reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ollena a dlaczego po USG masz być załamana a po porodzie nie? To do porodu nie bierzesz na poważnie tego dziecka pod serduchem? Ja jak się okaże na USG jaka płeć nie przestanę ani na chwilę kochać dzieciątka tylko właśnie dowiem się co kupować bo też lubię te boskie ciuszki dla chłopców albo dziewczynek

reklama
Beatko to jeszcze jakieś szanse są;-) Kto wie może test potem coś pokaże?:tak:
To ja jeszcze te kciuki potrzymam chwilkę a co mi tam;-)&&&&&&&

Beata jak to szyjka wysoko lub nisko? kolejny kosmos dla mnie, jak Wy to widzicie?
AneczkaK oczywiscie, ze powaznie biore dziecko w brzuchu ale jak dowiem sie w polowie ciazy plci to bede pol ciazy myslec o tym, ze szkoda ze to nie dziewczynka (gdyby okazal sie chlopiec) i bede plakac na widok ubranek rozowych itd...a tak przy porodzie jak widzi sie tego maluszka to od razu sie go uwielbia, kocha i tylko przez moment zaluje sie, ze to nie dziewczynka. wiem z doswiadczenia;)

Ollena wysoko lub nisko, otwarta lub zamknięta to samoobserwacja , której oczywiście nie widać tylko czuć.Musiałabyś przez kilka miesięcy się pobadać i wyczuć jak to jest u Ciebie.Ja na początku też nie mogłam tego odróżnić ale się nauczyłam w końcu.Mi się wydaje ,że ja bardziej bym się nakręciła na płeć jej nie znając i potem miałabym jakiś zawód przy porodzie i wyrzuty sumienia a tak przez resztę ciąży przygotuję się psychicznie na powitanie syncia lub córci ;)

Ollena wystarczy dwa miesiace zeby z szyjka sie zapoznac
ja zawsze nie mialamodwagi tego robic
ale odkad zapoznalam sie z moja szyjka to jestem prawie jak gin :-)
po @ moja szyjka podnosi sie i jest wyczowalna na polowe palca
w polowie cyklu ok owulacji jest bardzo wysoko ze ledwo ja dotykam koncem palca
po owulce obniza sie
a przed @ jest tak nisko ze sex sprawia mi lekki bol szczegolnie na pieska ;-)
i spokojnie ja wyczowam zaraz przy wejsciu
aha i przez to duzo latwiej mi owulke okreslic
raz mialam cykl bezowulacyjny poniewaz szyjka byla caly cykl nisko
i na usg sie potwierdzilo ze nie bylo owulki
i musialam wywolac @ luteina

Matko, wy tu specami od własnego ciała jesteście!!!Jestem pod wrażeniem!!

Jagienka, jak pościel z biedronką z Feretti to też byłam na nią chora! I Ola ją ma....jest boska!!!....gatunkowo super, piorę często i jak nowa nadal...

Ja byłabym bardzo ciekawa kogo nosze pod sercem....myslę, też że wolałabym sie nastawić psychicznie wcześniej....W ciązy z Domkiem byłam na 100% przekonana ze to syn.....dowiedziałam się 2 tygodnie przed porodem ale i tak wiedziałam, a z Olą od początku to była Ona, Misia ( miała być Michalina) Jakos tak bardzo to czułam......Jeśli teraz byłabym w ciązy to też chciałabym wiedzieć....

Ostatnia edycja:
AneczkaK dlatego najlepiej nie nakrecac sie na zadna plec podczas ciazy:)
Beatka78 czarna magia to wszystko co piszesz, ja nawet nie wiedzialabym ktora to szyjka TAM, druga sprawa ze nigdy tam nie dotykalam glebiej i nie mialabym odwagi.
Dzis mam dzien z tym gestym, lepkim, przezroczystym sluzem, jeden dzien w miesiacu go mam, na ogol jednorazowo na majktach. To oznacza co? Owulacje? Czy przed lub po?

Też uważam że przytulanko było za późno na dziewczynkę- my z mężem przy pierwszym synku przytulaliśmy sie w dniu owulacji , a drugi synek począł sie z porannych przytulań , a późnym wieczorem miałam owu (kłucie jajnika itp)

Hej babki :-)
Mnie sie chinski kalendarz nie sprawdzil ani razu. Zadnej z moich kolezanek tez nie, wiec powatpiewam w jego skutecznosc.
Mamy poltorarocznego synka i bardzo zamarzyla nam sie dziewczynka. Probowalam wg chinskiego i chyba zbyt blisko owulacji bo bedzie drugi synek :-D

reklama
A no to sprobowac zrobic dziewuszke rozumiem, bo sama planuje przy drugim to zrobic;) ale tez dowiem sie czy mi sie udalo dopiero przy porodzie bo gdybym dowiedziala sie podczas usg bylabym zalamana i to bardzo a gdy dowiem sie juz przy porodzie uklucie rozczarowania potrwa 2 sekundy;)
wydaje mi sie ze rozczarowanie nie bedzie trwac 2 sekundy!!!!! wiem ze jak kobieta narobi sobie nadziei, roztoczy pełen wachlarz wizjii związanych np z coreczkę...to nie jest to takie proste...z drugiej strony jak sie wie wczesniej, mozna oswoic sie z myslą....zreszta...ja tego nie rozumiem ze mozna być załamanym...wybacz ale brzmi to jakbys innej opcji (chlopca) nie zakladala...a jednak zycie nie zawsze uklada sie jak my chcemy!!!!
oczywiscie zycze ci z calego serca córki bo to piekne przezycie dla mamy urodzic dziewczynkę- pomysl jednak czy chcesz miec dziecko czy córke..bo to znaczna róznica!

Do góry