reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dido na poczatek radze poprzestac na 10 dc skoro masz miec owu w 14 dniu cyklu, wiem ze ciezko, ale potem bedzie satysfakcja,
co do testow to ostroznie, jak pisalam mi wyszedl pozytywny w dzien kiedy bylo juz po owulacji a przed owulacją negatywne, ale testy + obserwacja wlasnego ciała, bóli, śluzu daje gwarancję

reklama
monico,mam taki zamiar,dzisiaj ostatnie przytulanko i czekam do 1 maja.:tak::-)
A u mnie testy caly czas negatywne.
Ale oprocz nich obserwuje swoje cialo.
Bo z tymi testami to faktycznie roznie bywa.;-)

U mnie dzis 10dc.
Staranka byly 7 i 9 dc.I dzisiaj jeszcze beda.d
I sama nie wiem ale chyba dzis bedzie ostatnie przytulanko.
Dzisiaj sie pojawil sluz plodny.
Owulka powinna byc ok 14dc.,jak sie nic nie poprzestawia.
Boje sie przedobrzyc.

ja bym zaryzykowala jeszcze sexik rano....ale jak uwazasz...albo w tym cyklu dzis ostatnie serduszkowanie a jak sie nie uda to w nastepnym cyklu poprzestac na 11dc rano!!!!! bacznie sie obserwuj i sprawdzaj szyjke czy sie otwera!!!!

Jak mozna sprawdzic szyjke? czy sie otwiera? dla mnie to kosmos jakis.. ;)
Od razu tez napisze, ze nie kazdy chce znac plec dziecka w ciazy:) My z mezem do konca czekalismy, chcielismy miec prawdziwa niespodzianke, ja nastawialam sie na corke a wszyscy inni mowili, ze na pewno bedzie syn. Nie sluchalam, wiec jak mi podali dziecko to glupkowato spytalam czy syn czy corka;) Ale warto bylo, to wspaniala niespodzianka, w drugiej ciazy tez absolutnie nie chce znac plci przed porodem, to zadna atrakcja. Nie dlatego, ze 'swoje trzeba wyczekac' tylko dlatego, ze to najwspanialsze oczekiwanie w zyciu:)
Ubranka kupowalismy unisex, zaden z tym problem :)

Ostatnia edycja:
Dido ja też mam taki plan jak u ciebie.Przytulanko do 10dc plus testy i obserwacja.Testy bywają mylne ale jak się człowiek stresuje tym planowaniem to i super regularny cykl się potrafi przestawić dlatego chyba watro jedno i drugie sprawdzać ;)
Ollena pewnie jest w tym coś fajnego ale ja już mam dwójke nieplanowanych (płci) i jednak chcę pomóc szczęściu i spróbować zrobić dziewuszkę ;)

A no to sprobowac zrobic dziewuszke rozumiem, bo sama planuje przy drugim to zrobic;) ale tez dowiem sie czy mi sie udalo dopiero przy porodzie bo gdybym dowiedziala sie podczas usg bylabym zalamana i to bardzo a gdy dowiem sie juz przy porodzie uklucie rozczarowania potrwa 2 sekundy;)

Ja mam różnice między dziecmi 10 lat i mój mąż się smieje czasem jak wspomina, że nieraz mówiłam zanim miałam Olinkę że jak bym miała 100% pewnosc że bedziemy mieli dziewczynke to chocby dzis robimy.....poczekałam, wyczekałam i moze I Tunesia pomogła.....:)
Ja po sobie wiem, że jak ma się synka lub synków i marzy o dziewczynce to rozkoszą jest kupować te dziewczęce własnie ciuchy! Te różowe spioszki i sukieneczki, bluzeczki w kwiatuszki - te cukierkowe ubranka itp.( ech ...rozmarzyłam się nad kolejna dziewczynką) ....Ja miałam total bzika jak latałam po sklepach, co trochę kasy wpadło to musiałam coś córczce kupić....Ale zaczęłam dopiero kupować jak na 100 % mi potwierdził na usg połówkowym 3D....
Do dziś moja Ola ma najwiecej butów z nas i ciuchów...ale co tam....kiedy tak lubie jej kupować! Sobie często nie kupię bo jak coś dla niej super zobaczę to muszę kupić! Więc jak tu kupować unisex kiedy te najmniejsze są najcudowniejsze?

A powiedźcie mi jak to jest z liczeniem tych dni...
My przytualnko mieliśmy czwartek, piątek- sobota, niedziela post ( myślałam że jajeczkowanie mam miec we wtorek) a w poniedziałek wieczorkiem ból jajnika........To ile dni było przed? W sumie to mogły byc pod szyjka plemniczki z czwartku...

daggy mozna kupowac unisex z taka samo duza przyjemnoscia, przeciez to wszystkie kolory oprocz rozowego!:) teraz w drugiej ciazy kupie kilka sztuk body i pajcow lub wezme po Patryku a zaraz po porodzie pobiegne na konkretniejsze 'plciowe' zakupy i wtedy dopiero bedzie szal kupowania w hurtowych ilosciach :-))))

Ja po sobie wiem, że jak ma się synka lub synków i marzy o dziewczynce to rozkoszą jest kupować te dziewczęce własnie ciuchy! Te różowe spioszki i sukieneczki, bluzeczki w kwiatuszki - te cukierkowe ubranka itp.( ech ...rozmarzyłam się nad kolejna dziewczynką) ....Ja miałam total bzika jak latałam po sklepach, co trochę kasy wpadło to musiałam coś córczce kupić....Ale zaczęłam dopiero kupować jak na 100 % mi potwierdził na usg połówkowym 3D....
Do dziś moja Ola ma najwiecej butów z nas i ciuchów...ale co tam....kiedy tak lubie jej kupować! Sobie często nie kupię bo jak coś dla niej super zobaczę to muszę kupić! Więc jak tu kupować unisex kiedy te najmniejsze są najcudowniejsze?

Zgadzam się w 100% :tak:

daggy mozna kupowac unisex z taka samo duza przyjemnoscia, przeciez to wszystkie kolory oprocz rozowego!:)

Osobiście nie lubię ciuszków unisex,podobają mi sie albo typowo dziewczęce w różach bądź z innymi "babskimi" akcentami jak kokardki,kwiatuszki czy serduszka albo typowo chłopięce w koparki,autka,piratów czy piłki itp.
Nie mam zamiaru szaleć z wyprawką,część dostanę po córeczce kuzynki która rodzi na dniach ale nie odmówię sobie z pewnością tej przyjemności zakupienia swojej niuni jakiegoś cukierkowego własnie kompleciku w rozmiarze 56,nawet gdybym miała założyć go jej tylko raz ;-)
Nie mogę natomiast się powstrzymać (biję się z myślami od tygodnia:-p ) od zakupu pościeli dla dziewczynki...i kocyka...zakochałam się w takiej z biedronką :rofl2:
Na razie powstrzymuje mnie jedynie fakt że komunia za pasem...i związane z nią wydatki...muszę uzbroić się w cierpliwość która nie jest niestety moją najmocniejszą stroną :sorry2:

reklama
Do góry