reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczynki,mam do oddania nowe kropelki Sab Simplex z datą ważności do 2014 roku,nigdy nie otwierane,jeśli ktoś chciałby to pisać :tak: nadmienię że chcem ODDAĆ a nie sprzedać,zainteresowany pokryje tylko koszt wysyłki.

reklama
witajcie dziewczyny,
czytam was juz jakis czas ale jakos wczesniej nie mialam smialosci:-p
czy moglabym do was dolaczyc.?
ja wierze w planowanie plci.
jutro zreszta ide na usg i pewnie poznamy plec naszego dzidziusia.
ja czuje ze to chlopczyk bo przytulanko bylo centralnie w owulacje

Anastazja1 witaj i czekamy na info z jutrzejszej wizyty
trzeba miec do konca nadzieje ze to dziewczynka
no chyba ze planowaliscie drugiego chlopca

witaj Anastazjo:tak: a powiedz prosze czy probowalas zaplanowac plec swojego drugiego dziecka czy nie? robiliscie cos w tym kierunku? przytulanka w owulacje to bylo czesc planu?;-)
daj koniecznie znac po jutrzejszym usg:tak: trzymam kciiki zeby wszystko bylo dobrze i po Waszej mysli:tak:

dziewczyny jesten w szoku jakszybko wyskoczyl mi brzuszek w drugiej ciazy:szok: w pierwszej dopiero ok 4-5 miesiaca zaczelo cos byc widac, a w drugiej ciazy szczegolnie od popoludnia mam taki brzuchol ze szok:szok:
cale szczescie mdlosci narazie mienely i mam nadzieje ze tak zostanie. ta ciaza ewidentnie jest inna jak ta pierwsza- lepiej sie czuje, wszystko jem. w pierwszej przez 5 miesiecy mialam ciagle mdlosic, bole glowy, nic nie jadalam, wszystko mi smierdzialo, na mieso patrzec nie moglam, nawet myslec o nim nie moglam, a teraz nic z tych rzeczy. owszem od 6 do 8 tc mialam mdlosci, wszysto mi smierdzialo, zle sie czulam, ale juz ponad tydzien tych objawow nie mam. licze na to ze tak juz zostanie:tak:
oczywiscie nie ludze sie ze jak wszystko inaczej wyglada to i plec bedzie inna (z pierwszej ciazy mam synka). mam wiele kolezanek ktore czuly sie zuplenie inaczej niz wpierwszej ciazy i urodzily ta sama plec.
a jak u Was bylo/ jest?

Dziewczyny ja dlugo nie moglam zajsc w ciaze dlatego coraz bardziej zblizalismy sie do owulacji.
mialo byc 2,5 dnia przed ale owulka mi sie przesunela o 2 dni i stad jest ciaza!!! ciesze sie bardzo ale domyslam sie ze nici z dziewczynki.

Witaj Anastazja! Powodzenia na jutrzejszym usg i dolaczam sie do pytan poprzedniczek:tak:
Ja mam nadzieje ,ze jutro uda mi sie zalatwic to usg 4d i pojdziemy z rodzinka;-)
Kosmo mi brzuszek tez wywalilo duzo szybciej. Co do smakow to mam inne niz przy chlopcach. Zeby bylo smieszniej to wtedy jadlam lody i paczki a teraz wole ryby , mocno wedzone wedliny i duzo normalnego jedzonka.

Witajcie dziewczyny! Jestem nowa mam nadz.ze moge do Was dolaczyć;) Przeczytalam wasze posty z zaciekawieniem i jestem pod wrażeniem z Waszych starań zaplanowania płci. Ja mam 3 letniego synka i planujemy po nowym roku zacząć starania o córeczke;) Jeśli się nie uda... trudno i tak będzie cudwnie, ale jeśli mozna losowi pomóc to czemu nie?:) Zakupiłam testy owul.chce zaczac je robić od następnego cyklu...chce też mierzyc tempke-tylko nie wiem czy i kiedy ma wzrastać , a kiedy spadać? przed owu wzrsta?;/ Będę wdzięczna za odp;) Pozdrawiam wszystkie MAMUSIE :)

Anastazja1 witaj miałaś podobnie jak ja trzy lata staraliśmy się o córcie kończyliśmy 3-2,5 przed owulacją i tyle czasu nic aż w lipcu odpuściłam owszem przytulanka były 5,4,3 dni przed o lecz ostatnie na kilka godz przed i u mnie będzie córcia :-)
Witaj natusia301 ja także zaczynałam staranka jak mały miał ok 3 lat ale u mnie się zeszło dopiero teraz się udało . Ja kończyłam przytulanka 2,5- 3 dni przed owu i korzystałam po trochu z metody dr Jonasa która u mnie niby zadziałała lecz u Beatki nie więc nienależy się do końca chyba sugerować Jonasem jak widać. Co do tempki nie mierzyłam ale dzieewczyny napiszą ci coś więcej one są bardziej wyszkolone:-)

Nulka co do bólu brzucha to też raczej normalka mnie na początku to tak czasem bolał że myślałam że dostanę @ ale nospa 2 razy dziennie pomogła polecam

Od jutra będę miała trochę czasu dla siebie bo Igor idzie do przedszkola po miesięcznym pobycie w domu. Miał wycinany 3 migdałek więc 3 tyg trzymałam go w domu aby nic nie złapał no i po zabiegu też ponad tydz.
Jejku od jutra parę godz spokoju :happy:

Becia dzięki za odp;) a ile lat ma twój synek?:)
No u nas ciężko z tego względu, że zaczęłam prace i trochę się boję zwolnienia itd dlatego ciągle się wahamy czy to słuszna decyzja...No ale ona nigdy raczej nie nadejdzie jeśli nie zaliczymy wpadki, ale z moim M trudno o to...:D

Dziewczyny, czy któraś z Was używała bądź uzywa komputerka cyclotest? Lub jakiś inny "pomocnik"określania dni płodnych? Myślicie, że dobre są...?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witajcie dziewczyny,

natusia ja nie mierzylam temperatury wiec w tej kwestii nie pomoge. ja jedynie robilam testy owulacyjne, ale takie paskowe. u mnie odstep od ostatnich przytulanek to owulki to ok 3dni.
trzymam kciuki zeby sie udalo:tak:

kurcze chyba mnie katar zlapal:baffled: jeszczetego mi brakowalo:baffled:

Do góry