reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

JAGIENKO KAZDA Z NAS CZYTAJAC PRZEBIEG TWOJEGO PORODU PRZYPOMNIALA ZAPEWNE SOBIE SWOJ POROD JA TO MAM CO WSPOMINAS HAHA BO AZ 4 RAZY:-)WIECIE CO WM POWIEM ZE RODZAC OSTATNIEGO SYNKA POROD PRZEZYLAM NAJPIEKNIEJSZY TZN MAJAC 36L BYLAM NAJBARDZIEJ SWIADOMA TEGO CO SIE DZIEJE U MNIE POROD OD PRZYJAZDU DO SZPITALA TRWAL TYLKO 3GODZ Z TEGO 2 SIEDZIALAM POD PRYSZNICEM I UWAZAM ZE PRYSZNIC TO NAJLEPSZE CO MOZE BYC BY ZLAGODZIC BOLE:tak:CZYTALAM GDZIES ZE BOL PARTY TO BOL PALACY TZN ODCZUCIE OPARZENIA CZY JAKOS TAM I DOSLOWNIE TAK BYLO PO 2 PARTYCH BEZ NACINANIA WYSKOCZYL MALY:-)TYLE ZE CO Z TEGO ZE MNIE NIE NACINALI JAK WYSKOCZYL MI HEMOROID WIELKOSCI MANDARYNKI:szok:I ZAMIAST PO 2 DNIACH DO DOMU TO JA POJECHALAM NA CHIRURGIE WYCINAC SKRZEPA ALE STWIERDZAM ZE MOGE CHODZIC W CIAZY RODZIC NATURA POTRAKTOWALA MNIE DOBRZE MAM NADZIEJE ZE MIMO MOJEGO WIEKU PEWNIE DOPIERO ZA ROK :-(ZNOW WSZYSTKO BEDZIE OK

reklama
Jagienko No i mi sie łezka zakrecila...łech..niby to tak niedawno przezywalam ale porod swoj czy innej kobiety zawsze wywoluje emocje!!!!!
Wiesz jak napisalas przed porodem ze sluz z krwia (to schodzacy czop) Wiedzialam od razu ze juz urodzisz!!!! Jestes dzielna...no i jak sama piszesz otrzymalas najpiekniejsza nagrode- Dziecko, ktore jest cudem!!!!!!

Beatko- ja domyslam sie ze to stres....wiem ze tak bardzo pragniesz tej niuni i lekarz tak wielkie nadzieje zasial...ale to sie dzieje naprawde Kochanie...zobaczysz ze nie bedzie zadnej pomylki!!!! ale tez wiem ze sie bardzo boisz!!!!! Badz spokojna...jeszcze drugie tyle ciazy i niunia bedzie z Toba:-D

losiczka podziwiam, ze jeszcze Ci sie chce i nie boisz sie:) maz tez taki optymista?
Ja do 30tki chce sie wyrobic z wszystkimi moimi dziecmi czyli jak planuje dwojka;)
Mnie tez nie nacinali podczas porodu, nie peklam, poprostu porod bajka... ale nie powiem, zawdzieczam taka opinie znieczuleniu zzo bo zanim mi podali to wariowalam i darlam sie z bolu. No ale samego porodu sie nie boje, bo znieczulenie bedzie, boje sie reszty...

Znajomi moich rodzicow mieszkali w PL i dorobili sie 5ciu corek. Rodzice do nich poszli, czestowali winem, mama odmowila mowiac ze moze jest w ciazy, na co pan K. stwierdzil, ze jesli jestes w ciazy i jestes u nas to na pewno bedzie corka...no wiec jestem :-) Oni zaraz wylosowali papiery do USA, polecieli cala rodzina, w USA ona zaszla w ciaze ostatni raz majac nadzieje na syna...6 corka! :-) Wiec jednak splodzenie corki nie moze byc tak trudne ;)

Ollena albo facet ma tak slabe plemniki ze kiedy by sie nie "przytululi" zawsze beda z tego cory!!!!!! U mnie w rodzinie jest taki przypadek..plodzi gosc same baboszki...

