reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Chcialabym dołączyc do waszego grona .Jezeli mozna :zawstydzona/y:?W tym miesiącu zaczynamy starania o pierwsze dzieciątko (marzę o córeczce....moj M nawet nie dopuszcza mysli ,ze nie bedzie mial 2 dziewczynek-oby nie za jednym zamachem :-D......oczywiscie płeć nie ma zadnego znaczenia byle tylko bylo ZDROWE.ale jak bedzie dziewczynka to juz się cieszę.......W marcu stuknie nam obojgu 31 latek:szok:Nie wspomnialam ,ze czytam ten wątek od dawna tylko dopiero dzisiaj zaczęlam brac Mg i Wapno.Po witaminke C w dawkach uderzeniowych pobiegne za chwilke .Pisząc wcinam żurawinke suszoną a dietk dziewczynkowa jest moją normalną większosci....Kibicuję WAM WSZYSTKIM i mam nadzieję ,ze mnie równiez sie uda....

reklama
Juliana Witaj rozgosc sie u nas i pisz duzo ;-)

Mama juz Cie nie nastawiam...jednak licze na placz, ale ze szczescia ze sie udalo ;-)

Co do wieku ja w pazdzierniku skonczylam 28 , badz co badz leci mi juz 29 ..a moj T. w lutym skonczy 34 .

Dziewczyny zobaczcie co znalazłam - a juz miałam od nich kupić te paski za 65zł :szok: Jednak szperanie w necie sie opłaca ;-)

Tu dziewczyny piszą KAFETERIA - oszukani przez Medicline.pl - Forum dla kobiet

Już miałam kupić ale mnie coś tchnęło bo nie odbierają telefonów rzeczywiście i nie ma żadnego adresu więc jak ktoś nie podaje to dla mnie firma krzak - i chyba sie nie mylę.

Najgorsze że na allegro są tylko te tańsze i nie wiem czy one sie sprawdzają czy nie? Ma któraś z Was?

Widzę Agulek że czynimy te same zakupy :-)

Ja mam zanotowane tak:
folik
calcium citrate (Mg+Ca)
Wit C 1000mg
B-Complex (tylko poczekam na odpowiedź Piranhy czy mam go zazywać i czy lepszy B-50 czy B-100)

Do tego te paski Ph i testy owulacyjne zakupie
Sylk przed starankami i to chyba wsio. Aaaaa i żurawinke podjadam bo uwielbiam no i diete bardziej mleczną.

Ostatnia edycja:
Mama i edyta bardzo dziekuje za przyjęcie.Postaram sie cos pisac.Naczytałam sie tych porad piranii i mam nadzieję że uda sie .Zęby wyleczone kwas biorę ,tylko to obnizanie PH bedzie pozno...Gin .kazal probowac,bo mam jakiegos polipa i moze byc problem z zajsciem,ale nie biore sobie tego do glowy...

Juliana bedzie dobrze... a polipa leczysz ??

Widze ze kazda wszystko notuje wiec mysle ze beda same dziewuszki oczywiscie dla tych co chca ,i jestem ciekawa ktora jako pierwsza zaciazy :-) lub zaciazyla tylko jeszcze o tym nie wie :-p

Ja już po kłuciu :-)

Edyta, to nie progesteron a prolaktyna, sprawdź ją koniecznie na badaniu krwi (najlepiej z obciążeniem) gdyż przy takich objawach musi być wysoka (a to może oznaczać problemy z zajściem w ciążę i jej utrzymaniem, przy wysokiej prolaktynie często progesteron jest za niski) i witamina B6 może sobie już z tym nie poradzić. Tabletki anty niestety podnoszą poziom prolaktyny ale głowa do góry, dostaniesz odpowiednie tabletki (w Polsce np. Bromergon) i wszystko wróci szybko do normy :-)

nullka, do Calcium Citrate i witaminy C dołącz B-Complex, ja tam bym wzięła wersję B-100. B-Complex ma już w swoim składzie kwas foliowy w dawce 0,4 mg (czyli tyle samo co w Foliku), możesz ewentualnie brać dodatkowo po 1 tabletce Foliku co da Ci dziennie 0,8 mg kwasu foliowego. Ja mam teraz skończone 33 lata ale podobnie jak Ty w 2012 r. (w październiku) na moim liczniku stuknie już 34, mam wrażenie, że z roku na rok wskazówka zegara szybciej się kręci i czas szybciej ucieka. Z takim zestawem zakupów to dziewczynka murowana jak nic! :-)

mama05, śliczne to co napisałaś o narodzinach Zuzi, aż mi się łezka w oku zakręciła.

juliana, witamy! Dziewczyny, nie piszcie proszę o wapnie (wapno to tlenek wapnia CaO używany w budownictwie :-)) bo jeszcze kiedyś ktoś czytając nasze forum połknie nie to co trzeba i będziemy go miały na sumieniu :-D Z taką dietą i suplementami na pewno Ci się uda urodzić wymarzoną dziewczynkę i trzymam za to kciuki! :-)

Uciekam posprzątać i jakiś obiadek na szybko zrobić :-)

Ostatnia edycja:
ja juz po obiedzie, moj brzdac ma drzemke :-)
a ja korzystam i na bb wlecialam
z herbatka i bombolada orzechowa:-):rofl2:

Juliana witaj w naszym gronie:tak:
mama oj tak czlowiek wyspany inaczej patrzy na swiat:zawstydzona/y:ja nie wyspana nie nadaje sie do niczego:zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2:
tez chcialabym zeby moje dziecie mialo tak wpojone ze po dobranocce idzie spac ale niestety:-(musze z nim walczyc:dry:
i musze przyznac Piranhi ze pieknie to napisalas o narodzinach cory czytajac to mialam zaszklone oczy:nerd::tak:
dido a ty jutro masz usg jak dobrze pamietam?? to juz trzymam &&&&& za dziewuszke

reklama
Paula dziękuję :)

a ile ma Twój synek???
smacznej czekoladki-ja żurek gotuję..
dzieci u góry sie bawią,za godzinę bedzie mąż,pies wysępił wyjście na ogród ;)))

Beatka????????????????????????????

Dido- tak,tak &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wizytę !!

Do góry