reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko rzeczywiście tymi kalendarzami się nie sugeruj , bo któraś z Was podała kalendarz i mówiła że jej i znajomym sie wg niego sprawdziło a wg niego obaj moi chłopcy powinni być dziewczynkami (zaznaczam że znam dokładny dzień poczęcia)

Ja @ dostaję zawsze 12 dni po owulce (czyli moja faza lutealna trwa 12 dni a mówią że ta faza może trwać od 10 do 16 dni)

Też jestem ciekawa Beatko kogo tam nosisz w sobie ale ja wierze że będzie to Hania :-) tego z całego serca Ci życzę :-)

reklama
super monico ze przyszla @
a co do twojego pytania to ja dostaje @ 14 dni po owulce

ogolnie staram sie nie myslec o tych kalendarzach
ale to jest silniejsze odemnie
rozne mam mysli
kto tam sobie siedzi
nawet wczoraj moj M jakies imona dla chlopca wymienial
a Marcelek mu powiedzial ze Hania bedzie
ze dla kogo on te imiona wybiera
kochany
strasznie mnie wspiera ludzik maly
on mowi ze inaczej byc nie moze
bo on prosil o siostrzyczke
bo brata juz ma

ja nie slyszalam o tym lactovaginalu
to jest po to zeby odczyn kwasowaosci zmienic?
a sa na to jakies dowody?

U mnie było identycznie, dominiś cały czas mówił, ze bedzie miał siostrzyczke, bardzo chciał młodszą siostrzyczke, imiona cały czas wymyślał dla dziewuszki.....jak mu mówiłam że moze to będzie braciszek, to on na to , że nie nie...bo on wie ze siostra....powiedział, ze skoro innym sie udaje to nam też musi.......i zobacz, miał rację!!!!!
Wiesz, że dzieci maja 6 zmysł.....moze on już wie???
A swoja drogą to jest bardzo kochany ten twój synus!!

A swoja drogą, to Wam powiem, że Domek mam dziewczyne....narazie to wiadomo, taka niby dziewczyna. Ale bardzo sie lubią, ona do nas przychodzi i teraz w domu mam dużą "córkę" .
Fajnie....w sobote byłyśmy szmatki oglądać razem tylko we dwie, bo ona taka przylepa jest.....
I jak wpada to to często ze mna piecze, gotuje itp....No normalnie czasami jak moja córka. A jak razem wszyscy jedziemy, to cała trojka podobna i wyglądaja jak moje wszytskie....fajnie mieć troje dzieciaczków.....

Ostatnia edycja:
Beatko :-):-)

wiem, wiem że bardzo ciężko nie myśleć kto mieszka w brzuszku, sama przezywalam to jeszcze niedawno, zapytania będą, ale wazniejsze jest ze udalo Ci się zajść i to daleko od owu, tego się trzymaj i delektuj maksymalnie tą ciążo, bo czy będziesz miała więcej dzieciaczków to nikt nie wiem, ale napewno te macierzyństwo BEDZIE BARDZIEJ DOJRZALE. Ja chcialam zabrac chlopcow na USG i cieszyc sie kazdym kopniaczkiem i jak na poczatku bardzo przezywalam czy dalam rade na coreczke tak potem odpuscialam i akurat. Myslę ze ten dodatkowy stres nie jest nam wskazany

Ja w tym cyklu skoncze na 10 dniu albo 11 no zobacze, ostatnio prawidlowa owu byla w 15 dc

Buziaki

Mati wczoraj prosil Boga o siostryczke a Misiu stwierdzil ze kupi dzidziusiowi kuchenke Hello Kitty bo taka rozowa dla dziewczynki
oj, tak ciezko zaplanowac

Moi chłopcy mówią różnie.Starszy bardzo chce i raz mówi ,że braciszka a raz siostrzyczkę a młodszy nie ma zdania.Jak już będę w ciąży to zacznę z nim rozmawiać na ten temat więcej.

dzieki jeszcze raz mamusie za mile slowa
to wazne dla mnie
jakos mnie podbudowujecie
daggy moze rzeczywiscie moj synek jak i twoj wiedza co mowia :tak:
monico twoi tez niezle aparaty

Aneczka a ja widze ze ty masz prawie rok po roku chlopcow
planowalas tak?
pewnie sie fajnie dogaduja teraz
jak blizniaki u dido

ja mam elektroniczna wersje ksiazki Wojcika
jak ktoras potrzebuje to chetnie sprobuje wyslac na maila
tylko wyslijcie mi adres mailowy na pw.

Beatko niestety nie jest aż tak różowo.Bardzo długo było tak ,że starszy bił małego, potem lali się nawzajem a teraz już czasem się ładnie bawią ale ciągle jest dużo awantur. Starszy ma bardzo silny charakter i to pewnie po części dlatego.Mam nadzieję ,że z czasem będzie jeszcze lepiej bo bardzo sie staramy ich równo traktować

Wiecie co,a moje chlopaki caly czas mowili ze chca braciszka.
Ale jak im mowie,ze maja sie fajnie bo moga z tata w pilke pograc,a ja nie lubi,
To ostatnio mowia,ze moze byc Klaudia
biggrin.gif
i bede miala z kim po sklepach chodzic i nie bedzie mi smutno.Naprawde te nasze dzieciaczki sa kochane,co nie!
laugh.gif

U mnie 16dc.
Test pozytywny wyszedl 14dc pod wieczor,
a ostatnie staranka 11dc wieczorem.Poczekamy zobaczymy.
AneczkaK,monico owocnych staranek.&&&&&&
Beatka,bedzie Hania
yes2.gif
i nie stresuj sie tak kochana
wink2.gif

reklama
Do góry