reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jestem załamana bo po głosie lekarza stwierdzam że nic z tego nie będzie :-(
Powiedział żebym jutro rano przyjechała do szpitala to mi przepisze recepte na duphaston ale raczej nie wierzy w to żeby to pomogło :-( I sama nie wiem czy brać ten duphaston czy nie ????

Jakos rozwiał moje nadzieje i myślę że za 2 dni dostene krwawienia (o ile to nie jest ciąża pozamaciczna)

Ostatnia edycja:
reklama
nullko nie doradze a nie chcę opiniowac Twojego stanu, bo dla kazdej z nas taka sytuacja jest ciężka
lekarz powinien określic czy trzeba brac duphaston, jesli jest to ciaza i jest szansa na uratowanie to jak najbardziej
jesli stwierdzi ze poziom bhcb sugeruje puste jajo plodowe to lepiej niech oczyszcza sie macica sama bez potrzymywania, nie sądze żeby była to pozamaciczna
u mnie samooczyszczenie nastapilo w 8 tc
ALE DECYZJE powinien podjąc lekarz, niech dokladnie obejrzy wyniki, sprawdzi na USG

Nullko szkoda ,ze tak to wyglada ale jutro dowiesz sie wszystkiego. Pewnie bedzie tak jak pisze Monico , zrobia ci usg i okresla co dalej. Przytulam serdecznie :blink:

Ale czy w takim stadium ciąży będzie widać na usg czy jajo płodowe jest puste czy nie?

Jeśli lekarz powiedział że on wątpi żeby podanie tego leku coś pomogło to czy wogóle ma to sens???
Siedzę teraz rozmyślam i nie wiem jaką decyzję podjąć

Kazał mi zrobić bete w poniedziałek i dopiero przyjść na wizyte. A jak ja powiedziałam bez ogródek (bo słyszałam w jego głosie w sumie że jest nie wesoło) "pewnie w weekend dostane krwawienia???" to Pan dr. odpowiedział - Myślę że tak
Bo jeśłi progesteron przez 48h spadł o prawie 120% to myśle że za dzień góra dwa spadnie do normy takiej że dostane krwawienia :-(

Dziewczyny które to przeżyłyście - czy wszystko samo sie oczyszcza i tylko jest @ czy jak to wygląda?
Ile czasu musi minąć żeby można było sie znowu starać o dzidzię??

Ps. Boże dlaczego jak to piszę łzy mi same lecą z oczu :-(

Ostatnia edycja:
nullko powiem tak
źle że progesteron spada, on odpowiedzialny jest za prawidłową ciąże i jej podtrzymanie
u mnie teraz w 7 tc bylo widac mala fasolkę, wczesniej nie bylam

u mnie zakonczylo sie w 8 tc samooczyszczeniem macicy, poniewaz to byl 8 tc to krwawienie trwalo kolo 1,5 tyg ale oczyscila sie ladnie macica za okolo 43 dni czyli wiecej niz standardowo u mnie (mialam 29 dniowe cykle) dostałam ponownie okres, bylam na monitoringu, w tym cyklu zaszlam ponownie i mam córcie (chyba :-p)

beta piekne od poczatku i jakos czułam ze wszystko bedzie ok, dostałam duphaston i luteine

Nullko jak ma być coś nie tak z tą ciążą to niech organizm sam oczysci, moze puste jajo płodowe, moze uszkodzony płod, wtedy organizm usuwa sam, wiem ze to przyklre bo przeszlam i to w 8 tc co bylo dla mnei szokiem, ale widocznie tak mialo byc

NullKo z tym duphastonem mozesz sprobowac, z drugiej strony chyba gin sie na tym lepiej zna niz my...
Trudne to.... sama nie wiedziala bym co zrobic...i przyKro mi ze dotyKa to Ciebie!
Chyba nie potrafie radzic w takiej sytuacji..to bardzo indywidualne!!!
mam tylKo nadzieje ze szybKo sie pouKlada!!!
scisKam cie babeczKo..badz dzielna...na tyle na ile potrafisz!!!!!!

monico czyli w tym wypadku nie trzeba czekać ze 3 miesiące żeby zacząć się ponownie starać?

Powiedz mi jeszcze jak często robiłaś monitoring w cyklu w którym zaszłaś? I czy dupka i luteinę brałas od początku czy dopiero jak okazało się że jesteś w ciąży?
AAa i czy sama zaczęłaś krwawic czy brałas coś?
Po czym poznałaś że z ciąża jest coś nie tak ?
Przepraszam za ilość pytań ale bardzo mnie to interesuje.

Czyli Ty na moim miejscu nie brałabyś dupka żadnego tylko czekała? Tak właśnie mi zasugerował lekarz i nie wiem czy poczekać i w poniedziałek zrobić bete i iść dopiero na wizytę? Czuje po wysokości progesteronu że to się stanie w weekend

reklama
Jagienko bardzo bym chciała żeby to wszystko sie odwróciło , ale kochana jeśli w 48h progesteron spadł z 14,07 na 6,83 to znaczy że leci na łeb na szyję . Dlatego uważam że do wartości kiedy może nastąpić krwawienie może spaść nawet jutro - dlatego jest to dla mnie już beznadziejna sytuacja.

Wiecie co jest najdziwniejsze - że gdyby nie wyniki bety i progesteronu i test ciązowy który od niedzieli pokazuje prawie tak samo intensywną (czyt. bladą) kreskę to nie wiedziałabym że cokolwiek jest nie tak.
Mój wykres temperatur który Wam kiedyś tu pokaże (o ile nauczę sie wklejać fotki) wygląda naprawdę na mega prawidłowy bo cały czas jest na wysokim poziomie.

Do góry