reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tusia,tak,teraz wiem że stres był zbędny tylko u mnie jak pamiętasz winowajcą całego zamieszania koło macicy był sam lekarz i to jest (o zgrozo!) straszne!!
Mam nauczkę żeby słuchać swojej intuicji :tak:
Jeszcze tylko żeby wynik cytologii wyszedł dobrze i będzie super :tak:

reklama
Jagienka super,ze po wizycie dobrze a widzisz stres był zbedny ale wiem, wiem jak to jest ;-)
Daria a ile córa ma czai o co w tym chozi>?a jezdzi po mieszkaniu czy na dworku bo podoba mi sie ale teraz zima
nie wiem???
dostała to auto na roczek w listopadzie i to jest na pilota bo sa bez pilota na wieksze dziecko a to jest takie na mniejsze ze mozesz sterowac ty a pozniej jak wieksze bedzie juz dziecko to samo kieruje. jak jest śnieg jeżdżę w domu jak nie ma to na dworze w listopadzie jeździła jeszcze na dworze jak sniegu nie bylo tam takie melodie ma światła fajna sprawa :)teraz bedzie miala dwa lata i dalej tym jest zadowolona i lubi jezdzic :)wchodzi do auta wlacza muzyke i tanczy :)

Ostatnia edycja:
Nullko trzymam kciuki zeby sie jednak udalo bo widze jak bardzo cierpisz. Lykaj duphaston i walcz , chyba ,ze lekarz powie Ci zupelnie co innego. Tak jak dziewczyny pisza , dopoki nie ma krwawienia to wszystko jeszcze jest mozliwe:tak:
Co do prezentu na roczek to ja bym pewnie wybrala jakis porzadny jezdzik typu motor na dwoch szerokich kolach. Uczy , rozwija rownowage i starcza na wiele lat bo nawet moi jeszcze sie bawia jak sobie przypomna.
np. cos w tym stylu
Little Tikes BUJAK JEŹDZIK MOTOR na biegunach (1884169673) - Aukcje internetowe Allegro

Byłam u lekarza nie robił usg bo i tak jest wcześnie . Stwierdził że nawet jeśli owu była 17 czy 18dc to nic nie znaczy bo do zagniezdzenia mogło dojść dużo później.
Biorę duphaston 2 razy po 1 tabletce i albo pomoże albo jak organizm nie bedzie chciał przyjąć tej ciąży to dostanę krwawienia. Ale będę miała świadomość że zrobiłam wszystko co mogłam.
Koleżanka mi dzis opowiedziała jak dzień przed wigilia w 7tc poszła na usg i lekarz stwierdził że nic nie ma puste jajo i umówił się z nią za tydzień na zabieg. Oczywiście całe święta do du.. przeplakane . Poszła za tydzień na zabieg i co pięknie bijace serduszko ciaza super a teraz ma 2 miesięcznego Michalka.

widzisz nullko, najlepiej przedyskutowac jeszcze z innym fachowcem
a co do zagniezdzenia to ma rację, moze zajasc nawet 10 dni po owulacji, czyli nawet 27 dc np u Ciebie
Bierz leki i duuużo spokoju i wiary

jagienko a widzisz, pisalysmy ze bedzie ok a polog trwa 6 tyg wiec nie ma co panikowac po 2 tyg

nullka normalnie mam ciarki na ciele jak przeczytam Twojego optymistycznego maila, takie pozytywne ciarki:) to sa bardzo dobre wiesci! zobaczysz wszystko bedzie dobrze. lez, odpoczywaj, pij meliske zebys tak sie nie stresowala. trzymam bardzo mocno zacisniete kciuki, i przesylam pozytywne fluidki od mojej fasolki.

Kosmopolitan dzięki . Tylko wierz mi nie jest łatwo leżeć i odpoczywać jak od świtu do wieczora jest się samej z dwójka dzieci. I jeszcze jutro mąż idzie do pracy :(.
Wiecie co wzięłam jedną tabletke dopiero i odczuwam jakieś dziwne skurcze co jakiś czas :( boję się ...

reklama
monico nie wiem dlaczego , widocznie lekarzom łatwo przychodzi powiedzenie -proszę czekać na rozwój sytuacji. Szczerze sama jestem zdziwiona dziś już inaczej ze mną gadał.

Do góry