reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja dzis kupilam w dm muszeprzyznac szczerze,ze ceny z "kosmosu" maja!Daria od kogo zalupowalas testy? Mozesz kogos polecic?Po jak dlugim testowanku udalo Ci sie zajacw ciaze?Mialas wczesniej jakies problemy hormonalne czy poprostu nie umialas trafic w te dni?

reklama
ja dzis kupilam w dm muszeprzyznac szczerze,ze ceny z "kosmosu" maja!Daria od kogo zalupowalas testy? Mozesz kogos polecic?Po jak dlugim testowanku udalo Ci sie zajacw ciaze?Mialas wczesniej jakies problemy hormonalne czy poprostu nie umialas trafic w te dni?

testy kupowalam na ebay tam gdzie najtaniej najczesciej z UK:) i szybko dochodzily 5 dni :)
ja gdzies rok uzywalam testow i nic a w dni napewno trafialam ale nie wiem czemu sie nie udawalo moze przez to ze za bardzo chcialam i ponoc sie troche wtedy wszystko blokuje...

ilaczek no ślicznie ;))
a napisz nam coś o sobie-ile masz lat?? skąd do nas piszesz??
Emilke masz w szkole czy w zerówce??ja mam Zuze w szkole .

mama05 w czerwcu tego roku skończę 29 lat:) już mam niezły przychówek:)
mieszkam w południowych Mazurach, poniżej Olsztyna.
moja Emilka jest w zerówce, nie puściliśmy jej wcześniej do pierwszej klasy, gdyż nie była gotowa jeszcze emocjonalnie. jej pewność siebie zaburzyło młodsze rodzeństwo i zachowywała się jak trzylatek, więc teraz sobie dojrzewa, robi duże postępy i ze spokojem pójdzie do pierwszej klasy:)

ależ tu drukujecie, dwie strony musiałam nadrobić:)
a pizza miłosna przypyszna!!!

testy kupowalam na ebay tam gdzie najtaniej najczesciej z UK:) i szybko dochodzily 5 dni :)
ja gdzies rok uzywalam testow i nic a w dni napewno trafialam ale nie wiem czemu sie nie udawalo moze przez to ze za bardzo chcialam i ponoc sie troche wtedy wszystko blokuje...

tez to slyszalam ze ponoc jak sie bardzo chce to nie wychodzi....napisz jak tam ta lekarka w Mg bylas?fajna jakas babka?ja do mojego gina wybieram sie w kwietniu na monitoring ale najpierw chcialam sprobowac z testami bo kazal dzialac,a noz sie uda :)

ilaczek ja jestem jedną z forumowiczek która będzie się starała o synia
i ja dzięki temu forum wierzę że mi się to uda
tak jak ty ja wcześniej nic nie wiedziałam o planowaniu płci

witaj pierogatko na kiedy planujesz planowanie synia?
widzę, że teraz jesteś już na finiszu drugiej ciąży? córeczka będzie?
w niektóre z was się już wczytałam, ale nie wszystko jestem w stanie nadrobić w jeden dzień:-D
dziękuję za miłe przyjęcie.

Czarodziejko, tam gdzie ja chodzę na badania ceny są takie: DHEA - 30 zł, TSH - 18 zł, fT4 - 18 zł, fT3 - 18 zł, anty TPO - 25 zł, anty TG - 30 zł, estradiol - 25 zł, prolaktyna - 25 zł ....wymieniłam też przeciwciała przeciwtarczycowe (anty TPO i anty TG) gdyż nie wiem czy je też musisz sprawdzać. Też wybieram się do fryzjera skrócić włosy, długie mi nie pasują :-)

Mama, ja myślę, że skoro Twoje pęcherzyki pękają przy wielkości 24 mm to jutro test będzie pozytywny
t2030.gif
Starałabym się w dniu pozytywnego testu i zrobiła poprawiny w kolejnym dniu. A dziękować nie ma za co, strasznie się cieszę, że witaminki się nie obijają i robią co do nich należy! :-)

juliana, moim zdaniem jeśli na USG lekarz nie dopatrzył się wielu pęcherzyków na jajnikach (byłaś w ostatnim czasie na USG?) to nie masz się czym martwić kochana!

Kinga
, ale piękna pizza! I jak smakowicie wygląda! Ja dziś poszłam na łatwiznę i popełniłam ciążową zbrodnię ;-) - zjadłam pizzę z Pizza Hut i popiłam Pepsi! ...mam nadzieje, że córa mi wybaczy ;-) Na moim monitorze test wygląda jak pozytywny, koniecznie dziś zadziałajcie a jutro poprawiny!
t2014.gif
Czyżby witamina B6 skróciła Ci fazę folikularną? ...u mnie tak właśnie działała, skracała pierwszą a wydłużała drugą fazę cyklu
biggrin.gif

ilaczek
, witaj! Strasznie brakuje na naszym forum dziewczyn planujących synka (jest na razie tylko czarna, marti_ka i pierogatka). Ja Ci bardzo chętnie pomogę stworzyć plan działania :-), muszę tylko pozbierać to w jedną całość, spróbuję niebawem wysłać Ci ogólne wytyczne :-)

truskafffko
, trzymam jutro mocno kciuki za wizytę! A Krzysiowi dziś na razie nic nie jest a apetycik dopisuje :-)

Andziak, ten cytrynian łykasz 2 razy dziennie.

słodkamarzycielko, testy owulacyjne najlepiej robić późnym popołudniem albo wieczorem. Zalecane odsunięcie od owulki to albo 2-3 dni przed albo 12 godzin po owulacji (wcześniej zalecana jest minimum 7-dniowa abstynencja od staranek) ...z tym że samo odsunięcie to tylko jeden z wielu czynników ...i to jeden z tych mniej ważnych :-) Spróbuj zakupić na eBay One Step Ovulation Test, w Polsce kosztują złotówkę z kawałkiem za 1 test.

reklama
witam się Piranho:-)
będę wdzięczna za wszelkie wytyczne.
pozdrawiam i lecę na film, mąż coś romantycznego zapodaje:-D

Do góry