reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam

olena oby to bylo na ciążę jadnak!
jagienka 3maj się:) juz ciut ciut Ci zostało....

my po imprezie urodzinowej:) fajnie bylo
dobrej nocy
mykam myc i spac.chłopaki juz spią

reklama
monico mi powiedzial najpierw w 16 a pozniej w 18tc juz powiedzial ze na 99%
8 wrzesnia mam w szpitalu panstwowe usg i mam nadzieje ze Hania sie potwierdzi
bo teraz byloby mi bardzo przykro
i nawet nie chodzi o ubranka czy wozek bo to latwo sprzedam
tyko ja juz zyje ta mala i moi chlopcy tez
codziennie o niej mowia
i im tez byloby przykro
a ten koszyk to ang. nazwa ogolna moses basket

Beatko dzieki poszukam koszyka
wlasnie tak myslalam ze pojde w 18 tyg, ale lekarze licza skonczone tyg, wiec nie moge isc w 17,4 bo bedzie to 17 tydzien, tylko 18,1 to bedzie skonczony 18

mysle ze prywatne USG jest bardzo dokladne i juz nie moze sie nic zmienic, predzej z panstwowego zle wychodzi, (przynajmniej tu w PL bo maja stare sprzety)

Jagienko puk puk

Ja od jutra zaczynam kurs i nie będzie mnie cały tydzień. Trzymajcie kciuki żeby nie było to za dużo dla mnie i mojej dzidzi. Mam stres
sorry2.gif

Dzisiaj jeszcze jakieś porządki, zaopatrzenie na tydzień w jedzonko i organizacja opieki itd dla dzieci...

witam wszystkich:-)
mam do was takie pytanie bo staram sie z mezem o corke i uzywam testow clearblue zeby okreslic owulacje. czytam wasze forum i widze ze duzo sie wam udalo bardzo gratuluje:-).
Wiec chodzi o to ze okres dostalam 13 sierpnia skaczyl mi sie 18sierpnia od 21 sierpnia robie testy owulacyjne zawszeo tej samej porze (16godzina)dotej pory wychodzi mi O ze brak owulacji .
Czy to jest mozliwe zeby nie wystąpiła owulacja przez taki okres czasu??
dodam jeszcze ze zazwyczaj usmiechnieta minka wychodzila mi w 11dniu cyklu robiac wlasnie te testy.

Hej :-)

Byłam dzisiaj na wizycie w szpitalu,ktg prawidłowe,skurczy brak,wody czyste,szyjka miękka,rozwarcie bez zmian (2-2-0,5) zrobiono mi usg,mała waży ok.3190 :happy2:
nadal są rozbierzności w wymiarach ale z tego co się orientuję to chyba rzadko zdarzają się aż tak proporcjonalne dzieci żeby główka,brzuszek i kość udowa przez całą ciążę były idealnie co do tygodni.Moja niunia ma mniejszą główkę-32,5cm ale lekarz mówił że ciężko jest zmierzyć ją precyzyjnie.
Przepływy ok,łożysko już trochę stare bo III stopień,mam teraz się stawić za dwa dni na ktg i czekamy...
Naturalne przyspieszacze porodu nie skutkują ;-):-p

Monico,pytałaś o ten kosz,więc to kosz mojżesza,najładniejsze widziałam te marki O'BABY :tak:

Dzisiaj czuję się lepiej,chociaż rano za ciekawie nie było,nad ranem męczyły mnie bóle jak na miesiączkę ale bez skurczy,brzuch twardy jak kamień jak tylko nie leżę... jakby nie było,już tylko dni dzielą mnie od spotkania z kruszynką :-)
Przepraszam jeśli komuś nie odpisałam ale ciężko mi już dłużej posiedzieć przed kompem....

Pozdrawiam cieputko wszystkie dziewczynki :tak:

reklama
Do góry