reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzisiaj czuję się lepiej,chociaż rano za ciekawie nie było,nad ranem męczyły
mnie bóle jak na miesiączkę ale bez skurczy,brzuch twardy jak kamień jak tylko
nie leżę...
Jagienko- no to juz sie zaczyna dziac, te bole jak na @ to skurcze przepowiadajace...ja tak mialam 3 tyg przed porodem
...juz mala powoli bedzie chciala sie wydostac...:))))
Kurcze juz tuz tuz i bedziesz miala swoja niunkę))))))

Daria- Witaj w naszym gronie:))))):))))
Aha i ciekawe ze chcesz miec druga corcie..raczej tu sa babeczki ktore chce miec plec odmienna:))) No ale to bez znaczenia, Zycze Powodzenia:)))))

No a my dzisiaj skrecilismy starszemu lozko pietrowe o ktorym tak marzyl a mlodszy ma juz normalne lozko...nie ma juz lozeczka ze szczebelkami.... pierwszy noc w nowym loziu i zasnal jak susel:))))zarowno jeden jak i drugi:))))
My z malzem dla odmiany padamy na twarz:))))

reklama
czarodziejka moi tez maja lozko pietrowe i sa zachwyceni
wiec napewno i u ciebie sie sprawdzi

Jagienka trzymam kciuki za latwy porod skoro Laurunia taka malutka to powinna wyjsc gladko
a przypomnij ile chlopcy warzyli
bo mi gin tez ostatnio powiedzial ze Hania malutka
zobaczymy 8 wrzesnia czy nadal jest ponizej normy

Hej

dziewczyny miłego dnia życzę! ja od dziś zaczynam mierzyć tempke. zobaczymy na koniec jaki ten wykres bedzie:rolleyes2:

Agatko pamietam jak Filip dostał swoje pierwsze łóżko już te normalne:) miał jakoś rok i 3miesiące.. bałam się ze bedzie mi spadał ale spał ładnie :) i jaki zachwycony był.
Dziś idziemy zamówić mu nowy tapczanik (taki rozkładany aby miej miejsca w pokoju zajmował) :)) szkoda tylko że tak długo trzeba czekać heh

kawa.gif

hej laski...ja dzisiaj jakis "beton" jestem.,w nocy wstalam ze 2, 3 razy zajrzec czy maks nie wisi na lozku glową w dół:)
teraz ratuje sie kawa....Do tego w nocy tak sie ochlodzilo.....mozna by rzec ze "ziumb", zeszlam dzis na dol to czuc bylo ze jest chlodniej...maz nie domknal okna i bylo rozszczelnione..Idzie jesien jak nic!!!!

No a JAK tam Brzuchatki?/ meldowac sie po kolei:))))
betko, aneczko, monica, Jagienko.....ahhh i cekawa jak tam natan123- pewnie juz tuli swojego syneczka!!!!!
Kinga no ja musze sie zmobilizowac do robienia pomiarow!!!!!! Milego dnia

ja zaraz biore się za robienie gofrów :)
kupiłam nową gofrownicę w końcu! :)
kawkę już wypiłam... poniedziałek czas zacząć!

MIŁEGO

Jagienka trzymam kciuki za latwy porod skoro Laurunia taka malutka to powinna wyjsc gladko
a przypomnij ile chlopcy warzyli
bo mi gin tez ostatnio powiedzial ze Hania malutka
zobaczymy 8 wrzesnia czy nadal jest ponizej normy

U moich chłopców jeśli chodzi o wagę urodzeniową była duża rozbieżność bo Dawidek miał 3000g a Oliś już 4370g ale nikt mi wtedy wagi nie szacował ani w trakcie ciąży ani przed porodem,z Olim np miałam ostatnie usg w 24tc,potem już nie :eek:
Przy tej ciąży lekarka już na tym usg w 17tc też mówiła że dzidziuś jest drobny i już to zdanie podtrzymywała,ja się cieszę że mała przekroczyła 3kg a kto wie może ten margines błędu będzie na naszą korzyść? :tak:

kawa.gif

No a JAK tam Brzuchatki?/ meldowac sie po kolei:))))
betko, aneczko, monica, Jagienko.....ahhh i cekawa jak tam natan123- pewnie juz tuli swojego syneczka!!!!!
Kinga no ja musze sie zmobilizowac do robienia pomiarow!!!!!! Milego dnia

Ja jestem od paru dni strasznie podminowana..wszystko i wszyscy mnie wkurzają :wściekła/y:
A najbardziej telefony od znajomych i rodziny...wrrrrr :crazy:

Miłęgo poniedziałku dziewczyny,ja zaraz musze sobie znaleźć jakieś zajęcie bo oszaleję :sorry:

z nadia zaszlam w ciaze w 14 dniu cyklu w owulacje... Ja chcialam miec z mezem druga coreczke poniewaz pierwszej corce dalam calkiem inne imie niz chcialam i to mnie tak meczy ze tak pragne miec druga corke zeby dostala to imie co miala miec Nadia;/ i ja mialam 2 siostry i wiem ze jest dobry kontak jak sa chociaz 2 dzieci tej samej plci....

daria fajna dziewczyna z ciebie musi byc
usmiechnelam sie z jakiego powodu chcesz dziewczynke
i dobrze spelnij swoje marzenie
a jak ma coreczka na imie i czemu nie dalas jej Nadia

Jagienka no to rzeczywiscie duza roznica jesli chodzi o chlopcow

Jagienko mnie lekarka tuż przed porodem wyliczyła wagę małego na 3200 g a urodził się 3170 g więc nie wielka różnica, a i sprzęt ten sam co Ty masz robione USG.

reklama
Jagienko- skąd ja to znam!!!!! Mialam podobnie przed porodem....juz nawet nie odbieralam telefonu bo pirwsze co..."Ty jeszcze nie urodzilas?" A mi wtedy gul, dlatego pozniej juz nie odbieralam..mialam w doooopie! Nie przejmuj sie...juz niedlugo bedzie po...

Do góry