reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ollena a moja znajoma zaszla w ciaze w ostatni dzie @ i tez ma synka
byla pewna ze bedzie miec dziewczynke bo chlopca juz ma

czarodziejka ale maluchy jeszcze ci twoi panowie
swietni widac ze sie kochaja
a mlodszy slodki jak dziewczynka
dzieki za mile slowa o moich chlopakach
co do imienia dla dziewczynki to tak Hania by byla slicznie co nie?
juz raczej nie zmianimy bo tez strasznie mi sie podoba
co do twojej drugiej ciazy to jak mialas potwierdzona owulke
ze wiesz dokladnie ze bylo 4 dni do owulki?

nullka ryzykowna ta twoja teoria ale zycze ci coreczki
wogole to twoj scenariusz to kopia mojego
tez moj Marcel byl w dzien owulki bo mojemu sie zachcialo
i odrazu wiedzialam ze sie udalo i bedzie syn
i na usg nie bylo niespodzianki
my teraz dzialamy przed owulka
ale taka potwierdzona
bo mam usg 3x w miesiacu i z lekarzem probujemy zaplanowac
wiec mam duza nadzieje

Ostatnia edycja:
reklama
Beatka78 a dlaczego moja teoria ryzykowana jest...... przecież Ty celujesz tak samo przed owulacją???

Ja też zastanawiam się nad monitoringiem :-) ale z tym poczekam do sierpnia

nullka ale ty pisalas ze celowac bedziecie az do pojewiania sie dwoch kresek
a ja mam owulke w ciagu 12-24 godz od pojawienia sie dwoch kresek
wiec dla mnie bylo by to troszke ryzykowne
ja wole sie odsunac od owulki 2-3 dni
tak mi przynajmniej lekarz mowi

hej

oj sliczne te Wasze chłopczyki, a dziewczynki brakuje ze hej
Hania, Hanka, super imię, nawet o nim nie pomyslalam

Nie nachodzi was czasami myśl, że po co trzecie dziecko, zaczynam miec coraz wiecej watpliwosci, że znowu pieluchy, nie przespane noce, a jak tu wyjsc na spacer z całą trojką :(, ale tak bardzo chce corki, ze boje sie ze jak zrezygnuje to bede zalowac do konca życia. Tylko czy uda sie nam z corkami??

oj tyle pytan, a te staranka coraz bardziej stresujace i tak pod dyktando...

beatko najlepiej 3-4 dni przed, czytalam ze dwa dni przed to 87%chlopak, 3 dni to 50% na 50% dopiero powyżej trzech dni to wieksza gwarancja, pod warunkiem że mąż nie ma tak silnego meskiego nasienia

Ja jak juz przyjdzie @ to po @ tez dalej monitoring

Dziewczyny jak to jest z tymi testami? Chyba kupie i juz w tym cyklu sprobuje wyczaic jak to z moja owulacja jest. Dzis mam 5dc, kiedy zaczac robic testy najlepiej? Jak sie pokaza pierwszy raz II kreski tzn ze jest owulacja czy zaczynaja sie ogolnie dni plodne? Na dziewczynke to przytulac sie do czasu pojawienia sie 2 kresek?Czy w dzien pojawienia sie tez? Moja kuzynka robila dziewczynke i codziennie robila testy, jak tylko pojawily sie 2 kreski to przytulali sie i na tym dniu skonczyli. Jest Kalinka:) Bede wdzieczna za odpowiedz.

No rozumiem juz wszystko. Czyli kochac sie trzeba do pojawienia sie II kresek. Tzn w moim wypadku, coreczkowym ;)
Wiesz co ja robilam dokladnie tak samo. Nawet pisalam w tym watku jakies 10mc temu ze staram sie o Majeczke :-)
Staralismy sie 2 cykle. W 1szym nie wyszlo bo za szybko chyba zaprzestalismy probowac, no wiec w kolejnym nam sie udalo no wiec bylam pewna ze bedzie dziewuszka bo owulacje mialam dopiero 4dni potem (ja czuje bol w trakcie owulki w jajnikach), a tu klops i jest synio ;-) ale najukochańszy synio na świecie :-D
niestety moja psycha troche siadla jak sie dowiedzialam ze nie bedzie Majki, wiec radze nie brac wszystkiego zbyt powaznie i nastawiac sie tak na 100% - co bedzie to bedzie, byleby zdrowe :-D

Beatko to faktycznie, tak tez moze byc, ale wtedy wiesz ze jak zajdziesz 3 dni przed to zrobilas wszystko co w Twojej mocy, moze innym młodym udaje się nawet i 5 dni przed, niestety czas leci i dziala na naszą niekorzyść, nasze pęcherzylki starzeją się wiec trzeba dzialam, ja ten miesiac sprawdze 4 dni przed potem 3,5 i zobaczymy :D, chyba od 5 dni nie mam co zaczynac

asiunia no to szok, wiem ze roznie moze byc ale jak sie czlowiek nastawi na robienie corki to moze byc roznie z psychika;) ja nie wyobrazam sobie synka, znowu kupowania chlopiecych ubranek widzac te wszystkie rozowe...teraz zyje tylko mysla, ze niedlugo bede miala coreczke, cala rozowa:(
czyli mylilam sie...zaprzestac 3 dni przed owu...jak mam owu jakos 14 dnia to do 11 dzialac?

reklama
Ollena,ja tez mam ok 14dc owulke.W tamtym cyklu staranka byly do 10 dc.I nic z tego nie wyszlo.
W tym cyklu staranka beda do 11dc.No i chyba pojde na monitoring,bo z tymi testami to roznie bywa-Ostatnio wychodza mi dopiero pozytywne po owulce:baffled:i jak tu z nimi planowac,to chyba tak jak u ciebie monico.

Do góry