reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczynki,mam do oddania nowe kropelki Sab Simplex z datą ważności do 2014 roku,nigdy nie otwierane,jeśli ktoś chciałby to pisać :tak: nadmienię że chcem ODDAĆ a nie sprzedać,zainteresowany pokryje tylko koszt wysyłki.

reklama
witajcie dziewczyny,
czytam was juz jakis czas ale jakos wczesniej nie mialam smialosci:-p
czy moglabym do was dolaczyc.?
ja wierze w planowanie plci.
jutro zreszta ide na usg i pewnie poznamy plec naszego dzidziusia.
ja czuje ze to chlopczyk bo przytulanko bylo centralnie w owulacje

Anastazja1 witaj i czekamy na info z jutrzejszej wizyty
trzeba miec do konca nadzieje ze to dziewczynka
no chyba ze planowaliscie drugiego chlopca

witaj Anastazjo:tak: a powiedz prosze czy probowalas zaplanowac plec swojego drugiego dziecka czy nie? robiliscie cos w tym kierunku? przytulanka w owulacje to bylo czesc planu?;-)
daj koniecznie znac po jutrzejszym usg:tak: trzymam kciiki zeby wszystko bylo dobrze i po Waszej mysli:tak:

dziewczyny jesten w szoku jakszybko wyskoczyl mi brzuszek w drugiej ciazy:szok: w pierwszej dopiero ok 4-5 miesiaca zaczelo cos byc widac, a w drugiej ciazy szczegolnie od popoludnia mam taki brzuchol ze szok:szok:
cale szczescie mdlosci narazie mienely i mam nadzieje ze tak zostanie. ta ciaza ewidentnie jest inna jak ta pierwsza- lepiej sie czuje, wszystko jem. w pierwszej przez 5 miesiecy mialam ciagle mdlosic, bole glowy, nic nie jadalam, wszystko mi smierdzialo, na mieso patrzec nie moglam, nawet myslec o nim nie moglam, a teraz nic z tych rzeczy. owszem od 6 do 8 tc mialam mdlosci, wszysto mi smierdzialo, zle sie czulam, ale juz ponad tydzien tych objawow nie mam. licze na to ze tak juz zostanie:tak:
oczywiscie nie ludze sie ze jak wszystko inaczej wyglada to i plec bedzie inna (z pierwszej ciazy mam synka). mam wiele kolezanek ktore czuly sie zuplenie inaczej niz wpierwszej ciazy i urodzily ta sama plec.
a jak u Was bylo/ jest?

Dziewczyny ja dlugo nie moglam zajsc w ciaze dlatego coraz bardziej zblizalismy sie do owulacji.
mialo byc 2,5 dnia przed ale owulka mi sie przesunela o 2 dni i stad jest ciaza!!! ciesze sie bardzo ale domyslam sie ze nici z dziewczynki.

Witaj Anastazja! Powodzenia na jutrzejszym usg i dolaczam sie do pytan poprzedniczek:tak:
Ja mam nadzieje ,ze jutro uda mi sie zalatwic to usg 4d i pojdziemy z rodzinka;-)
Kosmo mi brzuszek tez wywalilo duzo szybciej. Co do smakow to mam inne niz przy chlopcach. Zeby bylo smieszniej to wtedy jadlam lody i paczki a teraz wole ryby , mocno wedzone wedliny i duzo normalnego jedzonka.

Witajcie dziewczyny! Jestem nowa mam nadz.ze moge do Was dolaczyć;) Przeczytalam wasze posty z zaciekawieniem i jestem pod wrażeniem z Waszych starań zaplanowania płci. Ja mam 3 letniego synka i planujemy po nowym roku zacząć starania o córeczke;) Jeśli się nie uda... trudno i tak będzie cudwnie, ale jeśli mozna losowi pomóc to czemu nie?:) Zakupiłam testy owul.chce zaczac je robić od następnego cyklu...chce też mierzyc tempke-tylko nie wiem czy i kiedy ma wzrastać , a kiedy spadać? przed owu wzrsta?;/ Będę wdzięczna za odp;) Pozdrawiam wszystkie MAMUSIE :)

Anastazja1 witaj miałaś podobnie jak ja trzy lata staraliśmy się o córcie kończyliśmy 3-2,5 przed owulacją i tyle czasu nic aż w lipcu odpuściłam owszem przytulanka były 5,4,3 dni przed o lecz ostatnie na kilka godz przed i u mnie będzie córcia :-)
Witaj natusia301 ja także zaczynałam staranka jak mały miał ok 3 lat ale u mnie się zeszło dopiero teraz się udało . Ja kończyłam przytulanka 2,5- 3 dni przed owu i korzystałam po trochu z metody dr Jonasa która u mnie niby zadziałała lecz u Beatki nie więc nienależy się do końca chyba sugerować Jonasem jak widać. Co do tempki nie mierzyłam ale dzieewczyny napiszą ci coś więcej one są bardziej wyszkolone:-)

Nulka co do bólu brzucha to też raczej normalka mnie na początku to tak czasem bolał że myślałam że dostanę @ ale nospa 2 razy dziennie pomogła polecam

Od jutra będę miała trochę czasu dla siebie bo Igor idzie do przedszkola po miesięcznym pobycie w domu. Miał wycinany 3 migdałek więc 3 tyg trzymałam go w domu aby nic nie złapał no i po zabiegu też ponad tydz.
Jejku od jutra parę godz spokoju :happy:

Becia dzięki za odp;) a ile lat ma twój synek?:)
No u nas ciężko z tego względu, że zaczęłam prace i trochę się boję zwolnienia itd dlatego ciągle się wahamy czy to słuszna decyzja...No ale ona nigdy raczej nie nadejdzie jeśli nie zaliczymy wpadki, ale z moim M trudno o to...:D

Dziewczyny, czy któraś z Was używała bądź uzywa komputerka cyclotest? Lub jakiś inny "pomocnik"określania dni płodnych? Myślicie, że dobre są...?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witajcie dziewczyny,

natusia ja nie mierzylam temperatury wiec w tej kwestii nie pomoge. ja jedynie robilam testy owulacyjne, ale takie paskowe. u mnie odstep od ostatnich przytulanek to owulki to ok 3dni.
trzymam kciuki zeby sie udalo:tak:

kurcze chyba mnie katar zlapal:baffled: jeszczetego mi brakowalo:baffled:

Do góry