reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Andziak
z 7 dc moze byc jak najbardziej, licz ze plemniczki mogą przezyc nawe 5-6-7 dni, zalezy od ich aktywnosci

Ja od pazdziernika zeszlego roku, badalam sluz, szyjke, notowalam w kalendarzu bole owoloowulacyjne
Od stycznia zaczelam dzialac, ale ja mam cykle 29-30 dni wiec "akuratne" , od lutego mialam monitoring, w lutym zaszlam, poronilam w kwietniu, dalej monitoring i w maju zaszlam ponownie, u mnie nie mam akurat problemow z plodnoscią i z dlugościa faz w cyklach, czyli 14 dni lutealna, na 15 dc jajeczkowanie, akuratnie cykl w ktorym zaszlam byl dziwny i krotszy o 1-1,5 - 2 dni, bez sluzu plodnego :cool:, dlatego myslalam ze nici z cyklu, ale zaszlam i to bylo moje zdziwienie

Może ta cala sytuacja u Ciebie, stres... wiesz o co mi chodzi, może to ma wpływ że nie możesz zajść

reklama
Czesc dziewczyny:biggrin2:
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie.Bo troche mnie tu nie bylo:tak:
Na poczatku nie pisalam bo kiepsko sie czulam,ale na bierzaco was czytalam.
Okolo 20 wrzesnie wyladowalam w szpitalu.Przez te moje wymioty prawie sie odwodnilam.
Przed ciaza mialam juz problemy z tarczyca i caly czas bralam leki i wszystko bylo ok.
Tabletki na tarczyce musze brac nadczo,a teraz w ciazy przy tych wymiotach,po prostu
nie skutkowaly.I musialam dalej zostac w szpitalu,az wyrownaja mi hormony.I tak zlecialo ponad 2 tygodnie.W miedzy czasie problemy z tesciowa,ktora na ten czas co bylam w szpitalu nie miala ochoty zajac sie chlopakami (choc nie pracuje i siedzi w domu)i moj M musiala wziosc wolne.Do tego wszystkiego popsul sie laptop:wściekła/y:
Ale juz jestem:biggrin2:I bardzo mi was brakowalo.Stesknilam sie:tak:
Tak poza tym jest ok.
Dzidzia zdrowa,wyniki dobre.
I mam nadziej,ze bedzie tylko lepiej.

Przepraszam,ze tak tylko o sobie:zawstydzona/y:
Ale musze was nadrobic,bo nie wiem co u was.
Po suwaczku widze,ze Aneczce sie udalo i bedzie corcia:biggrin2:
A reszte musze doczytac.

dido kobieto Ty sie pytasz czy Cię pamiętemy????? Tu codziennie prawie kazdy się o Ciebie pytał i już myślałyśmy że zrezygnowałaś całkiem z forum.
Super że wróciłaś i współczuję szpitala. Mam nadzieję że teraz już wszystko będzie dobrze :-) i zostaniesz tu z nami

DIDO w końcu !!!!!
ale miałas przejścia, współczuję
oby teraz bylo juz tylko lepiej
Objawy Dziewczynkowe, wiec u Ciebie też musi być córcia
ja tez hormonki biore na czczo (tarczycowe)
ale u mnie teraz już samopoczucie super pod względem mdłości

O matko kochana Dido:-):-):-)
No to mialas przejscia. Dobrze ,ze wrocilas martwilysmy sie o Ciebie i nawet juz myslalysmy ,ze zwyczajnie zrezygnowalas.
Andziak mysle ,ze sa szanse na II z 7dc. Co do metody O+ 12 to nie slyszalam i chyba dosc nieprecyzyja. Bo ciezko az tak dokladnie chyba owu okreslic. Chyba ,ze dokladny monitoring czy co?
Monico hehe wiesz ,ze ja zawsze ztych mega pesymistek ale teraz jakos mnie chyba corcia przerobila;-)

