła na owu czy juz te nr 5??
czy może dziś nic i od jutra te nr 5??

Gal ja używam olejków zapachowych takich w podgrzewaczu ale to od zawsze używam..
nalewam zwykłej wody i dzis np .mam frezje ;))
ale Wy pewni o innych piszecie :)

Truskafffka kochana moja owsianka to żadna filozofia ;)
mleko,odrobina cukru-tak z pół lyżeczki,szczypta cynamonu lub kardamonu i otreby owsiane z Sante-najlepsze są..
gotuję na wolnym ogniu aż zgęstnieje i wcinam...Zuza też sie tym zajada!!!

a właśnie...wiecie co robi Zuza ??????
odkurza :))))

witajcie :)

no u mnie sprawa wyjaśniona .... co prawda @ jeszcze nie przyszła ale rano bylo już 36,6
mam nadzieję że to nie z mojego powodu - budziłam się co jakiś czas i durnota ze mnie ale w środku nocy mierzyłam tempkę i potem sprawdzalam pod koldrą z latarką ....

czekam na @ i zaczynamy nowy cykl - nowy cykl nowa nadzieja :)
teraz uciekam do urzędu = pozdrowienia dla was :-)

Piranho dziekuję :-)

Test oglądam co chwilę pod światło i nic :/ A jego czułość to chyba 25mlU/ml bo nie kojarze za bardzo opakowana ale jak teraz szukam na necie to wydaje mi się że to był QUIXX test.

Jak narazie nic mnie nie boli i upławów brak. Dziwne, naprawde dziwne...

Myślicie, że jest jeszcze jakaś szansa???

Jeju !!!! Własnie obejrzałam po raz senty test pod swiatło i .... JEST CIEŃ CIENIA !!!

I co teraz?? Aż się cała trzęsę...

Ostatnia edycja:
MissBella ja myślę że jest szansa :) a ten QuIXX to ma chyba czułość 25.

Bettsie czyli testu dziś nie robiłaś???

Mama, pewnie owu jeszcze przed Tobą (a już zwłaszcza, że szyjka wysoko) ale dziś powinna być, u mnie w szczęśliwym cyklu tempka zaczęła piąć się w górę też jeszcze w dniu owulki :-) Dziś chyba bym wypiła jeszcze mieszankę nr 3 a od jutra na 2 fazę ...a dupek i krem NPC od soboty. Eeeech, kiedy Krzysiu będzie odkurzał, na razie odkurzacz to dla niego wróg numer 1, potwornie się go boi i jak go uruchomię to oczy robią mu się jak spodki i ucieka, jak szybko nie wyłączę to zaczyna płakać ze strachu.

bettsie, przytulam mocno! Fazy lutealnej tylko pozazdrościć więc na pewno szybko się uda!

MissBella, szanse są ogromne, a już zwłaszcza dlatego, że robiłaś test 25 mIU/ml w 12 dpo - rzadko kiedy taka konfiguracja coś wykaże, spróbuj dziś zakupić czulszy test albo leć na betę. A te plamienia co miałaś to mogły być implantacyjne
t2020.gif
, czasem zdarzają się brązowe i rozwleczone na kilka dni.

reklama
Pirania dziękuję ;)
no tak ,bo jak wczoraj o 10.00 test był pozytywny to teraz minęło 24 h wiec na godzinach powinna być owu..
działaliśmy w poniedziałek i wczoraj ..myślałam,żeby działac jutro ,ale ...chyba lepiej dziś co??
tylko ,że dzień po dniu juz przerabiałam....

ależ Bono hasa na ogrodzie-masakra jaki szczęśliwy:):))))))

Pirania a co do odkurzacza to Krzyś od małego tak ma ,że sie boi??
moja potrafiły przy odkurzaczu zasnąć..

a
ja wyjęłam odkurzacz...ale zasiadłam ,żeby posta odpisać i Ona się wzięła za odkurzanie ;)

Do góry