Czarodziejko, tam gdzie ja chodzę na badania ceny są takie: DHEA - 30 zł, TSH - 18 zł, fT4 - 18 zł, fT3 - 18 zł, anty TPO - 25 zł, anty TG - 30 zł, estradiol - 25 zł, prolaktyna - 25 zł ....wymieniłam też przeciwciała przeciwtarczycowe (anty TPO i anty TG) gdyż nie wiem czy je też musisz sprawdzać. Też wybieram się do fryzjera skrócić włosy, długie mi nie pasują :-)
Mama, ja myślę, że skoro Twoje pęcherzyki pękają przy wielkości 24 mm to jutro test będzie pozytywny
Starałabym się w dniu pozytywnego testu i zrobiła poprawiny w kolejnym dniu. A dziękować nie ma za co, strasznie się cieszę, że witaminki się nie obijają i robią co do nich należy! :-)
juliana, moim zdaniem jeśli na USG lekarz nie dopatrzył się wielu pęcherzyków na jajnikach (byłaś w ostatnim czasie na USG?) to nie masz się czym martwić kochana!
Kinga, ale piękna pizza! I jak smakowicie wygląda! Ja dziś poszłam na łatwiznę i popełniłam ciążową zbrodnię ;-) - zjadłam pizzę z Pizza Hut i popiłam Pepsi! ...mam nadzieje, że córa mi wybaczy ;-) Na moim monitorze test wygląda jak pozytywny, koniecznie dziś zadziałajcie a jutro poprawiny!
Czyżby witamina B6 skróciła Ci fazę folikularną? ...u mnie tak właśnie działała, skracała pierwszą a wydłużała drugą fazę cyklu
ilaczek, witaj! Strasznie brakuje na naszym forum dziewczyn planujących synka (jest na razie tylko czarna, marti_ka i pierogatka). Ja Ci bardzo chętnie pomogę stworzyć plan działania :-), muszę tylko pozbierać to w jedną całość, spróbuję niebawem wysłać Ci ogólne wytyczne :-)
truskafffko, trzymam jutro mocno kciuki za wizytę! A Krzysiowi dziś na razie nic nie jest a apetycik dopisuje :-)
Andziak, ten cytrynian łykasz 2 razy dziennie.
słodkamarzycielko, testy owulacyjne najlepiej robić późnym popołudniem albo wieczorem. Zalecane odsunięcie od owulki to albo 2-3 dni przed albo 12 godzin po owulacji (wcześniej zalecana jest minimum 7-dniowa abstynencja od staranek) ...z tym że samo odsunięcie to tylko jeden z wielu czynników ...i to jeden z tych mniej ważnych :-) Spróbuj zakupić na eBay One Step Ovulation Test, w Polsce kosztują złotówkę z kawałkiem za 1 test.