reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nullko, nie mogę zadecydować za Ciebie i Twojego lekarza, mogę napisać Ci jak było u mnie, ale absolutnie nie musi to odzwierciedlać Twojej sytuacji!!!!

u mnie niski poziom bety tak jak pisalam 30 dc wynik 7,48, testy druga linia cieniutka, wykres idealny, tempka na poziomie 37,1 i 37,2 stopnie, jakoś tą słabą betą nie przejełam się , jedne co mnie niepokoiło to to że nie odrzuciło mnie od jedzenia, picia kawy, piersi mega duże, brak okresu, wzrost Beta HCG powoduje nasilenie objawow ciazowych tzn mdlosci, mulenie itp a u mnie jakos tego brakowalo tak zlecialo do 8tc i byalm we Wloszech akurat po powrocie tzn po 3 dniach mialam isc do mojej ginki, bolalo mnie podbrzusze tak jak na @ i w drodze powrotnej w sobote zaczelam krwawic ale tylko do poludnia, zadzwonilam do mojej gin , byla na wyjezdzie, kazala leciec do apteki po duphaston, po poludniu krwawieniu ustalo, za to w niedziele zaczelam sie na dobre, po poludniu dostalam skurczow macicy, bolalo ze hej, wiedzialam ze juz po!!!!. W poniedzialek na USG okazalo sie ze macica pusta, skurcze dalej bardzo sine, bo macica byla juz powiekszona sporo.

PO takim samooczyszczeniu nie ma potrzeby czekania trzech miesiecy tzn ja nie czekalam, ale zalamalo mnie to psychicznie, musialam czekac az ureguluje mi sie cykl i chcialam z powrotem założyć spirale i odpuscic, do ginki poszlam na monitoring aby oddalic sie od owu bo chcialam odpoczac i tak zaczelam od 10 dc, na 11 dc zaprzestalam wtedy gin powiedziala ze owu bedzie za 4-5 dni bo pecherzyk nie byl za duzy a endo prawidlowe i ZASZLAM w ciaze nie spodziewalam sie jej bo odpuscilam, cykl byl bez sluzu i tak cos mnie tchnelo w 30 dc po poludniu jakos dziewnie sie poczulam, a po poronieniu cykl mial 43 (chyba) dni, zrobilam test i dwie grubasne kreski, wtedy plakalam z rozpaczy, ale Tak mialo być

Ginka po poronieniu zapisala mi duphaston i luteine dopochwowo i kazala brac od fazy lutealnej, nie bralam a w ciazy wzielam kilka razy bo całą sobą czułam ze tym razem wszystko jest OK, całą ciąże mialam sluszne odczucia i przeczucia (z krwiakiem, płcią) i tak zostały mi tabletki

reklama
Nullka,przytulam Cię kochana na odległość...wiesz,to jest tak jak pisze Monico,wszystko jest zapisane "tam-u góry",nie mamy na to żadnego wpływu niestety...

Beatka,gdzie jesteś? Jak nastroje?

Byłam dzisiaj u bratowej,jej córeczka jest dwa tygodnie starsza od mojej a drobinka że hej...Laura przy niej buźkę ma jak księżyc w pełni,drugą brodę i wałeczek na wałeczku a wydawałoby się że pół kilo to niewiele (Laurka waży jakieś 4900,Amelia ok.4300)

Ostatnia edycja:
Jagienko prawdziwa pyza na polskich dróżkach, sliczna !!
wydaje mi sie ze dzieci na piersi jak wszystko jest ok to takie kluseczki, moi tacy tez byli :-)

Jest pyza,jest :-D ale nie jest gruba,tylko ma takie rozkoszne wałeczki,dziurki na łapkach zamiast kosteczek,policzki pełne że aż się proszą żeby je cmokać no i brak szyji jak leży,za to jest druga broda :-D:-D:-D muszę zrobić jej jeszcze zdjęcie jak podnosi głowkę leżąc na brzuszku,wtedy szyjka się wyciąga i buźka tak słodko wygląda :tak:Rozbraja mnie jak się uśmiecha,najpierw podnosi jeden kącik ust i jedną brew,żeby zaraz otworzyć całą buzię mrużąc oczka :-)
Zaczyna się o tak:

Ostatnia edycja:
JagienKo ale cudna:))))nie ma nic cudniejszego jak takie dzidzioszKi:)))))

Aniu (NullKo) jak u Ciebie dzis? jak sie czujesz Kochana? choc moze to glupie pytanie...:confused:

BeatKo gdzie sie podziewasz?!!!!!!!

nullka bardzo mocno Ciebie przytulam i caly czas trzymam mocno zacisniete kciuki zeby wszystko bylo dobrze. najwazniejsze to nie tracic nadziei. daj prosze znac co i jak bo sie wszystkie niepokoimy bardzo.
po tym co wczoraj napisalas to sama zaczelam martwic sie o swoja ciaze. ja u lekarza nawet nie bylam, bety nie robilam. jedynie co zrobilam to testy ciazowe, w tym 2 z bardzo jasna kreseczka testowa. umowilam sie do lekarza dopiero na 2listopada i do tego czasu chyba zwariuje.

Jagienko ale slodycz:-) Slicznota z tej Twojej lali.
Nullko jak tam dzisiaj samopoczucie?
Kosmopolitan nie martw sie na zapas ,na pewno jest wszystko dobrze:tak:
Beatka a Ty sie nie obijaj tylko pisz i zdjecia wklejaj bo pokoj pewnie masz juz prawie gotowy co?

Anulko i ja zagladam co u ciebie??/kochana?

dziewczynki moze polecicie mi cos fajnego na roczek?dziadki sypia kasa ale ja musze wybrać :confused: MIŁEGO DNIA.

reklama
Kosmopolitan,zobaczysz-będziesz miała taką :tak: z całego serduszka Ci tego życzę!!

Dziewczynki,idę na 11.00 do gina...proszę,trzymajcie kciuki żeby z moją macicą było wszystko w porządku :blink:

Beatka,odezwij się...czy ma ktoś kontakt z Naszą Beatką?

Do góry