reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama05, ale mnie miło zaskoczyłaś z tym sukulentem-prezentem :-) Naprawdę zamówienie i wysyłka Sylka nie były dla mnie żadnym problemem więc się nie "wygłupiaj" :-D

Pirania ,ale chcę sprawic Ci przyjemność -więc kupię i wyślę :) postanowione ;)

wróciłam z zakupów..
i naszło mnie na zrobienie sałatki ryżowej z tuńczykiem;)

reklama
MissBella- jak już wcześniej pisałam to było moje marzenie , ale za pierwszym razem było mi wszystko jedno , ale za drugim razem bardzo chciałam i liczyłam na szczęście - było o imieniu Marcel:-)
ale teraz poprostu działałam zaraz po okresie i 10 dnia od 1 dnia okresu :tak: i tak przez prawie 2 lata i sie udało :-D
i kalędarz chiński ( sprawdzałam miesiące na dziewuszke )
:-)

MissBella- nie,raczej od 11d.c. rób test jeśli masz 28d.cykle..
w 9 będzie za wcześnie..

Misia- ja staram się już prawie 2 lata i może i mi się w końcu uda dzidzi zrobić;)

Juliana ja też lubię w ziemi grzebać :))) też czekam do wiosny:)

Mama05, strasznie to miłe, kochana jesteś Podeślij potem na PW jeden kęs sałatki bo mi smaka narobiłaś :-D

MissBella, mi długość cyklu zawsze niewiele mówiła gdyż jedna może mieć długą fazę lutealną i krótką folikularną a druga odwrotnie ...ale jak zaczniesz od 9dc to owulki raczej nie powinnaś przegapić :-) Ja zaczynałam zawsze mierzyć od 10dc, zwykle cykle trwały 28 dni ale zdarzało się, że owulka była już w 12dc a więc pozytyw w 11dc.

Uciekam synka dotlenić na spacerze :-)

Ostatnia edycja:
Cześć czołem kluski z rosolem =)
witaj kosmopolitan ja cały czas mam ochote na jakies dziwne jedzonko , strasznie dużo jem owoców i białego chleba ( chyba dlatego bo bylam przed ciąza na diecie bez chleba i owoców :) )
a ze uwielbiam pichcic to cały czas coś wymyślam :-D
dziś na obiadek kaczuszka z borówkami i owijane ziemniaczki w boczku z rozmarynem i surówka z marchewki ala moja teściowa ;-)
pychotka i moje chlopaki na szczęście lubią moją kuchnie :tak:

jaaaaaaaaami brzmi smakowicie :tak::tak::tak:

ja mam już 2 synów i zachcianek jako takich nie miałam :tak:
jadłam na co miałam w danym momęcie ochote :tak:
też nie wieże że po zachciankach można sugerować płeć
ale jadam w tej ciąży dużo cytrusów ale może byc to związane z porą roku :-) która aktualnie sprzyja na owoce cytrusowe:tak:
wychodze z takiego założenia , że organizm daje nam znać czego nam brakuje i czy jesteśmy w ciąży czy też nie :-)

hihi a ja żadnych cytrusów nie mogłam jeść bo od razu było mi niedobrze i miałam straszną ochotę na słodycze i też chłopak :-) .... i to ewidentnie pokazuje że żadne zachcianki nie są uzależnione od płci ;-)

widziałam, że była rozmowa o wózkach ... ja Matsuaia woziłam w peg perego i jak najbardziej moge polecić ... zwłaszcza dla mam które często się przemieszczają autem :happy:

pirantha - bardzo dziękuję za informację .... zobaczymy co uda mi się dorwać w aptece :tak:

mama - ja jestem pewna że Ci się uda...jak nie w tym cyklu to juz na 100 % w następnym....tyle różnych witaminek bierzesz, że nie ma innej opcji :tak::tak::tak:... próbowałaś kiedyś sałatki z białego sera i tuńczyka? ;-)

ja dzisiaj poszłam do gina na wizytę bo moja @ trwała dwa dni
shocked.gif
no i przez te ciąże biochemiczne to bałam się że jeszcze jakieś torbiele mi się porobiły albo coś jeszcze gorszego
confused8gj.gif

Przebadał mnie na wszystkie możliwe sposoby włącznie z badaniem usg dopochwowym i przy okazji zrobił cytologię.
Powiedział że ja mam super organizm i nic tylko w ciąże zachodzić. Nie widzi u mnie żadnych niepokojących rzeczy które mogłyby coś blokować. Nie mam nawet żadnej nadżerki, zapalenia etc. Oba jajniki czyste. Cykle mam regularne, owulacje zawsze w ten sam dzień itd. Jak już zaszłam bez problemu w ciąże tzn że mój partner też jest płodny.
To co polecił mi lekarz to że mam przestać o tym myślec, że mam się nie nakręcać nie liczyć, nic nie sprawdzam , nie proadzić obserwacji cyklu. Mamy się kochac spontanicznie i wtedy kiedy nam się zachce i że to jest najelepsza metoda. Nie mam wcale robić tak, że np. kilka dni 0 seksu bo ja cała spermę trzymam na owulację. Powiedział że organizm faceta jest tak skonstruowany że właśnie jak ma mało seksu to tej smermy produkuje mniej. Nie przepisał mi luteiny bo powiedział że lepiej jest się niepotrzebnie nie faszerowac i że jak wszystko będzie dobrze to się zagnieździ bez luteiny a jak tylko zobacze dwie kreski to mam natychmiast do niego pójść i wtedy zrobi mi usg i ewentualnie przepisze duphaston.

