reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie :happy:
U nas dziś chłodniej ale zaraz zmykamy na spacerek, bo musimy zrobić zakupy :tak:

Pati dobrze że już jesteście po tej operacji i najważniejsze że synek już zdrowy :tak: śliczny chłopczyk taki pyzolek :-) i chyba podobny do braci tak mi się wydaje choć mogę się mylić bo małe zdjęcia są :happy:

Czarodziejko
wolisz naturalny poród bo łatwo i szybko urodziłaś ale jest wiele kobiet które przeżyły koszmar podczas porodu, niby się zapomina ale jednak planowane cc to bezstresowy poród! Ja nie miałam przyjemności rodzić naturalnie to nie mogę porównywać ale na cc nie narzekam :happy: i gdybym miała rodzić jeszcze raz to też wybrałabym cc zresztą po dwóch cesarkach to już jest konieczne! :tak:
no ale póki co to nie planujemy trzeciego dziecka, za jakiś czas ja może jeszcze bym się skusiła ale M się nie zgodzi ;-) mam dwóch zdrowych synków i jestem bardzo szczęśliwa i dziękuję Bogu za to co mam! :tak:

Pajkaa po cc czuję się całkiem dobrze, szybko doszłam do siebie, tylko tak jak pisałam na KSBB dzisiaj coś mnie szew ciągnie i nie wiem dlaczego :-( oby to nie było nic poważnego, bo teraz zastanawiam się czy nic nie dźwignęłam :baffled:

Ryba maluszek chyba może się jeszcze przekręcić, zobaczysz na usg po 30tc :tak:

Pozdrawiam Was wszystkie :happy:
Buziaki

reklama
Paulinko- wiesz mnie nawet porody nie przerazają czy dolem czy brzuchem.....boję sie połogu....przy rodzeneniu naturalnym boli kokoszka, chociaz teraz z uwagi ze mnie nie nacieli nie bolalo mnie nic, przy porodzie cc, boli brzuch i ta rana....chyba zadko kiedy sie udaje wyjsc bez szwanku po porodzie. Jasne ze gdyby u mnie były wskazania do cc nie zastanawialabym sie , bardziej kieruje sie tym ze jednak skonstruowane jestesmy rodzic dolem i dlatego nie rozumiem jak kobieta bierze cesarkę na zyczenie....nie rozumiem kwestii "krojenia sie" na zyczenie..nie obraż sie ze takich slow uzywam bo podkreslam co innego kiedy lekraz to proponuje z uwagi na zagrozenie czy bezpiecznstwo matki i dziecka...ale takie branie cc bo sie boje bólu albo co gorsza czasem slysze ze kobiety biorą cesarki bo twierdza ze po porodzie dolem juz nie bedą takie jak przed czyli niby (wąziutkie, czyli niby jak rodzisz dolem to sie robisz jak studnia bez dna) - rozumiesz? takie bzdety.....ale ciebie to nie dotyczy Kochana...;-);-);-);-);-)
tak jak wiele jest kobiet rodzących, tak wiele jest opini dobrych jak i złych o cc oraz porodzie s.n.

pati- no to niezły kloceczek z Twojego Maksiulka:)
A jaki on jest? Daje pospac.?
I jak chlopcy reagują na braciszka....
fajna taka trojeczka , ale podobnie jak Paulinka raczej juz warsztat zamykam:)))))

moj Maxymilianek mial bardzo duza przepukline w jaderkach,ale jestesmy juz po operacji i jest suupperrr zdrowiutki.
Macie go na zdjeciach,ma 2 miesiace i wazy prawie 7 kg!

Witaj Pati:-)zagladaj do nas czesciej bo tesknimi:-)dobrze ze Maxiem juz wszystko ok..i faktycznie grubasek jak na ponad 2mce:-)karmisz piersia??i co kupilas sobie trzeciego buzza:-)pati napisalam Ci priva:-)

Babeczki ja tez uz nie planuje trzeciego bobo ale moj m owszem hehe...powiedzialam mu ze jak urodzi to sie zgadzam:-)

I ja juz po wizycie i wszystko dobrze :-)
toxo i glukoza ok.
robiła usg.ja juz nie pytałam jej o nic a ona mi mówi
no chyba chłopiec a ja cooooooooooooooooooo??????
jak to chyba??? no tak bardziej to na chłopca wyglada
ale 100% nie da :szok: jakas dziwna toż to powinno byc juz chyba widac
jak na dłoni no nie?:baffled:

najwazniejsze ze zdowiutkie,sciskam cie mocno!!!