Ollena w domu mamy 2 lobuzow dwojka 21l 18l poszli w swiat bo im sie zabardzo maluchy pod nogami szwedaly:-) ha ha a ze nasze chlopaki ciagle sie zabawnie kloca to stwierdzilismy z mezem ze na pogodzenie zrobimy im w koncu siostre :-)a najzabawniejsze jest to ze pragniemy corki a mamy imie dla synka jakby co ha ha

wiatm się mamusie po długiej nieobecnosci....troszkę sie wakacjowaliśmy, a potem miałam tyle pracy po powrocie że szok.....
Jagienko, cudooooo nad cudeńka! Boska! Od razu mi sie moja malutka Olcia przypomniała, a i tez była taka kruszynka ( 3040) i też taka sama słodka! Widzę, że i u was różowy króluje
yes2.gif
A co....
Zdrówka, odpowiedniej ilosci mleczka i dużo czasu na tulenie wam życzę.....
A poród to w sumie miałas szybciutki......u mnie i pierwszy i drugi trwał długo...ale znam to - nagroda bezcenna--- może boleć i 100 razy mocniej ale tulisz krusznkę to juz nic sie nie liczy.....
A i napisz jak chłopaki?

Beatko, co ja widzę! mówiłam Ci że Hania jak nic będzie i dzieci mają intuicje......Cieszę sie bradzo, że też bedziesz niedługo tulić rózową panienkę.....i nic sie nie martw, z cipeczki pisiorek nie urośnie! Uwierz w swoje szczęscie.....masz co chciałas.....Choć dobrze Cię rozumiem, bo ja dopoki na własne oczy nie zobaczyłam to nie mogłam na 100 % uwierzyc...Pierwsz spojrzenie to było nie na buźkę, tylko między nogi.........;-)
Noi gratulacje dla starajacych się mamuś za efekty....Oby Wam się tez planowanie sprawdziło....Dobra fala przyszła!

Czarodziejko, ale Ci zazdroszcze tych wczasów rodzinnych.....my tu marznąć bedziemy a ty się kąpac bedziesz i wylegiwac na plaży......
mnie mój P. namawia na wyjazd w góry rano na weekend....zobaczymy.....znacie jakis pensjonat.fajny i niedrogi w górach? Np. Beskidach?

A u nas wszystko dobrze, Moja Misiunia od tygpodnia jest na 5 godzin w prywatnym przedszkolu i jestem z niej dumna, bo nie płacze, pani chwali ze bardzo samodzielna i ze ma wyjatkowe poczucie rytmu......Bozi , jak ona juz duza....A Domek zaczął 1 gimnazjum....i jest najwyzszy w klasie......ale mam juz duże dzieci :)

No ja tez bym pozyczyla takiego Pana ktory robi same coreczki ;)) Mi sie zawsze marzyly 3 corki! no ale juz mi to nie bedzie dane... ale oby chociaz jedna!
losiczka a ten 18latek to gdzie wybyl? no i co oni na Wasze plany? nie twierdza, ze oszaliscie? ;)P No i ja tak nie twierdze,zeby nie bylo, ale stawiam sie w sytuacji dzieci.;-)

reklama
Moje chlopaki poszly sobie na pokoj pracuja ucza sie zaocznie a na obadki i sianko pozyczyc to do mamusi:-)jak dziewczyny przychodzily to moj rezolutny 6l kubus gdzie wszedzie go pelno siedzial im na kolanach tzn na kolanach dziewczyn;-)wiec chlopaki mieszkaja nie daleko zreszta od nas a maz to sie smieje ze jak mu bedzie za glosno to sobie do francji pojedzie do pracy a ze wie ze jestem rezolutna babka i sobie ze wszystkim poradze to mowi ze jak ja chce dzidzie to on sie zgadza i tyle

Do góry