reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ona wlasnie ma na imie Nadia bardzo mi sie podoba ale ja chcialam Naomi i moj maz tez ale moja rodzina co to za imie kojarzy sie z sklepem Nomi i maz dal Nadia...dlatego chce coreczke Naomi bo sie wyprowadzilam do niemiec i sobie moga gadac;p a jak by byl synek to bym chciala mu dac na imie giovanni:):tak:(corczke tez chce dlatego bo mam tyle nowych ciuszkow po nadii i chomikuje w kartonach;p a do trzeciego dziecka kupie juz nowe:-))
Mam takie pytanie odnosnie planowania, jak na tych testach pokaze sie buzka to juz nie wspolzyc na dziewczynke tak? bo tam pisze ze one pokazuja owulacje od 24-36h czy to nie bedzie za daleko współżycie do owulacji?? pytam bo caly czas wspolzyje ostatni raz przed buzka i narazie nic;/

reklama
Hej babki.

Jagienka olej telefony wiem co czujesz....Z Oliwierem miałam termin na 9.kwietnia a urodził sie dopiero 18.04 wiec byla maskra z tymi pytaniami.Do tego u nas porob wywolalismy troche z polozna bo zadne domowe metody ani masaze szyjki nie pomogly.
Beatka obiecalam ci fotke i wstawie wieczorem bo caly weekend pozadomem prawie.

Kinga no ja tez bym zaczela mierzyc tempke niedlugo ale musze w jakis termometr sie zaopatrzyc... :sorry:

hej

bylam dzisiaj u mojej gin, ale w innej przychodni bezplatnie
mialam wysokie CRP w poprzednim tygodniu i ten stan podgoraczkowy
dala mi skierowanie wyniki i kazala dzwonic jak juz bedzie wiadomo
Zrobila USG zeby sprawdzic czy wód płodowych nie ubywa
dzidzia cała, duża już, rośnie, łożysko na ścianie przedniej, może dlatego nie czuję jeszcze ruchów (Beatko może u Ciebie też tak jest), ono amortyzuje ruchy dziecka

aaa i dzidzia byla ladnie ułożona wiec Pani dr zajrzła na płec, ale jeszcze za wczesnie, tzn powiedziala ze na 70% ale zeby sie nie nastawiac, wole poczekac a nie zeby cos tam odpadło lub uroslo po 2 tyg, dzis dopiero poczatek 16 tyg, w 18 tak jak u Beatki bedzie widac, widzisz Beatko mam tak jak u Ciebie, 16 tydzien to neizbyt dobry moment na płeć, chyba ze ktoś chce wiedziec w 70%

Ostatnia edycja:
monico no ja sie juz bardzo martwie bo to 20tc a ja dalej nic
czasami jakies smyranie poczuje ale nie wiem czy to ona czy jelita
monico mi powiedzial w 16tc ze to nie jest dobry monent na rozpoznanie plci
ale tez stwierdzil na 70% ze dziewcyznka
wiec mysle ze u ciebie tez dziewczynka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ja cie podziwiam bo ja mimo ze 70 % musialam wiedziec kto to
pozatym jesli nie widziala moszny i siusiaka to raczej nie urosnie tak mi moj gin powiedzial
ale super ze ladnie rosnie i wszystko dobrze

jagienka a ty kiedy ruchy z Laura poczulas bo tez malutka byla jak moja?

daria my teraz dzialalismy 2 dni przed buzka a O mialam 12h po buzce
a Naomi sliczne imie
moja kolezankama tu w UK corke ale Noemi nie Naomi jak ty chcesz
i synka Jonathana sliczne imiona
ja dla synka chcialam leon ale tez rodzina bardzo przeciwna

Ostatnia edycja:
beatko mimo ze nie prosilam to powiedziala, ze ona widzi tu wargi sromowe i ze na 70% to dziewczynka, no fakt nic dyndającego nie widzialam, chociaz moze się gdzies kryło, ale prosila zeby sie nie nastawiac, bo roznie bywa i wiem jak miala losiczka,

beatko a jak masz łożysko ? , ja tez nic nie czuje jeszcze, ale napewno przez to łożysko
może masz dużo wód płodowych, duży masz brzusio??

ale widzialam juz super raczki, nozki, pępowine, cały kregosłup, pieknie widac, oczka, nos, usta i uszy :-)

Ostatnia edycja:
Jagienko a kupowałaś jakis przewijak, ten koszyk jest super, ale przy noworodku czesto moczacym się w nocy i robiącym kupke, sprawdzi sie on?? trzeba by jakis przewijak osobno

Jagienko, dalej sie kulasz ;)
Moze jednak to bedzie dzisiaj ;)

Chciałabym...

Jagienko mnie lekarka tuż przed porodem wyliczyła wagę małego na 3200 g a urodził się 3170 g więc nie wielka różnica, a i sprzęt ten sam co Ty masz robione USG.

Pocieszyłaś mnie :tak:

jagienka a ty kiedy ruchy z Laura poczulas bo tez malutka byla jak moja?

Bardzo szybko bo w 16tc i to dość wyraźnie ale jeśli umiejscowienie łożyska ma faktycznie znaczenie,jak pisze Monico to coś w tym jest bo ja mam na ścianie tylnej :tak:

U mnie na razie cisza,ok.11.00 zaczął odchodzić czop ale skurczy brak,jutro na 8.00 na ktg....

Monico,ja mam standardowe łóżeczko,przewijak na nim i ten kosz,osobiście podłożę pod prześcieradełko w nim taką matę do przewijania,żeby nie brudzić wyściółki ani bezpośrednio tej wikliny.

Ostatnia edycja:
jagienko to moze juz cos sie dzieje, skoro czop odszedl, mnie chwycilo nagle w nocy, bez zadnych objawow wczesniej. ja tez urodzilam Misia w 41 tyg i wiem co to te telefony :wściekła/y: mialam non stop czy to juuuz??

reklama
Ja miałam tak z Olim,obudziły mnie lekkie skurcze ok.4.00 rano, przespałam jeszcze do 7.00,miałam je wtedy co ok.7 min, przyjechała moja mama,zjadłyśmy jeszcze śniadanie,poszłam się umyć,wtedy odszedł mi czop...poszłyśmy piechotą do szpitala,ok.9.00 zbadał mnie lekarz i było już 7cm rozwarcia...potem lewatywka i niestety kroplówka bo akcja się zatrzymała,o 14.25 Oli był już na świecie :-)

Teraz od 11.00 nic się nie zmieniło,mam lekkie bóle,skurcze są rzadkie chociaż dokuczliwe,może w nocy będzie jakiś postęp :rolleyes: a mała wierci się strasznie,jakby chciała się wydostać przez brzuch :-D

Do góry