reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

to moj brzus w 20tc

monico masz identyczna sytuacje jak ja
gin tez w 16tc powiedzial ze widzi wargi sromowe a wcale meskich narzadow
ale mam sie nie nastawiac bo glowy nie da sobie uciac
w 18 tc powiedzial ze na 100% dziewczynka a mimo tego dalej mam obawy
przez te pomylki

ja mam przewijak na komodzie
a koszyk ktory mialam przy Marcelku nie zmoczyl sie
pozatym ja go w nim nie przewijalam tylko zawsze na przewijaku lub na lozku naszym
a materacyk jest oblozony taka matka szczelna

Jagienka nie wiem jakie mam lozysko bo mi nie powiedzial a ja nie zapytalam
dowiem sie 8 wrzesnia
Jagienka a wstawisz zdjecie pipulki Laury ?
xx_sorki.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Jagienka trzymam kciuki za dzisiejsza noc!!
Beatko sliczny brzuszek, zgrabniutki bardzo! Przytylas juz cos?

Ja tez przewijalam Patryka tylko na naszym lozku, najwygodniej...

Poza tym widzialyscie NEWS? Beyonce - Love On Top Live (VMA's 2011) HD - YouTube Pod koniec wystep Beyonce i nowina? Uwielbiam ich oboje, az sie wzruszylam widzac dumnego i rozesmianego jak mlodego chlopaka JayZ :-))) Bosko!

Beatko no brzuszek sliczny i spory już
nie chce absolutnie sie nastawiac tym bardziej ze to poczatek 16 tyg i jest tyle pomylek :no:
musze poczekac jeszcze 2 tyg i wtedy w 18 tyg mam nadzieję ze uda sie podejrzec dzidzie i bede miala zdjecie z płcią

a co do kosza, nie mam zamiaru w nim przewijac, bo nawet nie wygodnie i nie mam miejsca, tylko miejsca na komode nie mam w sypialni a na łóżeczko sa nakladane przewijaki

do ktorego m-ca sluzy ten kosz?

Eee w koszu sie nie przewija, tak samo jak nie przewija sie w lozeczku...
Ja chyba tez kupie kosz, albo kolyske (z blokada bujania;)) taka jak mielismy dla Patryka. To i tak na pierwsze miesiace, w 2 miesiacu juz pojedziemy do PL na kilka miesiecy wiec jak wrocimy to juz sie nie przyda...
Hahaha pisze tak jakbym juz byla w ciazy;)

monico to zalezy od wielkosci dziecka
Marcel sie ur 4200 wiec pospal w niej do 4,5 miesiaca
a siedziec tez zaczal pozno bo w 7 miesiacu
wiec mi sie nie dzwigal wczesniej i mogl tam spac
a powiem ci ze nie wiem czy cie upokoi 18 tc
ja niby wiem ze dziewczynka i mam zdjecie pipulki a mimo to zaczelam sie bac
i jeszcze jak losiczka powiedziala ze miala zdjecie pipki a pozniej siusiak urusl
to dla mnie juz calkiem sie nie miesci
o przez to wlaczeylo mi sie myslenie
a kiedys czarodziejka powiedziala ze jak sie dowiem plec na usg to i tak nie bede wierzyc
i bede sie doszukiwac i miala racje poklon dla niej
xx_sorki.gif

ale jak sie wokol slyszy od zlosliwych ludzi o pomylkach
to sie plakac chce
a prawie wszystko mam dla dziewczynki
moj mo mowi zeby sie nie przejmowac tym bo wszystko mam ladne to latwo sprzedam
a ja nie chce sprzedawac
xx_placzek.gif

Monico,Olleno,z tym podkładem do przewijania w koszu miałam na myśli zabezpieczenie w razie kiedy dziecku np wycieknie z pampersa co się moim chłopcom zdarzało często mimo przewijania w nocy a robiłam to zawsze na przewijaku,tak wygodniej :tak:

Beatka,na szczęście nie wykasowałam zdjęcia więc wstawiam ;-)
A ziarenko niepokoju będzie aż do porodu,wierz mi na słowo,ja mimo potwierdzania za kazdym usg właściwie,czyli jak się doliczyłam przez 7 już lekarzy będę świętować jak zobaczę na własne oczy :sorry:
I mnie też znajomi,ba! nawet rodzina zasypywali opowiastkami o pomyłkach,owszem zdarzają się i nas-niedowiarków niepokoją niestety...masz zaufanie do swojego lekarza więc nie zawracaj sobie tym głowy :-)

Ja nadal śluzowato dzisiaj,co wizyta w toalecie to podbarwione krwią upławy....skurcze są ale nadal nieregularne,raz mocniejsze,innym razem słabsze,jedyne co się utrzymuje to ból jak na @ promieniujący do krzyża...więc czekamy,może ta noc coś przyniesie,jeśli nie-o 8.00 ktg i badanie....

Własnie nadszedł silniejszy skurczybyk...muszę wstać....

Ostatnia edycja:
Beatko nie przejmuj sie!! na pewno bedzie GIRL :-)
A skad Ty tak szybko masz wszystko dla dziewczynki? wpadlas w zakupowy szal? tak szybko? ;)
Jak to mawia moja babcia... 'Jeszcze Jaska nie widac a juz mu kaszke gotuja' ;)

Jagienko to juuz na pewno TO!!!!!! U mnie tez caly dzien byl bol krzyza jak na @ promienijacy do krzyza i w ten sam dzien sie zaczelo! Kochana trzymam kciuki mocno i daj znac juz po! :)

Ostatnia edycja:
Ollenko z carboota tam jest mnostwo malo uzywanych ubranek dobrych firm po 50p
cos ala targ ciucholand
wiec troche sie obkupilam, wozek i koszyk tez mam
zostaly tylko do kupienia mebelki i lozeczko
a to juz najdrozszy wydatek

dziekuje Jagienko oj u ciebie juz tuz tuz &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a na twoim zdjeciu to bardziej pipulka niz na moim
ale wierze mojemu ginowi bo byl bardzo pewny
ale sama wiesz jak inni spekuluja i mowia ile to pomylek nie ma
i czlowiek sie niepokoi

No bylam ostatnio u nas na carboot!! poprostu szok! gorzej jak ciuchland u nas w PL! nie miesci mi sie w glowie co ludzie sprzedaja.....
No ja mam manie kupowania nowych ubranek:) Chyba, ze cos od znajomych ale wszystkie dla Patryka mialam nowe raczej. Teraz na poczatek wezme po Patryku kilka a zaraz jak sie urodzi i poznamy plec to pojedziemy na big zakupy 'plciowe' ;-)

reklama
monica- mi w 16 tyg powiedziala na 100% ze siur ...ale ja sama zobaczylam..bylo extra widac!!!!
takze u ciebie babka...nie zakladam innej opcji....zostala zatem aneczka.....

Jagienko- juz sie dzieje....mysle ze godziny cie dziela od pieknego spotkania!!!!
beacia- ales ty zgrabniula....sliczny brzus i jaki juz pokazny....
co do twoich obaw...zrozumiale ze sie boisz, tak bardzo pragniesz tej dzidzi....podejrzewam ze ten niepokoj bedzie do konca....ale nie mrtw sie Hanusia jest TWOJA:))))

Do góry