reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jak Was czytam to tak sobie myślę że chyba jednak zdecyduję sie na monitoring. Fajnie byłoby gdybym znalazła jakiegoś lekarza w Warszawie lub okolicach który pomaga w planowaniu płci - znacie może takiego??

reklama
monico bo u mnie roznie bylo z owulka polowe z tych cykli bylam pewna ze owulka byla
a jak sie pozniej okazalo to prawdopodobnie pare miesiecy nie mialam owulki
bo cykle po 50dni bardzo nieregularne
@ byla wywolywana luteinka
dzialalam tez chyba z dwa cykle na 3 dni przed i tez nic
gin mi proponuje badanie nasienia mimo ze mamy dwojke dzieci
bo czasami stres praca moga uposledzic plemniczki
juz 4 miesiac biore castagnusa, wiesiolek i omege 3 i cykle mam regularne tak co 27-28 dni
tylko ostatni cykl byl dziwny bo 22dni i sie nie udalo bo endo cienkie tylko 5mm
w czwartek mam usg to sie dowiem czy wogole byla owulka

Beatka, jak tam przeczucia??? kiedy testujesz?????:-)
Dziewczyny,a jakie macie termometry do mierzenia tempki??
Bo ja caly czas uzywalam elektrycznego.Ale podobno one sa nie za dobre.:no:

dido u mnie z testami owu sprawdzone w dwoch cyklach i zawsze pozytyw wychodzi mi zaraz po owulacji, na testach z allegro i z apteki wiec nie ma szans blędu

ja mam @ dostac kolo 12 i wtedy dzialamy od nowa :)

Beatko widzisz tak jak pisalam, czas dziala na nasza nie korzysc, ja tez dwie ciaze bez problemow a teraz :no:, stres, zanieczyszczenie wiek robi swoje......
ja jak chce planowac trzecie to tylko w tym roku, potem odpuszczam

dido ja mam do tych celow rteciowy termometr, moj brauna cos "swiruje" na nim mialam 36,4 a na rteciowym 36,9

tak dzis mam 21dc tempka 36.9 wiec nie jest zle
cycki obrzmiale i bolace monico tez tak mialas?
jajniki czasami zakluja
jutro mam usg o 14 tej
a testuje w niedziele
choc dzien spodziewanej @ mam na wtorek, ale co tam zaszaleje tym bardziej ze mamy w niedziele rocznice slubu

tak mialam beatko cycki nabrzmiale i bolące ale ja mam także tak przed @ wiec niespodziewałam się i podbrzusze tez mnie bolało jak na @, w pewnym momencie nagle odrzuciło mnie od kawy, bylo to chwilowe i pomyslalam ze to moze ciąża :D

no Beatko trzymam kciuki :-):-)

a u nas wszystko pod gorke, mąż poturbował się w niedziele na motorze i to nieźle, i oczywiscie był prześwietlany :( :( ledwo chodzi, nasze wieczory trochę się uszczupliły :D no ale fatum nieziemskie :(
poza tym ten snieg i zimna pogoda dobijają mnie

domek powoli konczymy ale albo my nie mamy czasu albo fachowcy, chce zrobic tam starszaka komunie, wiec narazie nie koncze na dole podłogi, chyba bedziemy juz konczyc po komunii, chcialabym jeszcze na lato przeprowadzic się

reklama
Do góry