reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Agulek i Czarodziejko ja jak sie urodzil Antos powiedzialam ,ze zawsze chcialam miec dwojke i mam:-p;-) Oddalam wszystko po chlopcach, ciuchy, lozeczko ,wanienke i wszyskie duperelki:-D No a potem 2 kumpele majace synkow urodzily coreczki.Zazdroscilam im potwornie ,zobaczylam jak inaczej jest z coreczka. Potem przez pol roku dumalam i rok namawialam meza. W tym czasie szukalam w necie informacji i jak widzialam ,ze zaczyna sie lamac to wzielam sie za obserwacje cyklu ,zmiane diety itd. Potem odbezpieczylam granat (usunelam wkladke) i zaczelismy dzialac. Nie spodziwalam sie ,ze za pierwszysm cyklem trafimy.
Ta metoda 0+12 bardzo ciekawa ale u mnie by sie nie sprawdzila bo mimo dosc dokladnych obserwacji i regularnej owu akurat w cyklu staran przesunela mi sie o dobe pozniej. No ale stosowalam diete ,zakwaszanie a maz akurat ostro trenowal na rowerku i mial goraczke dzien przed przytulankiem bo sie pochorowal:-D Cudem go do wyra chorego wciagnelam:-D:-D:-D

reklama
mama05, a sprawdzałaś prolaktynę? Pewnie mi już o tym pisałaś ale kompletnie nie pamiętam :-( Prolaktyna może powodować skąpe miesiączki, zmniejsza tez progesteron a to podobno może powodować, że endometrium jest cienkie. A olejek miętowy miał dziś mój M po pracy kupić i mu się zapomniało :-(

Pirania - tak,sprawdzałam prl- mam 9,1 więc chyba oki...
zdrówka dla Krzysia;)

mama05 , możliwe że kiepskie endo ma wpływ na skąpą @ . Mam podobnie.

Czarna a robisz coś ,żeby endo było grubsze??
ja dostałam od gina Estrofem -hormony takie,że jak przeczytałam skutki uboczne to ryczałam pół wieczoru -brac czy nie ???????????
brałam 2 cykle nic nie pomogły a 10kg przytyłam!!!
odstawiłam w cholerę!!

witam wszystkie babeczki wieczornie...zalatana dziś jestem więc tak ogólne się przywiatm-może jutro znajdę więcej czasu na bb-dzis praca..potem sąsiadce henne i regulacje robiła-to i winko sie wypiło:))
teraz dzieci obrobiliśmy i siadłam do kompa.

Czarodziejka fajne masz podejście do tego ,że masz 2 synków-super!!
ukochaj i zrób gili-gili :)))))

Mama05, dzięki, w imieniu Krzysia również :-) A sprawdzałaś PRL w 7 dniu po owulce? Podobno najlepiej ją sprawdzić w 2 fazie cyklu gdyż wtedy jest wyższa. No i najlepiej z obciążeniem. U mnie np. prolaktyna spoczynkowa była jak najbardziej w porządku ale po metoklopramidzie (test czynnościowy) wzrosła aż 15 razy, siostrze aż 30 razy a powinna maksymalnie wzrosnąć 5 razy. Oznacza to, że mam prolaktynemię czynnościową i prolaktyna miesza w moim organizmie np. podczas stresu (którego to ciężko uniknąć niestety). Miałam niestety kilka objawów nadmiaru prolaktyny pomimo iż spoczynkowa była jak najbardziej OK (wynosiła chyba coś koło 15 w 7 dniu po owulce przy normie do 25), bardzo pomogła mi w tym wszystkim inhibitująca prolaktynę witamina B6.

Daria, jeśli nie ma szans na codzienne przytulania do owulki to lepiej faktycznie odpuścić sobie tą metodę w tym cyklu. Może być zwykły elektroniczny termometr, ja mierzyłam bezrtęciowym GERATHERM BASAL i zapisywałam wyniki z dokładnością do 1 miejsca po przecinku.

Pirania-nie...7 dni po owu nie badałam prl...kurka może warto...
a stres-kto go teraz nie ma..w pracy miałam ostatnio młyn taki,że stres mi uszami wychodził..może trzeba by zrobić to badanie..

wcinam pistacje-komu???:)

Daria -Pirania pisała,że ta teoria została obalona..i żeńskie i męskie prą do przodu tak samo szybko:)))

mąż poszedł właśnie na siatkówkę..dzieci spią a ja odpalam TLC i bedę się katować-Porodówka za chwilę;)))

Mam05, według mnie warto sprawdzić tą PRL z obciążeniem w 7 dniu po owulce, tak dla własnego spokoju żeby nic nie przeoczyć.A pistacje bardzo chętnie (mniam mniam), podeślij mi je na PW :-D

Daria
, tak jak napisała mama05 męskie i żeńskie są tak samo szybkie i tyle samo czasu żyją (różnią się tylko podobno sposobem poruszania i po tym można je odróżnić np. pod mikroskopem :-)). Ja bym jednak zastosowała tą 7-dniowa wstrzemięźliwość i strzał w momencie O+12, najbardziej polecają to na in-gender :-)

Ostatnia edycja:
:-DWitajcie w klubie ja tez uwielbiam takie programy ale ogladam tylko jak meza nie ma bo mi nie pozwala;-)
Ja dzis bylam na wizycie u gina, zrobil mi niespodziewanie usg zeby tetno zbadac i przy okazji zerknal miedzy nozki bo akurat tak sie ulozyla. Zaczelismy rozmawiac o roznych przypadakach pomylek na usg ale na koniec powiedzial ,ze teraz to nie ma opcji zeby byla u mnie pomylka bo bardzo dokladnie widac:rofl2: Ja to chyba jak sie urodzi bede jej pieluche zmieniac co chwile ,zeby zobaczyc czy na pewno mam corke:-D No nic nie nudze juz. Milej nocki babeczki

reklama
i ja sie przylaczam do porodowkie na TLC kazdy odcinek ogladam, chociaz czasami jak Aneczka pisze moj M mi przelacza na cos innego bo mam sie nie katowac jak widzi jak becze i mowie zobacz jakie sliczne, a on na to ze nic pieknego w tym nie widzi

a jutro wam wstawie fotke pipulki mojej Hani z 34tc jest tak spuchnieta ze wyglada jak jajeczka
ale ginka pokazla mi srom i mam sie nie martwic bo to na 100% dziewczynka tylko bardzo pulchna bedzie
i jajeczka u chlopca sa zlaczone a tu sa dwie osobne buleczki, ale przyznam ze sie troszke przestraszylam :baffled:

Do góry