reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

agulek-79 powiem Ci, że wczoraj wieczorem coś mnie tknęło żeby zrobić test ciążowy, to był mój 24 dc. Czuję, że w ciąży nie jestem, nie wiem dalczego zrobiłam ten test. Oczywiście I kreska ale przyjęłam to bardzo na luzie. Zdaję sobie sprawę, że jedno przytulanko w ciągu dni płodnych cuców nie zdziała:dry:

Wczoraj listonosz przyniósł mi moją wit. C i Caclium także kurację dziweczynkową czas zacząć :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jagienka, jakie cudo ta twoja malutka, normalnie do przytulańska:-)
MissBella test lepiej robić rano, jak robisz przed planowanym@
Piranha mam pytanie w sprawie tych tabletek, mam brać po 2 tabletki ale na raz czy rozłożyć w czasie?
Nullka w końcu się odezwałaś
No to dziewczynki szalejcie, szalejcie w kuchni .... ja jeszcze dziś w robocie:cool2:

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim!

Ale miałam ciężką noc, budziłam się dosłownie co 10 minut, Krzysiu też źle spał, wiercił się i marudził, rano zrobił pobudkę histerycznym płaczem ze zmęczenia, nie wiem co się dzieje :-(

nullka, życzę zdrówka Twoim dzieciom! Daj znać czy dziś Sylk przyjdzie do Ciebie.

MissBella, tak jak napisała agulek testy ciążowe najlepiej robić rano gdyż po nocy jest największe stężenie hormonu HCG w moczu.

agulek, lepiej rozłożyć w czasie i np. jedną łykać rano do śniadania a drugą wieczorem do kolacji.

Mama05 Śliczny ten Twój Bono. Zawsze mi się bardzo podobały Golden retrievery, do tego są podobno bardzo rodzinne, towarzyskie i uwielbiają dzieci, rzadko szczekają i ciężko je sprowokować, idealne psy kiedy w rodzinie są małe dzieci (podobno ze stoickim spokojem znoszą ich zabawy :-)). Niestety obiecałam sobie, że nigdy więcej żadnego psa, psy za krótko jak dla mnie żyją (a zwłaszcza te duże rasy) a ja potem za bardzo przeżywam rozstanie z nimi.

Pirania zgadza sie Bono nie szczeka,jest oazą spokoju,wiem,że gdyby w domu pojawił się złodziej to się z nim zaprzyjaźni
c008.gif

pani z hodowli powiedziała ,że to nie jest pies obronny
c007.gif

a nam nie potrzebny obronny-mąż ma 186cm wzrostu i 110 kg żywej wagi to ma nas kto bronić
c033.gif
c033.gif
..nam potrzebny jest przyjaciel do kochania -ciągle mu mówię
a020.gif

dzieci go uwielbiaja i mówią do niego SŁONECZKO NASZE KOCHANE ;))))
i w życiu nie pozwalamy robic zwierzętom krzywdy-nie ma ciągania za ogon,za uszy-bo pies nie ugryzie...nie ugryzie ,ale go to boli i nie ma mowy ,żeby mu tak robić...nie mówiąc o gorszych rzeczach które robią ludzie zwierzętom..
to jest pełnoprawny członek rodziny i należy mu sie szacunek czyli dobre traktowanie.
goldeny żyją od 11 do 15 lat-duży ma wpływ na to sposób karmienia(odpowiednio zbilansowany posiłek)

też myśleliśmy ,że po Nestusi już nie bedziemy mieli psiaka...ale..........ta pustka była dla nas wszystkich nie do zapełnienia...
pojechalismy zobaczyć a zakochalismy się.....i za 2 dni już Bono (z hodowli Corso) był z nami:))
i tak od 30 wrzesnia nasza rodzinka znów jest 5cio osobowa;))czekamy na 6tego członka-mam nadzieję ,że sie doczekamy-no to sie rozpisałam;))

a może Krzysiowi też jakis ząbek wychodzi????i do tego ten katar...
ehhh współczuję nocki.

Nulka zdrówka dla chłopców.

Bella no to łykaj witaminy i działajcie-następny cykl jest Twój:)

pozdrawiam wszystkie ;)

Jagienko no cud ta twoja córusia,ach :tak: a czy ty tez stosowałas zakwaszanie??

Kosmo pisalas o tym jak patrzysz z zazroscia na male dziewczynki, ja mam tak samo ale patrzac na chlopczykow ;) bo niby latwiej ich ucelowac, ale no coz nie kazdemu jest to dane ;) mi sie nocami sni taki maly czlowiek w niebieskich ubrankach, bo sukienki, hello kitty itp juz podwojnie mi sie przejadlo ;)

Nastusiu fajnie się to czyta,mamusi dwóch synów ;-) :tak:

DZIEWCZYNKI I ŻYCZENIA ŚWIATECZNE.
A gdy już nadejdzie ten wieczór
Świecami choinki zdobiony
Niech biały opłatek jak okład
Wsze rany Waszej duszy uleczy
Niech serca Wasze radość wypełni
Z nadziei co żłobek zwiastuje
Niech błogiej kolędy śpiewanie
Wyciszy Wasze troski, zmartwienia
Niech słowa Waszych życzeń serdecznych
Jak gwiazda zaświecą bliźniemu.
I gdy to wszystko się spełni
Odczujecie Wigilii przesłanie.

napis.gif

Dziewczynki my już wyjeżdżamy do rodziców
w związku z tym:
Dziś Świąteczny czas
Dzwony biją w las
Mały karpik się uśmiecha
Wnet na pierwszą gwiazdę czeka
Uszka dziś się przysłu****ą
Jak kolędę podśpiewują
Barszczyk pięknie jest czerwony
Zaś jak zwykle zawstydzony
Zdrowych Ciepłych i Pogodnych
Życzę wszystkim Świąt Radosnych

KOCHANE,
z okazji Swita Bozego Narodzenia zycze Wam zeby te dni byly wyjatkowe, spokojne, zdowe, spedzone w rodzinnej przyjaznej atmosferze, zeby MAGIA tych wyjatkowych dni sprawila zeby pospelanialy sie wszystkie marzenia, zeby posypaly sie same dziewczynki mamusiom marzacym o coreczkach i chlopcy mamusiom marzacym o synkach, a wszystkim staraczkom zycze 2 tlustych kreseczek:tak:

Miałam złożyć Wam życzonka wieczorem (rano wyjeżdżam) ale skoro sypią się już piękne świąteczne życzenia na forum to i ja dorzucę swoje :-)

Świąt wypełnionych radością i miłością,
niosących spokój i odpoczynek.
Nowego Roku spełniającego wszelkie marzenia,
pełnego optymizmu, wiary,
szczęścia i powodzenia.
Niech się spełnią świąteczne życzenia,
te łatwe i trudne do spełnienia.
Niech się spełnią te duże i te małe,
te mówione głośno lub wcale.
Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku,
niech się spełnią w Nowym Roku!

reklama