reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny :) Jestem nowa, szukałam na kilku stronach ale wybaczcie przeczytanie ponad 3000 stron jest dla mnie nie wykonalne :) Takie pytanie pewnie już padło ale nie znalazłam odpowiedzi dlatego piszę :) Chcemy z mężem spróbować spłodzić córeczkę. Nic na siłę, po prostu jeśli jest taka możliwość to czemu nie :) Obserwuję swój śluz i mam pytanie. Dziś jest mój 10dc. Moje cykle nie są super regularne ale wachają się od 27 do 30 dni. Ostatnią owulację miałam 14dc. Dziś jest 10dc i mój śluz.. białawy, nie przezroczysty, lekko przeswitujący ale ciągnący się na 2-3 cm. Czy mogę uznać że to pierwszy dzień płodny i startować na dziewczynkę? Czy taki śluz świadczy o początkach dni płodnych? Pozdrawiam Was :)

reklama
mamo, ja na Twoim miejscu na dzisiejszym dniu zakonczyłabym staranka, jeśli śluz jest już rozciągliwy to jak najbardziej jest czas płodny
Czyli dzis ostatnie staranka i czekać ,szczegolnie ze cykle masz nieregularne i owu moze byc 13-16 dnia, wiec ten 10 dzien na poczatek jest ok

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedz. Też myslałam żeby dziś ostatni raz,ale znowu jest białawy i malutko go jest. Muszę się ostro "napracować" żeby się pokazał :))) Z drugiej strony jest dopiero ranek.Wieczorem sytuacja może się polepszyć :)

hej cioteczki jestem jestem...dni upalne mnie wciagnely....w domu praktycznie tylko nocowalismy a tak cale dnie na powietrzu:)))))) no ale dzis marniuchno z pogodą...wlasnie leje jakby sie chmura urwala:)

no dobra ale po kolei:
po 1- Beatko....moje ogromne gratulacje!!!!! az mi sie łezka zakrecila!!!!! i wiesz co...ty sie nie martw ze syn bedzie ...bo nie bedzie!!!! z 11dc bedzie pipka jak malowana!!!!!! jak skonczylam 12 dc rano i mysle ze to juz bylo za późno ze gdybysmy skonczyli 11dc bylo by got chociaz cięzko teraz kalkulowac..moze po prostu synek byl mi pisany bo plany planami a zamysł Boga to jeszcze coś innego i mysle ze patrząc w ten sposob łatwiej zrozumiec czemu niekiedy jest inaczej niz bylo zamierzone!!!!!:)))))
po 2- bardzo fajnie jagienka napisala o tych marzeniach ...o płci dziecka...i o presji z jaką przychodzi nam sie zmierzyc bedąc w kolenych ciązach....
nie wiem czy wam juz to pisalam ale...powiedzialam kiedys mojemy malżowi ze jak bedziemy miec trzecie dziecko to ja na czas ciazy wyjade gdzies zeby ludzie nie udreczali mnie pytaniami co bedzie!!!! zreszta spotkalam sie z tym bedąc w drugiej ciązy...a ze był to synek to reakcja ludzi byla wiadoma!!!!! niby gratulują ale jednoczesnie wspolczują- ZENADA!!!!!!!!
ja absolutnie nie neguje marzen o dziewczynce jak ma sie chlopca i na odwrót...to zrozumiale!!!! szczerze mowiąc nie znam nikogo kto by chcial dzieci tylko jednej plci!!!!! dlatego mam wielką nadzieje beatko ze ta córcia wlasnie się "wciela" i bedziesz miala "naszą" Hanusie...a naszą to dlatego ze ja tez bym tak córcie nazwala- pamietasz mowilam ci:)))))

beatko jesli chcesz szybko wiedziec to mozesz w 10 tc zakupic ten test co wykrywa plec...wiesz ktory..? on podobno daje 99%

te kalendarzyki nie sa dobre wobec tego na piekielku powinnam miec syna a mam coreczke dlatego w nie nie wierze;p(niektórym sie sprawdza ale to chyba musza miec bardzo regularne cykle) ja skorzystalam teraz z cyklu jonasa... chcielismy z mezm zaplanowac corke ale sie nie udalo nic;/ czy ktos by mi mogl pomoc jak mam wyliczac dni plodne na corczke bo nie bardzo umiem...;/ a chcielibyśmy miec rodzenstwo dla Nadii... z gory dziekuje

czarodziejak dziekuje ci za ten post az mi ciarki przeszly jak go czytalam
dziekuje ze wierzycie w to ze sie Hania udala (pewnie ze i wasza Hania)
wkoncu tyle staran w to wlozylam
ja nikomu oprocz was nie mowie ze w ciazy jestem
bo mnie zamecza pytaniami i kazaniami
co bedzie jak bedzie chlopak
ostatnio nawet kolzanka mi powiedziala ze ona i tak wie ze bede miec 3 syna
ze jak ktos ma dwoch to trzeci tez bedzie syn
szkoda gadac
wydaje mi sie ze niektorzy by sie cieszyli jak bym miala trzeciego synka
ludzie lubia niepowodzenia ludzkie bo maja o czym gadac

a co do testu w 10tc to napewno zrobie
tylko boje sie ze jak wyjdzie synek to ze stresu poronie
bo to wczesna ciaza bedzie

czas pokaze
krecialam obraczka i wychodzi syn syn corkea
mojemu M to samo wychodzi
wiec inaczej byc nie moze :-)

zaraz wychodze do gina
napisze jak wroce
pewnie wieczorkiem
bo dzieci jeszcze musze odebrac z przedszkola i szkoly

dzieki jeszcze raz
i za staraczki trzymam kciuki
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Wiecie co? Dziwi mnie troche Wasza obawa przed gadaniem ludzi. Nie mozna poprostu odpowiadac, ze nie wie jaka bedzie plec, 'nie chcemy wiedziec, chcemy miec niespodzianke'? Nie trzeba sie nikomu spowiadac a w tych czasach nawet duzo ludzi nie chce znac plci az do samego porodu wiec co w tym dziwnego? Poza tym...mozna dodatkowo mowic, ze 'chcemy synka, bo chlopcy sa wspaniali, ale jak bedzie dziewczynka to sie milo zdziwimy':) Ja nie rozumiem czym tu sie stresowac, nie musicie sie przeciez przed nikim spowiadac...
Czarodziejko ja tylko jeszcze napisze, ze mam kolezanke ktora ma 10miesieczengo synka i niedlugo stara sie o drugie i marzy o drugim synku, mowi ze corki nie chce miec, choc tez bedzie sie cieszyla. Wiem, ze tu akurat mowi szczerze.

reklama
Wiecie co? Dziwi mnie troche Wasza obawa przed gadaniem ludzi. .

Dziwi Cię to bo to bezpośrednio Ciebie nie dotyczy,ja doskonale dziewczyny rozumiem,wiem jacy potrafią być ludzie bo to przerabiałam...I nie chodzi tylko o to czy powiem i co powiem ale zanim zdążysz się odezwać,bardziej świadomie lub nie mogą Cię dotknąć-sprawić że będzie Ci przykro..

Wklejam Wam link do jednago artykułu,warto przeczytać:
presja drugiego dziecka o odmiennej płci... - temat z maila | Niegrzeczne Mamuśki

Tu akurat jest mowa o drugim dziecku ale możesz sobie wyobrazić jak sytuacja się zmienia kiedy jesteś w trzeciej ciąży a w domu masz już dwoje dzieci tej samej płci.

Ostatnia edycja:
Do góry