reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Jagienka az mi glupio juz tyle razy czytalam ten twoj post ze strony 3025 :zawstydzona/y:
ze dopiero jak na niego wejde to wiem jak to u ciebie bylo
ta moja pamiec cos zawodzi
u ciebie to ewidentnie bylo na dziewczynke
a z kalendarzyka tez dziewczynka ci wychodzi?

dziewczyny jak sie takie dobre nowiny od was slyszy
to az sie nabiera wiekszej ochoty na probowanie
i planowanie plci

dawajcie no dobre fluidki ~o ~o ~o ~o

Widze,ze same dobre wiesci:-)
monica,gratulacje
Jagienka,super,a jednak marzenia sie spelniaja.Ale mimo wszystko &&&&&&&&&&&&&& kciuki do konca.:-)
Daggy75,ty masz fajnie,ty juz jedna coreczke masz.Mam nadzieje,ze tym razem tez ci sie uda i bedzie i druga;-)
Beatka,teraz nasza kolej:tak:Nam tez sie uda,zobaczysz, wspomnisz moje slowa:tak:

Beatka,u mnie się zgadzało z kalendarzem chińskim,lunarnym oraz ze strony Twoja płodność,chociaż jeśli chodzi o tę ostatnią to wypatrzyłam jak już byłam w ciąży że moje staranka pokryły się z dniami tam wskazanymi :-)
Nie wiem czy to przypadek czy nie ale z chłopcami też na tych wszytskich stronach pasuje ;-)
Ja też mam nadzieję że moja niunia nią pozostanie,mam małe wątpliwości ale biorąc pod uwagę doświadczenie lekarza,sprzęt na którym pracuje i pewność z jaką powiedział "dziewczynka" raczej powinnam być spokojna :sorry:
Na razie postanowiłam nie szaleć z dziewczynkowymi zakupami,poczekam na potwierdzenie w kwietniu,wybieram się ponownie z chłopcami i mężem przed świętami,lekarka mówiła że po 22tc będzie ładnie widać w 4D buźkę małej :-)

Jagienka u ans było widać najpierw w 19 tyg. a na 100 % w 21 tyg. ciąży na USG połówkowym 4D....wówczas lekarz powiedział, że nie ma wątpliwości - to dziewczynka - a ja na to - a skąd Pan to wie, że napewno dziewczynka?- lekarz- bo widzę wargi sromowe.....a ja na to - a nie znikną ( z obawą w głosie) -lekarz- no, nie mają potrzeby......::biggrin2:
Możecie sobie wyobrazić moje szczęscie!! Jakby mi ktoś włożył milion do kieszeni.......A moja mama i mój syn - który też chciał siostrę, w tym gabinecie zaczęli skakać, ze szcześcia . Szkoda, że nie nagrałam tego.....Ale ta cudna buźka którą widziałam wtedy to do dziś jest taka sama cudna..., :biggrin2:
Jagienka- jeszcze troszkę wytrzymasz....ale potem chowaj portfel!!!

Beatka, Dido- Wam też musi udać, w końcu musi być jakas sprawiedliwośc...
Aha, u mnie oboej dzieci pasują do chińskiego i my z bratem też, mojego brata parka , też...

Ostatnia edycja:
Maatko ale tu optymizmem powiało:tak::tak::tak:
Jagienka gratuluję!!!:-):-):-):-):-)
A ja mam 31 w lipcu i dwóch chłopaków jak w suwaczku.Teraz baaardzo chcę córci, ale zdaje sobie sprawe ,że co ma byc to będzie i synka tez będę kochać tak jak te moje dwa urwisy;-) Pomóc szczęściu będę jednak próbować:tak:

no to dido bierzemy sie do dzialania
moj M juz sie cieszy ze cos bedzie sie dzialo
ale u mnie dopiero 3 dc wiec jeszcze troche poczeka
ja tez w to wierze ze na sie uda &&&&&&&&&&&&

dziewczyny

tymi kalendarzami za bardzo bym sie nie sugerowala, moj Misiu mial byc wg nich dziewczynką. Na kafeteri dziewczyna bardzo chciala coreczkę, wszystkie kalendarze jej to przepowiadały, wróżka też , a wyszedł synek - to było dopiero zawiedzenie, jagienka wie o kim piszę

Najlepiej jednak oddalic sie te 2-3 dni od owu wtedy jest bezpiecznie

Co do snow mojej mamie jakies 2 miesiace temu snilo sie ze urodzilam coreczke i pomyslala, że co dom to dziecko. Mateusza poczelismy jak mieszkalismy u nich, Misia juz w swoim mieszkaniu, a teraz przeprowadzany sie do domku :D w sumie to nie poczęte tam, ale cos w tym jest

reklama
Do góry