reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

przepraszam ze sie wtrace ale podczytuje was odkad planuje coreczke ale udzielam sie w watku zaczynamy staranka chcialam tylko powiedziec ze jestem mama 4 synow i zadnego z nich nie zamienilabym na coreczke w dwoch ostatnich ciazach lekarze mowili ze bedzie w koncu cora w ostatniej ciazy gdy lekarka stwierdzila ze dziewczynka polecialam jeszcze do 2 innych lekarzy wszyscy zapierali sie ze oni nigdy sie nie myla i ze dziewczynka na 1000000% tyle ze ta moja cora to byla do 36 tyg a potem nagle urosly mu jajka i pisiorek dzisiaj moj maly szymonek jest osloda mojego zycia tulitko mamusi krecone wloski i za nic w swiecie nie chcialabym zeby byl dziewczynka kosmopolitan pamietaj ze synowie zawsze lgna do mamy moji nastarsi synowie maja po 21l i 19l a ich milosc do mnie jest wielka czuje sie szczesliwa ze ich mam mam juz 39lat dla mnie to ostatnia szansa na coreczke a jak bedzie 5 chlopak to tez bedzie cudownie zobaczymy narazie to moj 6 dziewczynkowy cykl pozdrawiam was goraco

reklama
Losiczka a poprzednie ciaze byly celowane w dziewuszke? Jesli tak to napisz jak wygladaly staranka ;-) Teraz planujesz corcie? Co bedziesz stosowac? No w ogole napisz cos wiecej ;-):tak:

jestem po pracy;)
pozdrawiam wszystkie mamuski ;)
Losiczka- powodzenia w planowaniu córy:)

Pirania,Aneczka-no zobaczymy jak jutro tempka-niech się coś wyjaśni bo ileż można czekać ;)

Kosmo ja tam czekam z Tobą na usg koło 20 t.c. wtedy będzie już wiadomo...proszę już żadnych testów nie robić tylko cieszyć się ciążą ;))

odrabiam z Zuzą lekcję i jestem z doskoku..

Ja sobie to tak tłumaczę, że moje stresy, złe czy pozytywne nastawienie nic już nie zmienia gdyż ta mała istotka ma już określoną płeć od chwili poczęcia i kimkolwiek jest to bardzo mnie potrzebuje i będę ja kochać ...i wtedy stresy pryskają :-)

Kosmopolitan, rozumiem doskonale Twoje uczucia ale tak jak pisze Aneczka - gdy będziemy miały po drugim synku to zapewne bracia lepiej się ze sobą dogadają (podobne zainteresowania, podobne zabawki). Siostra ma synka i córeczkę (z różnicą wieku 2,5 roku) i to są 2 różne światy. A jej synek uwielbia piec z nią ciasteczka i w ogóle pomagać w kuchni, jest bardzo wrażliwa osóbką i jest z nią bardzo zżyty, coś w tym jest, że synkowie "są mamusi" a "córeczki tatusiów" :-) Ale ja i tak mam przeczucie, ze będziesz miała córeczkę :-) (o teście naprawdę zapomnij bo równie dobrze można z fusów wróżyć, a sprawdzałaś jakie masz pH moczu na którymś z badań ciążowych?).

Dido, będę mocno trzymać kciuki w piątek!

losiczka72, witamy! :-) Szok, że do 36 tygodnia lekarze mylili się co do płci! Mi lekarka określiła płeć synka w 14 tygodniu a na połówkowym powiedziała, że to facet na 1000%.

dzieki dziewczyny:tak:
piranha a wiesz ze ja nie milam robionego moczu jeszcze?:szok: wlasnie z wynikami badan ide do do gina w pniedzialek i pewnie dopiero teraz mi zleci. moja sasiadka ktora jest o 5 tygodni starszej ciazy tez chodzi do niego i tez dostala dopiero pozniej skierownaie na mocz. dziwne bo ja w pierwszej ciazy mialam od razu na to skierowanie (szkoda ze nie moge nzalesc wynikow).
piranha dziekuje -Twoja wiara dodaje mi skrzydel:tak:

dziewczyny alez ja wiem jak kochani sa synkowie, wiem bo juz jednego mam i w zyciu nie zamienilabym na coreczke i wiem ze jak bedzie drugi synek to tez bede kochala go nanad zycie:tak: co jednak nie zmienia faktu ze w sercu jest rozczarowanie ze marzenie o coreczce moze sie nie spelnic.

Kosmopolitan, jeszcze a propos tego testu na płeć (miałaś o nim zapomnieć a ja Ci wciąż o nim truję :-D), na in-gender I THINK I FOUND OUT HOW INTELLIGENDER WORKS!!!!!!!!!!!! - In-Gender.com dziewczyna pisze, że test wskazał na chłopca a pH moczu było wtedy zasadowe. Zakwasiła się żurawiną i nagle okazało się, że będzie miała dziewczynkę :-) Ostrzega zatem, że te testy na płeć to po prostu bardzo drogie testy pH. Zerknęłam na jej suwaczek i urodziła dziewczynkę :-)

Edyta, jak najbardziej też powinnaś brać witaminę C, ja łykałam 1000 mg dziennie.

Daria, pozwolę wkleić sobie cytat:
Witamina C zalicza się do ważnych przeciwutleniaczy oddziałujących na nasienie. Jej rolą jest ochrona DNA plemników przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Ponadto witamina C zapobiega aglutynacji (zlepianiu się) plemników. Konsekwencją jej deficytu w organizmie mężczyzny może być spadek liczby i ruchliwości plemników. Ponadto witamina C poprawia stopień wchłaniania mikroelementów, które biorą udział w procesie spermatogenezy. Suplementowana wraz z witaminą E wpływa korzystnie na materiał genetyczny plemników podczas leczenia niepłodności.
Mój też macę łykał (zupełnie o tym zapomniałam
biggrin.gif
).

Ostatnia edycja:
Andziak mój też chory właśnie wróciłam od lekarza. Coś pewnie krąży w powietrzu, jakby mrozek trochę złapał to by te choróbska powymrażał:no:

reklama
dziewczyny czy po tej zurawinie może może się chcieć częściej siku????
bo wczoraj zakupiłam sobie i podjadałam wieczorkiem na fil;mie a dziś jakoś ciągle biegam :baffled:

Do góry