reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejko,chyba za wcześnie na chwalenie czosnkowej terapii ale jakby lepiej (tfu!tfu!) :tak:

jagienka ja wlasnie slyszalam ze dziewczynki takie sa na spacerkach

No proszę,pierwsze słyszę ;-)

Jagienko jak tam maly doktor w maseczce? A Ty nie rozlozylas sie? Tez sobie jakis czosnek jedz.

Na szczęście trzymam się całkiem nieźle,chyba po prostu musiałam się wyspać :tak:

Dziewczyny!! Nullka,Tusia26,mojego męża też nie ma,pracuje za granicą od 2007 roku!! Wyjechał jak Oliś miał roczek,nie liczę tych dni na które przyjeżdża bo to tylko kropla w morzu naszych potrzeb! Także podejmując decyzję o trzecim dziecku miałam świadomość że będę sama bo byłam już dobre 4 lata ale wiecie co? Mnie to nie martwiło wcale,tak jak pisała Aneczka,z każdym kolejnym jest łatwiej,trochę pomogą starszaki i z czasem kobieta się organizuje, nie powiem,czasem jest ciężko ale da radę :tak:
A tak poza tym jestem zdania że jak ktoś się waha to zawsze znajdzie jakieś "ale",najlepiej nie szukać ;-)

Mimo waszego niezdecydowania,trzymam kciuki za dziewczynkowe starania bo wiem ile ta moja kluska,chociaż absorbująca-daje mi radości :-)

Czekam na Dawidka i zaraz jadę do mamy a potem od niej do ortopedy,tylko kurcze....nie mogę złożyć wózka :eek: nie wiem czy coś się przyblokowało czy po prostu nie umiem :cool: a chciałam się od niej przejść spacerkiem...

Dodaję fotkę klusi,tak na zachętę tym niezdecydowanym :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja po wizycie u gina. cykl sie chyba wydluzyl bo wczoraj 11dc í pecherzyk duzy. owul dzis wieczor jutro. a zawsze mialam 10,11 dc. staranek w tym cyklu nie bylo. zobacze jaki bedzie nastepny. Biore kwasy omega moze od tego sie wydluza.zobaczymy. testow owu juz nie robie. lekarz tez sceptycznie do nich podchodzi. A slyszalyscie o tej metodzie 0+12?

Jejciu Laurusia już śliczna
ja chyba mam juz doła jak Beatka, wiec stąd głupie myśli
Ale chciałyśmy coreczki, marzenie sie spełniło wiec nie ma co narzekać
chyba pojadę dzis jakąś sukienusie kupić, może humor mi sie poprawi, to bedzie pierwsza kupiona sukienka

andziak słyszałyśmy, gdyby była skuteczna juz dawno bylabym w ciazy :-), w czasie staranek w tym okresie współżyłam non stop
to chodzi owu + 12 dni , tak?

monico z tego co ja słyszałam to chodzi o owu+12 godzin (a nie dni) Ja bym nie ryzykowała tą metodą na córeczkę . Bo jak to się ma do tego jak piszą w książkach że w owu i dzień po to chłopiec???
Bo w owu +12dni to ja od zawsze bez zabezpieczenia i jakoś w ciąży nie byłam ;-)

Przepraszam ze sie wtrace w metodzie owu +12 chodzi o to ze przed owulacja zero wspolzycia + 12 czyli okolo 8 do 12 godzin po jajeczkowaniu przytulanko metoda na dziewczynke podobno po 7 dniach abstynencji plemniki y drastycznie spadaja pozostaje wiekszosc x tyle ze traf tu w ten czas to jest sztuka o tej metodzie czytalam jak malzenstwo majace 6 synow splodzonych 3.4.5.a nawet 6 dni przed owolacja sprobowali tej metody i urodzila im sie wymarzona corka

losiczka jak najbardziej prosze sie wtrącać :-)
dyskutowalysmy o tym z Beatką
czyli ja drugiego synka mam splodzonego tą metoda, w poludnie bylam wyjąć spiralę i bylo jajeczkowanie, a wieczorem dzialalismy , biorąc pod uwagę ze plemniki docieraja do jajeczka w 6 godzin, to jakoś ta metoda się nie sprawdza

reklama
Monico beatka a napiszecie mi dokładnie jak dlugo sie starałyście i jakie metody stosowalyscie. mi od roku nie wychodzi. testy u mnie sie nie sprawdzaja,trudno mi wycelowac przed owul. bo mam krotkie cykle. no a teraz jeszcze cykle mam nieregularne. I tak od ponad roku.Ten tez nie wyjdzie bo wczoraj gin. powiedział ze owul. tak za połtora dnia. Wiec na staranka za pozno. A z 7 dc nic nie bedzie.

Ostatnia edycja:
Do góry