reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nullka tak:) nie chcemy. tak samo bylo z Patrykiem i to byla wspaniala niespodzianka, do porodu czlowiek czeka na ta niespodzianke:)
Mm nawet zastanawial sie, ze moze sie dowiemy tym razem, ale mowie mu 'no dowiesz sie i co? i bedziesz wiedzial i tyle'. Przyznal mi racje:) W trakcie ciazy i tak sie o tym nie mysli, wiec nie ma czego tu nie wytrzymac;)

reklama
No ja z innych względów chciałabym wiedzieć - chociażby żeby przygotować odpowiednie ubranka itp, ale wiadomo każdy ma inne spojrzenie na świat :-)
Napewno to jest fajne ale nie chciałabym w razie gdyby urodziła mi sie za drugim razem córka żeby wszystkie jej ubranka były w kolorach beżu i niebieskiego ;-)
Ja oczywiście chciałam znać płeć tylko wtedy gdy lekarz jest na 100% pewny. Nie chciałam żeby mi powiedział na 80% chłopak.
Przy Julku trafiłam z bakterią do szpitala i brałam antybiotyk i własnie tam na usg pierwszy raz babka zapytała czy znam płeć - ja mówię NIE - a czy chce Pani poznać??? Ja a jest 100% pewności a ona prosze spojrzeć tu nie może być pomyłki :-)
Potem mój lekarz potwierdził to na kolejnym usg że chłopak :-)

Z Antkim to po pierwsze sama wiedziałam w dniu poczęcia że będzie chłopak bo przecież sex był w dniu owulki. No i lekarz potwierdził wydając mi zdjęcie ze strzałką skierowaną na instrument.

Teraz w kolejnej ciązy będę chciała wiedzieć pod warunkiem tak samo że lekarz bedzie miał pewnośća nie możliwe to czy tamto.

nullka ja mam wszystkie kolory ubranek wiec domniemana corka by nie ucierpiala:) zreszta zaraz po wyjsciu ze szpitala mozna jechac na wielkie zakupy.
Ale u nas tez raczej corki nie bedzie ze wzgledu na dni przytulanek. Mialo byc trafianie w corke ale owu sie przesunela, jak nigdy i wyszlo jak wyszlo.

Nullka z ta pewnoscia to tak chyba jest u chlopcow. U mnie pierwsza lekarka powiedziala ,ze na 100% albo i 200% ale juz moj gin(nie wie ,ze bylam u tamtej) mowi ,ze raczej dziewczynka bo siusiaka nie widac a to chyba sa wargi sromowe:baffled: Trzymam sie wiec wersji tamtej pani ,ktora byla pewna tego co widzi. No ale tez dlatego korci mnie to 4d , bo tam to juz raczej pomylki nie moze byc.

nullka ja mam wszystkie kolory ubranek wiec domniemana corka by nie ucierpiala:) zreszta zaraz po wyjsciu ze szpitala mozna jechac na wielkie zakupy.
Ale u nas tez raczej corki nie bedzie ze wzgledu na dni przytulanek. Mialo byc trafianie w corke ale owu sie przesunela, jak nigdy i wyszlo jak wyszlo.

wiesz nie zawsze z owulacji jest syn:) np moja Nadia jest z dnia owulacji:)a dziewczyna jak malowana:-):-)
moze maz akurat mial wiecej plemniczkow zenskich i akurat cora:tak:

Witam dziewczyny, jestem tu nowa, czytam wasze posty i tak bardzo Wam zazdroszczę fasolek!!! Oczywiście to taka pozytywna zazdrość, bo też chciałabym małą dzidzię. Mogę do Was dołączyć?

No i właśnie idąc za ciosem podjęłam starania w celu zafasolkowania. Mam już synusia, teraz chciałabym córeczkę i tak zaczęłam starania. Mam do was pytanie. Czy któraś z Was kochane ma dzieciątko z przytulania na 4 dni przed owulacją??? Mam nieregularne cykle, kupiłam testy owulacyjne, ale co z tego kiedy owulację teoretycznie miałam mieć za tydzień a mam dzisiaj??? A przytulanie było było 4 dni temu, tzn. dziś w owulację jest 4 doba. I nie wiem...uda się???????

tasha31 witaj i napisz nam cos o sobie

co do poznania plci przed porodem to ja naleze do tych niecierpliwych nerwowych
jak bym sie nie dowiedziala wczesniej to chyba bym poronila ze stresu tej niewiedzy
a pozatym wszystkie ubranka po chlopcach wydalam
zeby nie kusic losu

Aneczka
4D jest super tam nie ma pomylki
pozatym fajna pamiatka jest i super wrazenia

ja we wtorek mam usg ale zwykle ocenic jak duza jest Hania
bo z pomiarow brzucha jest wieksza o 2 tyg
i jak bedzie taka jak Marcel to bedzie cc

tasha31 masz duze szanse na to ze sie uda i bedzie dziewczynka z tego
jesli dokladnie ocenilas owulke
bo czesto mozna zle ja ocenic bez usg
my Hanie poczelismy 3-3,5 dnia przed O

reklama
Ja też kochałam się przed owulką, bo poluję na dziewczynkę :) Chociaż nie ważne co, ważne żeby było zdrowe :) Do określania dni płodnych uzywałam mikroskopu owu afrodyta, więc raczej to pewna metoda określenia początku dni płodnych

Do góry