noi wszystko pięknie się mówi a gorzej zrobić .... nie wiem czy dam radę się starac i o tym nie myśleć ... to jest przecież niemożliwe
eek.gif
aha no i dodał jeszcze że mam tak nie szaleć z testami, tylko zrobić bete w laboratorium i już będę pewna.

mój plan na ten miesiąc to zakwasić organizm i trzymac się diety dziewczynkowej, ale tak na spokojnei i racjonalnie...tyle tylko żeby zwiększyć szanse na dziewczynkę, ale grunt byle by się w ogóle udało zaciążyć :-) .... kupię sobie jakąś bardzo seksi nocną koszulkę albo zaszaleje ze strojem pokojówki ;-);-);-):sorry::-p

Lor- DZIĘKI ;))
no to widzę wizyta udana,najważniejsze,że nie ma przeciwwskazań do działań ..
co do starań o dziecko i wyluzowanie to ..... NIE DA SIĘ!!
przerabiałam i wiem...niestety.

co do stroju pokojówki to...ten sam co kiedyyys pisałas jak pisałyśmy na 2011??

widziałas szafę jaką wstawiłam z Ikea??
bo pytałas jaką chcę kupić .

a z serem białym nie próbowałam-poproszę o przepis:)

Lor, mama czlowiek pewnie moze naprawde wyluzowac z parciem na dziecko kiedy naprawde juz jest przekonany ze naprawde nici z tego. mam taka kolezanke ktore desperacko walczyla o dziecko przez 10 lat. podjela chyba wszystko moziwe proby i wszystko na nic. kiedys mi powiedziala ze jak stuknie jej 40 to wtedy napraawde przestanie sie starac bo wtedy juz nie bedzie miaa zadnych szans i nadziei na dziecko. tak tez bylo:tak: o jakie bylo wszystkich zdziwineinie jak zaciazyla naturanie i urodzila sicznego zdrowego KAroka:tak:

Witam dziewczynki w Nowym 2012 roku! Oby był obfity i dał nam wszyskim to co chcemy :-)
Tyle naszrajbałyście, że ciężko nadgonić.:nerd:
Wiecie co mnie wczoraj poniosło i prawie moje staranne planowanie spaliłoby na panewce, ale w pore się opanowałam ( centralnie w owulke bym trafiła) , boziu i to wszystko przez te szaleństwa Sylwestrowo- alkoholowe. Dobrze że ostatki rozumu jakoś zadziałały.
Miłego dzionka:-)
Mama jeszcze pytanko, co to za kamień, chciałabym takim wyłożyć ścianę koło kominka, śliczny

reklama
Mama - tak strój posiadam nadal ten sam .... ale nie był jeszcze wypróbowywany po ostatnich starankach na Mateuszka , no to pora go wykorzystać :laugh2: .... no i najpierw odkopać z szafy...szkoda że nie mam do czego w sypialni przypiąć się kajdankami :-D .... swoją drogą kobito, ale ty masz dobrą pamięć :-):yes:
... do tematu szaf zaraz wrócimy, wejdę tylko na stronę Ikei bo wja właśnie też kupowałam szafę na przedpokój i kompletnie nie mogłam się zdecydować między dwiema ;-)

przepis na pastę z białego sera i tuńczyka:
wymieszac miękki biały ser z tuńczykiem z puszki, najlepiej kupić tunczyk drobno pokrojony i koniecznie musi być w oleju a nie w sosie własnym. Do tego pieprz, magii i zielona cebulka , wszystko wymieszac i wcinać ....pychota!:-)

kosmopolitan - no mi dzisiaj właśnei gin też opowiadał że ostatnio miał właśnie przypadek pary która nie mogła zajść w ciąże, nawet in witro nie pomagało, jak już zrezygnowani adoptowali dziekco to od razu zaciążyła i on uważa że jego zdnaiem największą blokadą jest własnie bariea psychiczna i tak na prawdę najtrudniejsza do pokonania bo o ile na różne dolegliwości można przepisać tableki, suplementy itd tak z tym trzeba sobie poradzić samemu

edit:

mama - ja kupiłam na przedpokój taką szafę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99894656/ a tej drugą nad którą się zastnawiałam to nie znalazłam na stronie

Ostatnia edycja:
Do góry