reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nullka
Spokojnie, na pewno będzie dobrze. Nie martw się na zapas. Nerwy w niczym nie pomogą, ale wiem jak to jest czlowiek się przejmuje i tyle, ale głowa do góry

Tasha
Jeśli zaskoczyło to bardzo prawdopodobne, że z tego pierwszego, plemniczki te zdążyly dojść jak była owulka i zaskoczyło. Tak mi się wydaje.

reklama
Monico
Śliczna ta Twoja malutka. Warto widzę iść na takie badanie;) Tyle szczęścia, widok prawie jak na żywo. Szkoda, że u mnie nie ma w pobliżu takiego badania, no chyba, że jest a ja o tym nie wiem. Muszę się dowiedzieć;)
Gratuluję;)

Jagienko
Witam Cię. Widzę, że dajesz radę z dzieciaczkami;) Ale Ci dobrze, już po wszystkim kilka miesięcy, teraz tylko do przodu;) Dzidzia rośnie... Super Pozdrawiam

Tasha
Jeśli zaskoczyło to bardzo prawdopodobne, że z tego pierwszego, plemniczki te zdążyly dojść jak była owulka i zaskoczyło. Tak mi się wydaje.[/QUOTE]

Dzięki Asiunia, tak mi się wydawało, bo przecież komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez 24 godziny, nawet jeśli dodać drugie tyle na zapas, to i tak jest mniej. A u mnie było po owulacji najmniej 80 godzin, bo przecież jeszcze plemniczki muszą mieć czas na dotarcie do komórki i jej zapłodnienie. Więc wydaje mi się, że załapały się te sprzed owulacji, bo czekały na komórkę w śluzie płodnym. Tak przynajmniej mi się wydaje. Chyba logicznie myślę, nie? Że też kurcze mi się tych przytulanek zachciało...

Hejka!
Monico ale cudowne zdjecie.Mam nadzieje ,że uda mi sie takie w koncu w poniedzialek tyle ,ze u nas z plytka 230zl i to jest najtaniej w miescie:baffled: No ale dziadki doloza bo tez chca zobaczyc:-p
Tasha ja mysle ,ze raczej te wczesniejsze plemniczki dotra:tak:
Co do odstepu od owu to u nas bylo 3,5-4 dni. Powodzenia w staraniach:tak:
Jagienko fajnie ,ze jestes. Juz chcialam do Ciebie sms wysylac.

Jestem 8 dni po owulce, jest mi niedobrze, mdli mnie, ale tylko wieczorem...Kiedy mogę zrobić test ciążowy? Bo słyszałam, że 2 dni po zagnieżdżeniu wzrasta hgc a myślę, że to zagnieżdżenie było w środę, bo fatalnie się czułam lub ewentualnie wczoraj, przynajmniej tak mi się wydaje...Jak myślicie, mogę testować jutro czy lepiej poczekać do wtorku/środy? (w czwartek termin @)???

tasha a masz w domu testy owulacyjne? jezeli masz na poczatek mozesz nimi zatestowac;-) trzymam kciuki zeby sie udalo. a przypomnij na jakiej podstawie wiesz kiedy byla dokladnie owulacja?

Tasha31
Ja test ciążowy robiłam w dniu planowanej miesiączki. Warto poczekać, czasem jest tak jak dziewczyny pisały, że pozytywny test wychodzi nawet po kilku dniach od braku @. A do tej pory negatywny. Musisz uzbroić się w cierpliwość;) Ale skoro Cię już mdli to może jakiś znak...:confused::-)
3mam kciuki za pozytywny test;)

Kosmopolitan - wiem dokładnie kiedy miałam owulację, bo robiłam testy owulacyjne:-)

ok, wstrzymam się trochę z tym testowaniem, chociaż jestem tak ciekawa, że chyba pęknę...
szkoda, że już owulacyjnych nie mam w domu, bo pewnie bym zrobiła...
mam tylko ciążowy, ale poczekam...jakoś chyba wytrzymam...:-)

reklama
Aneczko
takie zdjęcie to super pamiatka tylko ja za całość z badaniem zapłaciłam 120 zł , a jest super, na papierze fotograficznym i wielkości widokówki, wstawię w ramkę
tutaj mala wyszla jakos powaznie i bardziej chlopieco, ale akurat caly czas byla w ruchu i ciezko bylo gin ja złapac

uwazam ze dotarły plemniki te z przed owu, jesli jestes pewna ze owu byla dobrze okreslona, to tylko trzeba trzymac kciuki za corcie :-)

asiuniak jeszcze troszkę i Ty bedziesz mogła oglądać tak swoją niunię, a że taka wstydliwa to napewno dziewczynka :D

Jagienko a mialas wagę Laury z okolo 26 tyg??

Do góry