reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

beatko- jak po wizycie kochana......daj znac koniecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czarodziejko,Beatka już pisała o wizycie,myślę że się nie pogniewa jak zacytuję jej wypowiedź z poprzedniej strony ;-):

"jestem po usg
dopiero mala kropeczke widac
jeszcze troche za wczesnie
ale jest
ok 12tc nastepne usg"

reklama
dzieki jagienka

ollena i tak wlasnie bede mowic jak co
nawet jak bedzie coreczka to nie wszystkim powiem
bede mowic ze nie pokazalo sie
i nie wiadomo jaka plec

U mnie jest to samo gadanie:wściekła/y:... a jak będzie trzeci syn to co?? Matko jak to wkurza.. Mówię wtedy ,że będę miała trzech synów albo... a jak będzie trzeci syn to będzie miał na imię Tadek bo pasuje mi do Witka i Antka:-p;-)
Ja jestem z tych co wolą wszystko wiedzieć jak najszybciej i myślę ,że test na płeć sobie kupię.Wolę pochodzić po sklepach i pooglądać jakieś śliczne chłopięce ciuszki albo zabaweczki czy pościel i tak się nastawić pozytywnie jeśli trafi się trzeci chłopak.Na tą chwilę czuję ,że będzie córcia i tego się trzymam ;-)
Swoją drogą dziwnie się dziś czuję bo jestem po @ już 2 dni a teraz mam wrażenie ,że zaraz ją znowu dostanę:baffled: Tak mnie jakoś brzuch ćmi dziś...
Reszta w normie jeśli chodzi o śluz i szyjkę, pewnie już za dużo myślę o całym tym staranku:-p:sorry2:

AneczkaK,tez tak mialam,ze zaraz po @ mialam dziwne bole w podbrzuszu.
Wydaje mi sie ,ze to stres robi swoje,bo za duzo myslimy o tym wszystkim.:tak:
Jak tam staranka???? trzymam &&&&&&&&&&
Ja juz po starankach.:-)Teraz pozostaje tylko czekac;-)

Dzięki Dido pocieszyłaś mnie ,że nie tylko ja mam jakieś dziwne objawy;-)
U mnie staranka w toku, było jedno przytulanko a teraz mąż jedzie na wyścigi rowerowe i 3 dni go nie ma.Mam nadzieję ,że wygniecie sobie te jajka i zwiększy szanse na wytrwałe plemniczki dziewuszki;-):tak:

Dziewczyny apropo tego co pisała jedna z Was, że prawie każdy chciałby dzieci odmiennej płci. Mam dwie koleżanki które miały pierwszego syna, potem we trzy chodziłyśmy w tym samym czasie z drugim i już na początkach ciązy obydwie mówiły że one to by chciały drugiego syna (trzeciego dziecka żadna nie planuje :-) ) I wszystkie trzy mamy po dwóch zdrowych synków :-)

Napiszcie o jakim teście w 10tc piszecie co wykrywa tak szybko płeć??? Nie słyszałam o takim

Duzo kobiet przeraza relacja matka-corka wiec wola miec synow. Mnie przeraza w przyszlosci relacja matka-syn wiec kazdy ma inaczej.
Beatko odpowiadaj, ze chcecie miec niespodzianke, 2 razy sie dowiadywaliscie a teraz ma byc big supraise ;)

nullka tu masz o tym tescie

Intelligender- test prognozujący płeć dziecka

jest tylko sa dwie rzeczy ktore wplywaja na wynik

kobiety w ciąży z zespołem policystycznych jajników najczęściej otrzymują wynik CHŁOPIEC, więc wynik testu nie jest wiarygodny.
kobiety stosujące progesteron. Nie zaleca się wykonywania testu w trakcie stosowania progesteronu, chyba że test zostanie zrobiony 10 dni po podaniu ostatniej dawki leku.

Ostatnia edycja:
jestem po usg
dopiero mala kropeczke widac
jeszcze troche za wczesnie
ale jest
ok 12tc nastepne usg

kochanie nie zauwazylam twojego postu...czajnik ze mnie:)))))
dziś jest mala kropeczka a jak pojdziesz w 12 tc to juz maly ludzik bedzie:))) zreszta co ja ci bede mowic....jak ty "stara wymiataczka" :))))) najwaznijesze teraz ze "kropeczka" dobrze umiejscowiona...niech rosnie zdrowo, szczesliwie i z cipką:)))))))

Swoją drogą dziwnie się dziś czuję bo jestem po @ już 2 dni a teraz mam wrażenie ,że zaraz ją znowu dostanę
baffled5wh.gif
Tak mnie jakoś brzuch ćmi dziś...

aneczka moze owulka byla poźniej albo wczesniej bedzie...wiesz jak to w organiżmie.....ja bedąc w drugiej ciązy....nie wiedzialam jeszcze ze jestem....jedynie czulam sie jakbym wlasnie miala dostac @ i tak pikał jajnik....tak poza tym zero objawów:))))))

Dziewczyny apropo tego co pisała jedna z Was, że prawie każdy chciałby dzieci odmiennej płci.
...być moze chodzi o mnie wiec odpisuję:
napisalam ze "nie znam osoby ktora chciala by dzieci tej samej płci..." ale nie oznacza to ze takowych na swiecie nie ma ;)
zdaję sobie sprawę ze i tacy rodzice istnieją...i tez nic w tym niezroumialego...dla dzieci to super sprawa....

Test na wczesne wykrycie płci dziecka poprzez badanie moczu Best Baby Test.
Najlepszy test na płeć dziecka. Nowość na europejskim rynku prosto z USA!

Jesteś w ciąży, gratulacje! Być może jesteś niecierpliwa i ciekawa, czy spodziewasz dziewczynki lub chłopczyka?
Z naszym testem można zidentyfikować płeć dziecka szybciej niż jest to możliwe u lekarza. Już od 10 tygodnia!
Test ten umożliwia w domu bez konieczności wizyty w gabinecie lekarskim w intymny sposób odpowiedzieć sobie na pytanie czy będziesz mama dziewczynki czy chłopca.

Badanie można wykonać od 10 tygodniu ciąży z pierwszego porannego moczu.
Wynik w ciągu 2 minut !

Od 14 tygodnia badanie testem daje prawie 100% pewność!
Instrukcje dotyczące używania:
1. Napełnić załączony pojemnik około 80 mililitrów pierwszego porannego moczu
2. Otwórz odczynnik do badania i wlej do pojemnika z moczem
3, Zamknij pokrywę pojemnika, wymieszaj ruchem kołowym i odczekaj 2 minuty
4. Po dwóch minutach możesz odczytać wynik

Jak interpretować wyniki:
pomarańczowy lub czerwony kolor - chłopiec
kolor zielony – dziewczynka

reklama
czarodziejka ciekawe czy to nie podroba inelligender
ten co ja pokazalam w moim poscie przed toba
bo ten twoj jest malo populany w UK