reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Royanko,nie słyszałam o związku smoczka do chorób okresu zimowego...jakich to rzeczy nie wymyślą te położne :rolleyes2:na szczęście Laura już noworodkiem nie jest :tak: a że ulga dla piersi to sobie potrafię wyobrazić...jak oni przekonują w tych szpitalach dzieci do smoczków? Na siłę pchają czy jak? Laura zassie raz i oscentacyjnie wypluwa a za kolejnym już wypycha języczek uniemożliwiając tym samym włożenie go...jeszcze nie próbowałam takich okrągłych,może taki zechce?

U mnie jak Oli był mały było to samo,wszystkie choróbska x2 albo i x3 jak i mnie dopadło...najgorzej wspominam jelitówkę...brrr
Malutka z butelki piła jak miała 2 tygodnie ale tylko moje mleczko,jak wyczuła mieszankę to odmawiała jedzenia,od tamtej pory na szczęście nie miałam powodu dać jej ponownie i mam nadzieję że tak zostanie :tak:

Kurcze...właśnie sobie przypomniałam że w piątek mam wizytę u gina...żeby tylko z moją nieszczęsną macicą było wsio oki...myślę też nad antykoncepcją....hormonów brać nie mogę więc oprócz gumki pozostaje mi chyba tylko zwykła spirala...? Macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie?

reklama
Sprawa wygląda tak że taki sam test apteczny co przed wczoraj pokazał kreskę tak samo blada albo ciut tylko mocniejszą. Czyli podejrzewam albo powolny spadek bety albo bardzo mały przyrost. Jak mały przyrost to może to ciaza pozamaciczna?
Idę na bete dziś i jak będę miała wynik to dzwonię do mojego gina pytać co dalej.
Mój wykres tempki jest narazie super - utrzymuje się na wysokim poziomie. Tak samo rano mnie mdli,nie mam żadnych najmniejszych śladów krwi . Jeju jak ja bym chciała wiedzieć co tam u mnie w środku się dzieje a tak to wielką niewiadoma i moje domysly. :(

Nulko ja tam się na tym nie znam ale jak pisze Jagienka nadzieja zawsze jest :tak:nie ma @ jest dobrze.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& aby było dobrze.

Miłego dnia.

Właśnie znaczyłam spory wyciek z obydwóch piersi taki częściowo mleczny częściowo przezroczysty . Co to może być? Za dużo jakiegoś hormonu ?
Kocie nie wiem czy na tym etapie ciazy to normalne...nie wiem ale jesli jakiegos hormonu jest za duzo to pewnie prolaKtyny...z tego co kojarze przy zbyt duzej p. nie mozna zajsc w ciaze czy utrzymac...tak gdzies slyszalam..ale zaden ze mnie znawca!
Aniu mysle o Tobie i bez wzgledu na wszystKo Jestem z Tobą...Trzymam Kciuki zeby jednak nie bylo tak jak sie obawiasz!!!!!

Dziewczyny moje dzieci "odsmoKowane", druga noc bez zadnego problemu...Maks sie nie dopomina o smonia, za to pieluszke tetrową (czyt. LulKa) sciska i tuli jak nigdy:) Az nadziwic sie nie mogę ze poszło jak z płatKa:) nastawialam sie na hardcore a tym czasem po prostu Luz!!!! Boziu tak sie ciesze bo przez tego smoKa same problemy...dziecKu w buzi robily sie plesniawki...jak byl zaKatarzony nie mogl oddychac wiec wypluwal smoka i zaraz ryk bo go chcial...i tak w Kółko!!! dlatego wielkien Ufffffff
Mozna wiec uznac ze albo mam farta albo w dobrym czasie monio zniKnął:))))
Moi chlopcy w tym samym wieku zostali oduczeni!!!!..jedyne co nam zostalo to calKowicie wyjac pieluszke..bo do nocniczka maksio chetnie siusia...tylko jeszcze nie zawsze w pore zawola:-p

Ostatnia edycja:
Nullko trzymam kciuki bardzo mocno zeby Ci sie udalo. Popatrz na to tez z innej strony jakby sie nie udalo teraz to uda sie nastepnym razem. Czasem trzeba na dzidzie troszke poczekac. Na ta chwile mysle jednak ,ze bedzie u Ciebie ta fasoleczka:tak:
Czarodziejko Gratuluje sukcesow smoczkowych. U nas przy ktoryms poszlo super a przy drugim gorzej ale juz nie pamietam tak to dawno bylo;-)
U mnie przy chlopcach sprawdzily sie smoczki z nuka a potem takie dentistar jakies niemieckie profilowane. Antek byl straszny ssak i na sile doslownie go nauczylam tego smoka. Ten z nuka najlepiej zaciagal wiec zdecydowalam sie na niego.

nullko trzeba myslec pozytywnie, nerwy i stres nie pomoga
ja tak mialam w marcu, nerwy stres codziennie testy, tempka, beta
a teraz jak odpuscilam to zaszlam a grube krechy zobaczylam po poludniu bez stresow - super to bylo
chociaz wiem ze latwo pisac
u mnie sprawdzily sie smoczki aventu w ksztalcie sutka

czarodziejko to faktycznie sukces i szybciutko bez problemow, ekstra

Dziewczyny mam wyniki : czekam na tel od lekarza bo nie odbiera

Beta wzrosła z 12,8 na 21,6 czyli prawie 70% przez 48h , ale co z tego jak progesteron spadł z 14,07 na 6,83

reklama
Nullko dobrze pisze Monica , nie stresuj sie tak bo to nie pomoze. Ja sie nie znam na wynikach wiec nic tu nie doradze. Poczekaj spokojnie na rozwoj sytuacji:tak:

Do góry