Witaj Pati:-)zagladaj do nas czesciej bo tesknimi:-)dobrze ze Maxiem juz wszystko ok..i faktycznie grubasek jak na ponad 2mce:-)karmisz piersia??i co kupilas sobie trzeciego buzza:-)pati napisalam Ci priva:-)

Babeczki ja tez uz nie planuje trzeciego bobo ale moj m owszem hehe...powiedzialam mu ze jak urodzi to sie zgadzam:-)

na privA JUZ ODPISALAM:)
NIE NIE KUPILAM TZRECIEGO BUZZA TYLKO POLSKIEGO TAKO WARRIOR I JESTEM NAPRAWDE BARDZO MOCNO ZADOWOLONA,JEST SUPER WYGODNY NO I JEZDZIMY JUZ W SPACEROWCE BO MAXYMILIANEK JUZ ZA DUZY NA GONDOLKE.

Paulinko- wiesz mnie nawet porody nie przerazają czy dolem czy brzuchem.....boję sie połogu....przy rodzeneniu naturalnym boli kokoszka, chociaz teraz z uwagi ze mnie nie nacieli nie bolalo mnie nic, przy porodzie cc, boli brzuch i ta rana....chyba zadko kiedy sie udaje wyjsc bez szwanku po porodzie. Jasne ze gdyby u mnie były wskazania do cc nie zastanawialabym sie , bardziej kieruje sie tym ze jednak skonstruowane jestesmy rodzic dolem i dlatego nie rozumiem jak kobieta bierze cesarkę na zyczenie....nie rozumiem kwestii "krojenia sie" na zyczenie..nie obraż sie ze takich slow uzywam bo podkreslam co innego kiedy lekraz to proponuje z uwagi na zagrozenie czy bezpiecznstwo matki i dziecka...ale takie branie cc bo sie boje bólu albo co gorsza czasem slysze ze kobiety biorą cesarki bo twierdza ze po porodzie dolem juz nie bedą takie jak przed czyli niby (wąziutkie, czyli niby jak rodzisz dolem to sie robisz jak studnia bez dna) - rozumiesz? takie bzdety.....ale ciebie to nie dotyczy Kochana...;-);-);-);-);-)
tak jak wiele jest kobiet rodzących, tak wiele jest opini dobrych jak i złych o cc oraz porodzie s.n.

pati- no to niezły kloceczek z Twojego Maksiulka:)
A jaki on jest? Daje pospac.?
I jak chlopcy reagują na braciszka....
fajna taka trojeczka , ale podobnie jak Paulinka raczej juz warsztat zamykam:)))))
czarodziejko kochana a wiec maluch budzi sie w nocy na jedzenie i nie odpusci zadnego jedzonka:(
ja rano oczy na zapalki...hi hi hi
a wlasnie kiedy Wasze malenstwa zaczely przesypiac dluzej bezz jedzonka w nocy?moi chlopcy jak mieli 2 miesiace to juz przesypiali tak do 6 rano,a Max nie chce...:(

reklama
czarodziejko kochana a wiec maluch budzi sie w nocy na jedzenie i nie odpusci zadnego jedzonka:(
ja rano oczy na zapalki...hi hi hi
a wlasnie kiedy Wasze malenstwa zaczely przesypiac dluzej bezz jedzonka w nocy?moi chlopcy jak mieli 2 miesiace to juz przesypiali tak do 6 rano,a Max nie chce...:(

Pati nie chce Cie martwic ale moja Maja tez szybko zaczela noce przesypiac bo jak miala 3mce juz spala od 20 do 5-6 a Kacper niestety je w nocy dwa razy nadal i wstaje tez o 6...wiec nie ma reguly kiedy dziecko zacznie noc przesypiac...tez sie ludzilam ze po pol roku bedzie juz nocke przesypial ale sie nie zapowiada:-(

Do góry