reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzis bylismy na usg, dr potwierdzila, ze ciaza jest o tydzien starsza niz wg OM, wiec nadal rodze 16 maja:) Poza tym mm jak zobaczyl dzidziolka na monitorze to krzyknal, ze widzi siurka, na co pani dr powiedziala, ze skoro pan widzi to dobrze, ona nie komentuje bo to za wczesnie, zreszta ma juz pan syna to teraz corka by sie przydala:) Podobno na tym etapie i dziewczynki i chlopcy maja cos miedzy nogami, wiec tego sie trzymam, chociaz i tak mam dola, ze nie bedzie upragnionej coreczki:(
My nie chcemy znac plci, chcemy miec niespodzianke jak z Patrykiem, ale tak czy inaczej juz wlaczylo sie myslenie...
Licze na pocieszenie z Waszej strony;)))
Aaa i pani dr mi powiedziala, ze wierzy w planowanie plci, wielu osobom sie sprawdza, np jej kolezanka ma 2 dzieci zaplanowane i mowi, ze robila je wg jakiejs ksiazki i wyszly takiej plci jakiej chciala;) ehh moglam starac sie dluzej a z zamierzonym efektem. Teraz bede sie godzic z mysla, ze bede mama dwoch synow, najwyzej bede miala mila niespodzianke;)

reklama
Ollena jak Twoj małż na tym etapie ciazy wypatrzyl ze to siureK to jest normalnie lepszy od gineKologa:))))
Ja bym tego w ogole nie brala pod uwage:)))) :-DMysle ze za wczesnie na takie dumanie...i Czym Ty sie ciotKo dolujesz...wiesz jak z chlopcami jest fajnie!!!:) Wlasnie wrocilismy z jaskini Solnej..chlopcy spodnie biale od soli tak sie intensywnie bawili:))))
AHA Olleno a wy ile dni przed owulka skonczyliscie przytulanka? moze zupelnie bezpodstawnie sie smutasz?????

Beacia ja tez uwielbiam wino różowe, biale i kocham włoskie Fragolino:)))))

Dziewczyny znalazlam dom swoich marzen:))))) za niedlugo taki bede miala...projekt wybrany:))))
big695.jpg

zd0_big695.jpg

Ostatnia edycja:
Hej!
Melduje ,ze jestem:blink:
Ollena no dawno Cie nie bylo. Ciesze sie ,ze dzidzia ma sie zdrowo. Przypomnij jak to bylo u Ciebie z planowaniem bo jesli dobrze pamietam to chyba nie bylas az tak bardzo nastawiona na plec. Chyba ,ze cos mi sie myli:zawstydzona/y:
Czarodziejko bedziecie sie budowac? Gratuluje i zycze powodzenia w takim razie. Wydawalo mi sie ,ze wy juz macie domek:sorry2:

AneczKo dobrze ci sie wydawalo Bo ja mieszKam w domu ale w bliźniaKu... a my chcemy sie pobudowac. poza tym tutaj mamy kawaleczek dzialki a chcemy dużą , przestrzenną i z drzewami...uwielbiam brzozy, iglaki i wierzby:)))
Mamy przez sciane fajnych sasiadów, mlodych, maja 2 latka synka i teraz Alicja jest w ciazy:))))
no ale mimo wszystko dom wolnostojacy to dom wolnostojacy:))))
powoli sKlaniamy sie juz Ku tej budowie....:))))))

Czarodziejko pocieszylas mnie...:)
U nas staranka pol na pol, bo przytalnko bylo 1,5dnia od owu a pozniej 9 dnia w poludnie byla owu a wieczorem jeszcze byl sexik. Wiec marne szanse na dziewczynke:(
Nie udalo nam sie zaplanowac z tego wzgledu, ze owu zawsze mialam 14 dnia a przesunelo sie i z tad tak wyszlo:(
Teraz pluje sobie w brode...

Agatko piękny domek, ponadczasowy
Jak tylko mi sie interes rozwinie sama sklaniam sie do kupna działki
Z tym, ze ja poza miastem nie umialabym zyc... na uboczu miasta tak :-)

Dzis bylismy na usg, dr potwierdzila, ze ciaza jest o tydzien starsza niz wg OM, wiec nadal rodze 16 maja:) Poza tym mm jak zobaczyl dzidziolka na monitorze to krzyknal, ze widzi siurka, na co pani dr powiedziala, ze skoro pan widzi to dobrze, ona nie komentuje bo to za wczesnie, zreszta ma juz pan syna to teraz corka by sie przydala:) Podobno na tym etapie i dziewczynki i chlopcy maja cos miedzy nogami, wiec tego sie trzymam, chociaz i tak mam dola, ze nie bedzie upragnionej coreczki:(
My nie chcemy znac plci, chcemy miec niespodzianke jak z Patrykiem, ale tak czy inaczej juz wlaczylo sie myslenie...
Licze na pocieszenie z Waszej strony;)))
Aaa i pani dr mi powiedziala, ze wierzy w planowanie plci, wielu osobom sie sprawdza, np jej kolezanka ma 2 dzieci zaplanowane i mowi, ze robila je wg jakiejs ksiazki i wyszly takiej plci jakiej chciala;) ehh moglam starac sie dluzej a z zamierzonym efektem. Teraz bede sie godzic z mysla, ze bede mama dwoch synow, najwyzej bede miala mila niespodzianke;)

Dokładnie,na tym etapie i chłopcy i dziewczynki mają wyrostki płciowe i to niczym się od siebie nie różnią!! Zobacz sobie tutaj:

Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see

Zapewne to widział Twój mąż :tak: nie ma co myśleć teraz,co ma być i tak będzie,jeśli jest Ci pisana dziewczynka to będziesz ją miała bez względu na to czy oddaliłaś się od owulki czy nie,na tym topiku jest wiele przypadków chłopców z paru dni przed owu i dziewczynek z samej owu-główka do góry!!
A synki też są fajne,tak jak Czarodziejka pisze,nawet jeśli będzie synio to Patryk będzie miał kompana do zabaw,myśl w ten sposób :tak:
Swoją drogą to podziwiam że nie chcesz znać płci ale to już przerabiałyśmy ;)

Moja królewna kończy dzisiaj 2 miesiące-JUUUPII :-D:-D:-D:-D:-D ale zleciało!!! Czas leci...mi jutro stuknie magiczna 30 :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Ollena no to wlasciwie takie bardziej chlopczykowe staranka byly. No ale tak jak Jagienka pisze ,szanse bez planowania zawsze sa 50/50 wiec moze i byc dziewczynka;-)
Jagienko gratuluje :blink: jak ten czas szybko leci u kogos:szok: ja pamietam jak niedawno martwilas sie ,ze jest ten krwiak w ciazy i jak sie dowiedzialas ,ze dziewczynka a tu dziewczynka juz na swiecie 2 miesiace harcuje:-)
Czarodziejko no to powodzenia w budowaniu. Swoje to zawsze swoje. A dzialke gdzies blisko kupujecie?

Do góry