reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko to temperatura całkiem obiecujaca ;) zobaczymy, moze sie jednak uda.
Czarodziejko ja dopiero od tego cyklu zaczynam staranka ;)
Dido trzymam kciuki, ja tez z tych niecierpliwych, ciekawe jak to u mnie bedzie wygladało..

reklama
hej dziewczynki :D
nie było mnie gdyż musialam w tamtą sobotę wyjechać na tydzień w delegacje służbową zagraniczną
wczoraj wieczorem wrócilismy

no i mam problemy, wczoraj rano zaczelam krwawic jak stanelismy do toalety na CPN, potem bolalo mnie podbrzusze, po południu mialam brunatne plamienia. Dzwonilam do mojej gin i byla akurat tez na wyjezdzie, kazala kupic Duphaston, ale nikt bez recepty nie chcial mi dac :(, dzisiaj dalej plamienia i skrzepy, wydaje mi się że piersi mi całkiem "zmiękły" i temperatura spadla :( :( coś mam złe przeczucia. Rano mam dzwonic do lekarza i przyjechac do niej na usg i badania i zobaczymy ci się dzieje

Beatko trzymam kciuki i dido tez :D

Beatko szanse są tym bardziej ze dziewczyny przy takim endo zachodzily w ciaze i nie bylo problemów, a jak mialas zawsze przed@ z temperatura? ja zawsze do dnia @ mialam wysoką dopiero jak dostawalam @ tempka spadalo. Teraz utrzymywala się na poziomie 37,4 a dzis jest 36,8 :( :(
te czekanie jest okropne, masz jeszcze 4 dni

no i mam problemy, wczoraj rano zaczelam krwawic jak stanelismy do toalety na CPN, potem bolalo mnie podbrzusze, po południu mialam brunatne plamienia. Dzwonilam do mojej gin i byla akurat tez na wyjezdzie, kazala kupic Duphaston, ale nikt bez recepty nie chcial mi dac :(, dzisiaj dalej plamienia i skrzepy, wydaje mi się że piersi mi całkiem "zmiękły" i temperatura spadla :( :( coś mam złe przeczucia. Rano mam dzwonic do lekarza i przyjechac do niej na usg i badania i zobaczymy ci się dzieje

Monico-kochanie,to plamienie wcale nie musi oznaczać nic złego!! Ja też miałam małe krwawienie,dwukrotnie,w 7 i 8 tc,potem poplamiłam i wydostawały się skrzepy,bądź dobrej myśli tym bardziej że nie ma "żywej" krwi....Może pękło ci jakieś naczynko albo zrobił się krwiaczek,a może po prostu to jest w miejsce miesiączki która powinna była wystapić ale jej nie było :tak:
Nie doszukuj się też innych objawów,ja się tak nakręciłam że do lekarza pojechałam zapłakana jak bóbr bo byłam pewna że straciłam dzieciątko!!I na usg zobaczyłam serduszko!! Ty też jutro je zobaczysz-trzymam mocno kciuki żeby wszystko było w porządku i na pewno będzie!! Przytulam Cię na odległość!!

monico no troche przerazajaca ta twoja relacja mam nadzieje ze bedzie wszystko ok u ciebie &&&&&&&
pisz zaraz jutro po ginie jak u ciebie
ja podczytuje was na kafeterii ale jakos nie mam weny zeby dolaczyc do was

ja tempke tez zawsze do samej @ mialam 37
dopiero jak dostalam @ to spadala ale nie na 36.8 tylko 35.5
zostaly mi 2 dni do stestowania nie 4
bo we wtorek testuje

Beatko no ja na kafeteri tez nie mialam siły o tym pisać, mam nadzieję ze będzie wszystko ok

Jagienko dziekuje, wiesz okres planowo powinien byc 23 kwietnia, ale wlasnie nie jest to żywa krew, chociaz na stacji jak poszlam siku to myslalam ze nie wstanę, bo cała woda zabarwiona byla na czerwono :(, wracalam z nogami jak galareta

z chlopcami tak nie mialam dlatego jestem w szoku

Monico przytulam.
Miejmy nadzieję ,że wszystko będzie dobrze.Ja jak w pierwszej ciąży miałam takie akcje to jechałam na izbę przyjęć.Raz miałam nawet sporo żywej krwi ale Wituś cały i zdrowy się urodził na koniec.Czekamy na info jutro :*

monico,to wcale nie musi oznaczac nic zlego:tak:
Bedzie dobrze.Trzymam &&&&&&&&&&&
Koniecznie napisz,po wizycie.
Beatka,ty jutro testujesz,to trzymam mocno &&&&&&&&&:-)

monico- i ja w drugiej ciązy nawet nie tyle plamilam co krwawilam jak przy okresie...a zaczelo sie w 8 tygodniu....i trwalo do konca 3 miesiaca....kilka razy lądowalam w szpitalu ze strachem ze juz po fasolce ale nic takiego nie mialo miejsca!!!! bralam duphaston i jak sie zacząl 4 miesiąc jak reką odjął....czasem tak sie dzieje na skutek malego stęzenia progesteronu ktory odpowiada min za utrzymanie ciązy...dlatego gin daje hormony by wspomoc organizm!!!!
trzymam kciuki !!!!

U nas ok...jedno dziecie w przedszkolu drugie buszuje tu kolo mnie:)
milego dnia

reklama
bede o 16 u lekarza

wiesz czarodziejko cos w tym jest co mowisz, chyba mam cos z hormonami w tej ciazy,
1. po pierwsze słabe hcg test bardzo długio wychodził słabiutki
2. beta hcg z krwi tez nie wyszla wysoka
3. nie mam zadnych objawow, tzn mdlosci, zachcianek, odrzucenia, a wiadomo im wiecej tego hormonu tym wieksze rewolucje, a u mnie ZERO

Do góry