reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dido u mnie testy byly negatywne a owu mialam, dopiero nastepnego dnia po owu wyszedl pozytyw ;)
czekam czekam @ nie ma,ale dzis dopiero 30 dc, zrobilam rano test i cien cienia, ledwo widoczny, albo jakies złudzenie, kupie inne testy i jak @ nie przyjdzie do soboty to w sobote rano zrobie test

reklama
tak ja jestem 78 ale dopiero w pazdzierniku skoncze 33

royanna, dido, czarodziejka dzieki napewno bede pobowac ale jak dlugo dam rade to sie zobaczy

monico ja od maja bede brac clo na wywolanie owulacji
jesli jest cien kreski to jest duza szansa ze sie udalo
ja nigdy tak nie mialam zeby byl cien kreseczki wiec trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Czytam ten wątek juz od jakiegoś czasu i z całego serca wam kibicuję.
Ja jak widzicie mam dwóch chłopaków, przy których płci nie planowałam a teraz marzy mi się córeczka.Teraz mam spiralkę i męża ,który do końca nie jest jeszcze przekonany do pojdjęcia działania ale myślę ,że uda mi się chyba go namówić;-)
Trzymajcie za mnie kciuki to może mi się uda namówić go na starania od kwietnia albo maja:-D
Co do planu to ja chcę też spróbować celować przed owu i może troche dieta a żeby już sobie potem nie pluć w brodę ,że może to miało jednak znaczenie to posłużę się też kalendarzem chińskim.Wiem ,że są różne opinie na jego temat ale co mi szkodzi jak i tak od kwietnia do sierpnia wychodzi mi dziewczynka we wszystkich dostępnych w internecie wersjach;-):-D

aneczko japisz cos wiecej ile lat maja chlopcy i ty

A ja jestem w CIAZY, po tych watplowych a razcej dziwnych testach robilam Beta HCG i jest 748 jednostek, czyli trzeci tydzien a te testy :szok: ciażowe
z ciekawosci jutro zrobie inny

monico a nie mowilam mi nigdy nawet cien kreski nie wyszedl jak nie bylam
wiec GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) wiedzialam ze ci sie udalo
teraz tylko trzymam kciuki za coreczke &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ale super ciesze sie razem z toba :tak:

ty celowalas 2 dni przed owulka tak?

a odebralam wyniki i jest 7,48 a nie 748 i to sam poczatek trzeciego tygodnia wiec nie dziwne ze test dawal cien cienia :D :D i zgadza sie z moim owu.
betako tak wychodzi mi 2,5 dnia przed owu, ale myslalam ze nic nie bedzie, plemniczki byly bardzo oslabiane tzn przez trzy dni przytulanka codziennie

narazie się cieszę, a potem będę sie martwić jak przekazać rodzinie (chcę jak najpóźniej), nie wszyscy będą zachwyceni, ale to nasz wybór :D

podczytuje was czasem,,,,i chciałam Wam napisać, że u mnie córeczka( bardzo planowana i bardzo upragniona) poczęta była na 2 lub 3 dni przed owu...czwartek, piątek przytulanka a owulacja z widocznymi objawami w poniedziałek. Dodatkowo kalendarz chiński na dziewuszkę, diety nie stosowałam a nawet wychodziło, że jem bardziej na chłopca niż dziewczynkę....Za to poczęŧa w Afryce na pustyni...podobno gorąco też dobrze wpływa na żeńskie plemniczki....no i udało się i jestem bardzo szczęśliwą mamą dwuletniej Oli....
Planujemy trzecie dzieciątko może za jakiś czas i już sie cieszę, że będziemy mogli cieszyć się niespodzianką, choć ja w głębi duszy chciałabym jeszcze jedną dziewczynkę- mąż natomiast syna :)
Monico gratuluje i trzymam kciuki aby w Twoim brzuszku była dziewuszka :)

Ja tylko na chwilkę, przesunęłam sobie usg na dzisiaj bo bolało mnie podbrzusze i nadal nie mogę wyjść z szoku bo Pani lekarka bez wątpliwości na samym początku stwierdziła...."DZIEWCZYNKA!!!!!!!" :-D:-D:-D
Tak strasznie się cieszę chociaż z drugiej strony jeszcze się boję świętować bo to dopiero 17tc i mam nadzieję ze później nic się nie zmieni...:sorry:
Myślę jednak że lekarz z takim doświadczeniem wie co mówi :tak:
Pozdrawiam cieplutko i wszystkim staraczkom życzę dwóch kreseczek na teście a zaciążonym upragnionej płci dzidziusia!!!!!!!

Jgienka GRATULUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! brak mi slow tak sie ciesze ze wam sie udalo
tak bardzo chcialas dziewczynke i sie spelnilo :tak:
teraz tylko czekac az sie pojawi na swiecie i cieszyc sie nia

a przypomnij jak wam sie ja udalo zmajstrowac bo ja juz nie pamietam

daggy witaj tylko pozazdroscic udanej rodzinki
chyba wymarzona dla kazdej z nas
no i rzeczywiscie ty jestes teraz w super sytuacj co do 3 dzidziusia
a kiedy zaczynasz starania?

monico ty to sie nie przejmuj rodzinka
u mnie tez wiekszosci przeciwni trzeciemu dziecku
wszyscy mowia ze po co jak i tak bedzie chlopak
a ja mam ich w nosie
i tak wiem ze bede miec corke a co

Ostatnia edycja:
reklama
Jagienko- u mnie od początku była dziewczynka i się utrzymało!! Ja myślę, że będziesz miała córeczkę....
Beatko, ja mam dużą różnicę wieku między dziećmi, więc teraz chciałabym za rok najpóźniej aby juz nie było tak dużej różnicy...W tym roku klarują nam sie pewne sprawy mieszkaniowe i jak uda nam się zmienić lokum na większe to możemy zacząć działania.....Tyle, że też trochę się boję bo trójka to już duża odpowiedzialność.....Tyle że zawsze chcieliśmy trójeczkę......No zobaczymy jak nam się poukłada. Z Olą zaskoczyło za pierwszym razem....nawet nie zdążyłam się trochę pocieszyć czekaniem itp....już w poniedziałek jak zobaczyłam że mam owulację wiedziałam, że bedę w ciąży......i od początku wierzyłam, czułam, że to dziewczynka.......Teraz tak myślę., że w sumie to byłoby cudnie jakby była trzecia córcia....i 4 lata różnicy miedzy dziewczynkami....ach....fajnie by było....Oj, bardzo Wam dziewczynki życzę...ja w gruncie rzeczy na punkcie swojej ześwirowałam.........

Do góry