reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nullka a te skurcze moga wystapic przy tym leku?
kurcze no wiem jak to jest przy dziecku, a co dopiero dwojce.a nie masz kogos bliskiego zeby w tych najblizszych dniach Ci pomogl? zajal sie dzieciakami?

reklama
jestem jestem :-)

caly czas sledze co u nullki
chcialabym zeby jej sie udalo
bo to czekanie jest najgorsze

pokoik jeszcze nie skonczony
nawet sciany nie ruszane jeszcze bo M zapracowany
ale obiecal ze do konca listopada zrobi
bo ja nie chce remontu na swieta
a w styczniu to roznie bywa
tym bardziej ze termin z OM mam na 18 styczen a z usg na 23 stycz.
wiec roznie to moze byc

jagienka a laura sliczna
widac ze zdrowo wyglada
moje to zawsze tekie chudzinki byli
zobaczymy jak mala

zgagi nie mam nadal wiec stawiam ze Hania bedzie lysa
bo u mnie sie to sprawdzilo

co do samopoczucia to roznie
ale nie ma dnia bez tego uczucia glupiego
zawsze o ktores godz mnie dopadnie
ale nie jest zle
juz sie przyzwyczailam

przyszla mi karuzelka do lozeczka
z tej samej serii co mam posciel
skromna ale ladna
bardzo mi sie podoba

a tak wyglada w calosci

Nullko no to kciuki dalje zacisniete. Bedzie dobrze:tak:
Beatko ale ladna ta karuzelka. W moim guscie:blink:
Kurcze plecy mnie bola na maksa a jeszcze tyyle czasu do konca:baffled:

Byłam u lekarza nie robił usg bo i tak jest wcześnie . Stwierdził że nawet jeśli owu była 17 czy 18dc to nic nie znaczy bo do zagniezdzenia mogło dojść dużo później.
Biorę duphaston 2 razy po 1 tabletce i albo pomoże albo jak organizm nie bedzie chciał przyjąć tej ciąży to dostanę krwawienia. Ale będę miała świadomość że zrobiłam wszystko co mogłam.
Widzisz kochanie,pisałam Ci przecież :tak: będzie dobrze zobaczysz,też zaciskam łapki i pomodlę się za Twoją fasolinkę :tak:

jagienko a widzisz, pisalysmy ze bedzie ok a polog trwa 6 tyg wiec nie ma co panikowac po 2 tyg

Tylko że to właśnie LEKARZ zasiał we mnie tą panikę :dry:

Kosmopolitan dzięki . Tylko wierz mi nie jest łatwo leżeć i odpoczywać jak od świtu do wieczora jest się samej z dwójka dzieci. I jeszcze jutro mąż idzie do pracy :(.
Wiecie co wzięłam jedną tabletke dopiero i odczuwam jakieś dziwne skurcze co jakiś czas :( boję się ...

Wiem jak to jest,też miałam bezwzględny nakaz leżenia ale przy dwójce jest to po prostu niewykonalne :no: staraj się po prostu nie przemęczać,jak tylko będziesz miała możliwość-połóż się,nie dźwigaj nawet lekkich zakupów,nie noś chłopców itepe
Ja też nie lezałam plackiem tylko się oszczędzałam i finał jest szczęśliwy i u Ciebie też tak będzie,bardzo mocno w to wierzę :tak:
Co do skurczy...hmmmm,nie pamiętam jak to było u mnie...na wszelki wypadek brałabym jeszcze nospę i magnez...

przyszla mi karuzelka do lozeczka
z tej samej serii co mam posciel
skromna ale ladna
bardzo mi sie podoba

Śliczna jest :tak: ojj,będzie miała Hanulka iście bajkowy pokoik :-)

Poprztykałam się dzisiaj z teściową..obraziła się bo jej powiedziałam że nie chcę żeby brała tak często chłopców do siebie,zwłaszcza w roku szkolnym no i wyszła ze mnie czarna owca :cool: że niewdzięczna bo przecież ona TYLE mi pomaga,bez niej bym sobie przecież rady nie dała....mam jej po dziurki w nosie i w takie dni jak dzisiaj chciałabym być już w Norwegii...

ja sobie dzis po kapieli zrobilam samobadanie szyjki
tak z ciekawosci sprawdzic jak ona sie ma
i wiecie ze jej nie znalazlam :baffled:
czy to normalne ze sie skrocila
bo wiem ze niedobrze jest jak szyjka sie skraca
zawsze moglam ja bez problemu ocenic czy jakies rozwarcie sie nie robi
a teraz jej nie dosieglam hmmmm

Beatko spokojnie ja tez swojej juz nie dosiegam:-)
to normalne w ciazy, jest wlasnie zagieta czy schowana, 2 tyg temu na kontroli o to samo zapytalam ze chyba cos nie tak,a moje gin, ze wsio ok, szyjka długa i zamknięta
ja w poprzednich ciazach nie badalam wiec tez myslalam ze cos nie tak skoro jej nie dosiega

Jagienko wiem, wiem ze lekarz, ale wlasnie tak jak u nullki robia z nas kroliki doswiadczalne i czasami warto zaufac swojej intuicji

Nullko ja sie nie znam na temperaturze, nigdy sobie nie mierzylam. a co powinna byc caly czas wysoko? nie ma prawa troszke spasc przez cala ciaze?a jak Ty sie czujesz? brzuch Cie juz nie boli jak pare dni wczesniej? nadal masz mdlosci? i czy te skurcze troche przeszly?

reklama
TAk tempka powinna utrzymywać się na wysokim poziomie. Dziś brzuch mnie narazie nie boli skurcze też przeszły. Plamienia jeszcze nie miałam i narazie nie mam. Mdłości też nie mam tylko ten odruch przy myciu zębów został.

Do góry