Dido jak dobrze że juz jestes z nami.codziennie zamartwiałyśmy sie o ciebie. Buziak,az mi sie geba smieje jak widze ze wsio ok.:-D
Monico to ja mam cykle podobbnej dlugosci jak tylko kurcze ciezko mi okreslic kiedy jest owu.nie mam zadnych boli brzucha ani klocia.Musze chyba za jakims monitoringiem sie rozejrzec...i ten sluz tez ciezko mi okreslic...buuu.
beatka jak samopoczucie?

aniu
ja czułam owu.. wzdęcia, popuchniete podbrzussze i bóle, śluz mialam zawsze dwa - trzy dni wstecz, a na nasteony dzien po owu, juz sluz mleczny, nierozciagliwy, zawsze tak bylo oprocz ostatniego cyklu
Bóg w tym roku miał inne plany wobec mnie i mojej rodziny
może faktycznie monitornig, przynajmniej kilka razy...

ja chyba mam juz doła jak Beatka, wiec stąd głupie myśli
Ale chciałyśmy coreczki, marzenie sie spełniło wiec nie ma co narzekać
chyba pojadę dzis jakąś sukienusie kupić, może humor mi sie poprawi, to bedzie pierwsza kupiona sukienka

Wiecie co? To chyba wynika z niecierpliwosci i lęku...tak myślę bo ja dopóki Laura się nie urodziła też miałam takie dołki,niby cieszyłam się że będzie córeczka ale cały czas dopadały mnie różne strachy...podświadomie,tak bardzo chciałam już urodzić,zobaczyć że wszystko ok,utulić i...odetchnąć :tak:
A Wy dziewczyny już więcej jak połowę macie za sobą-zleci nie wiadomo kiedy :-) trzeba przetrzymać tylko ten okres gdzie organizm desperacko domaga się słońca :tak:

JAGIENKA'''TY KUSICIELKO :-D:-D:-Djak widze taki cod to sie rozplywam jak maselko.:-D:-D.

I o to chodzi! :-p Ty też możesz taką mieć :tak: a chociaż spróbować się postarać :happy:

Czesc dziewczyny:biggrin2:
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie..

Matko kochana!! Czy Ty wiesz jakiego stracha nam napędziłaś?? :szok: Ale jesteś usprawiedliwiona,rzeczywiście troszkę pod górkę Ci się zrobiło ale teraz będzie już dobrze :tak: zaglądaj do nas częściej,też nam Cię brakowało!!

My po ortopedzie,bioderka w porządku,kontrola za 2 m-ce :happy:
Przyszło też moje nosidełko-rewelacja!! Dziękuję Bogu że skonsultowałam z Wami zakup bo jestem naprawdę mega zadowolona,przymierzyłam je z kluską i extra odciąża kręgosłup i trzyma małą :tak: chociaż teraz mam opory żeby go używać :sorry: ortopeda radził poczekać do końca 3 m-ca...:eek: a co do tej pory?????? Do tego czasu ręce będę miała do samej podłogi :-(

No i dostałam też dzisiaj sukienusię do chrztu-Boże dziewczyny,jaka ona jest cudna!! :rofl::rofl2::rofl2: a ta czapunia..i bolerko-normalnie majstersztyk!!! Znalazłąm też buciki,idealnie będą pasowały :-) kurcze,nie mogę się doczekać tego 13....

reklama
Moze stres niewiem. U mnie jak sie obserwowałam to śluz płodny był 6 dni. I na 6 owul. potem juz gesty. wiec mogłam okreslic po sluzie. tak bylo przed staraniami i w 3 miesiace staran. potem cykl sie skrocil . nawet jak bylam blísko owul. tzn 3 dni ciazy nie bylo. Widac nie jest mi dane byc mama ksiezniczki. Jagienko a jak piszesz o tych sukienkach to az mi sie cieplej na sercu robi. Bylam dziś u kuzynki. Ma 2 miesiecznego synka sama słodycz.

Do góry