reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tusia no fakt Twoj kierowca a masz synkow:) nigdy nie ma 100% pewnosci, pewnie Twoj ma tylko plemnieczki :synusie":):)
powodzenia na wizycie, a u Ciebie tezn synus to tak nie dokonca chyba? czy juz jajkami swiecił bez watpienia?
No nie do końca bo jak mam USG to albo wcale nie chce nic pokazać a jak pokaze to na chwilke
i tylko gince przed oczyma mignie zawsze mi mówi :tak -jakby chłopak :-p
a ja sama jeszcze tego interesu nie widziałam :sorry: no ale ona ma
doswiadczenie to pewnie tak jest.:happy:
a brzuch dalej pobolewa hym...

reklama
Tusia tak jakby to jeszcze nic na 100% wiec czekamy .... juz niedługo wszystko sie wyjasni:):):)
Beatka zrob sobie tescik owu, jak sie pokaze druga nawet blada kreska to zrezygnuj z przytulanca,. a jak bedzie tylko jedna to poprawcie...... bo jak ma 15mm, srednio rosnie 2 mmm to jutro 17mm, pojutrez:19mm i za 3 dni:21mm i moze jeszcze nie peknac i peknie za 4 dni kiedy bedzie miał 23mm chyba ze u Ciebie wiekszy dniowy przyrost, to jest roznie, sprobuj testy owu i bedziesz lepiej wiedziała
bo jak przytulance były wczoraj a peknie za 4 dni to 5 dni moze byc za daleko zeby zaskoczyło
ale to takie moje wywody
Kinga Tobie tez miłego popołudnia i wieczoru:)

...............

Witam dziewczynki i Te stare i Te nowe.

Powodzenia w starankach i celowaniu w dziewuszkę. Będę trzymać za was kciuki. Dziewczynki naprawdę warto próbować. Mi się udało!!!!!!!!!!

kindzia wlasnie zrobilam test owulacyjny i wyszla jedna gruba a druga blada, mimo to chyba jeszcze dzis sprobujemy
bo jeszcze min. cale dwa dni do owu powinny zostac.

Beatka ja bym odpuściła, bo z tego co wiem to w planowaniu dziewczynki trzeba miec troche cierpliwosci, no i może byc kilka cykli nieudanych, musisz sobie odpowiedziec czy juz chcesz byc w ciazy czy mozesz poczekac kilka miesiecy i zrobic co w "Twojej ziemskiem mocy" na dziewczynke... jak to pierwsze to działaj jak drugie to odpuść..........
rownie dobrze owu moze byc za dzien i jak bedzie przytulanko dzien wczesniej to wieksze szanse na chłopca...
Gin tez co do godziny nie wyznaczy owu bo pecherzyk moze peknac przy 20mm albo 24mm, a chodziłas wczesniej na monitoring i znasz przyrost swojego pecherzyka i kiedy peka?

Ostatnia edycja:
Beatka odpusc dzis.Wiesz jak teraz sie nie uda to w nastepnym cyklu spobujesz o pol dnia blizej do owu.A co do wagi dzieci to jak na mnie byly spore.Ja mam 160cm i waze okolo 47kg.Wicia rodzilam 2 dni i cudem zdrowy sie urodzil.Antka juz bylo latwiej bo w innym szpitalu

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny za rady chyba sie do nich zastosuje i dzis odpuscimy jesli sie nie uda to sprobujemy za miesiac.

kindzia to bylo moje pierwsze usg jesli chodzi o pecherzyk wiec nie wiem ile moj musi miec zeby pekl gin mowil ze czasami 20mm wystarczy

aneczka ja tez duza nie jestem 164cm a waga przed ciazami 49kg a teraz 55kg, pierwszego tez rodzilam dwa dni i porod zakonczyl sie kleszczami z waga 3700 co w Pl byla by napewno cesarka ale tu w Anglii raczej sa przeciwni cesarce a drugi rodzil sie 24 godz z waga 4200 a porod zakonczony proznociagiem normalnie szok ale naszczescie chlopcy sa zdrowi a przeciez roznie to moglo sie skonczyc bo glowka jest taka delikatna.

No to ja wzrostowo i wagowo podobnie a moj młody urodzony z waga 4150 wzrost 60cm
w 36tc jak miałam ostatnie usg to pokazało 3600 ale zadnego wskazania do cesarki nie dali (ze duzy bedzie)
urodziłam w 40tc -najpierw naturalnie do pełnego rozwarcia, potem zaczeły sie skurcze parte , gdy ustały bo głowka duza i stozkowa nie przeszła w kanale, dopiero na cesarke wysłali takze
czy uk czy pl nie ma znaczenia, zalezy na jakiego lekaza sie trafi

a pozniej goił mi sie brzuch (oj jak ciagnał) i krocze (yez bolało jak sie kurczyła macica)

Ostatnia edycja:
A jeszcze z tego co wyczytałam to facet powinien nosic obcisłe portasy i pracowac najlepiej "siedzaca" takie srodowisko (wyzsza tempka) zabija "meskie plemniczki" i dlatego taksowkarze, kierowcy maja przeważnie dziewczynki

oj chyba nie za wiele prawdy bo mój zawodowy kierowca
zmajstrował dwóch synów:-D
Mój też zawodowy i również dwóch synów zmajstrował.

reklama
A u Ciebie Rybcia to fakt, nie pasuje
Moj sasiad kierowca i ma 2 cory i podobno 3 w drodze, moj wujek 20lat w banku za biurkiem pracuje i ma 3 coryi wszedzie jezdzi samochodem nawet po gazete do kiosku!! takze jak poszukac to cos oddzialuje te grzanie plemniczkow, kolega informatyk (tez po 12h za kompem) i ma core, a moj młody poczety jak moj M pracował w chłodni, z reszta nasi 2 koledzy tez tam pracowali i tez maja chłopcow.
W sumie to jak sie chce to zawsze dopasowanie sie znajdzie na kazda teze

Ostatnia edycja:
Do góry