reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam upalnie :baffled::-)
Paula.. to sie tylko cieszyc ze synus tak ładnie śpi ;-)
Tusia.. współczuje glukozy :baffled::-)
Ryba.. ja bym na Twoim miejscu nie kupowala juz wiecej na 56.. tylko juz na 62..zawsze to podwiniesz rękawek w razie czego.. a tak to na 56 juz masz.. a wiesz ze dzieciaczki szybciutko rosną:tak:.. ja mam moze 3 sztuki na 56..reszta wsiooo na 62 i wieksze .. :-) A imie dla Maluszka juz wybrane? ;)

Ja tez sie nie moge doczekac jak utule mojego Maluszka :zawstydzona/y: jeszcze troszeczke musimy wszystkie poczekac :tak:..jedynie Pajkaaa tuż tuż do spotkania z synciem :-D.. ja sie zastanawiam kiedy to wszystko prac :baffled::-)

Buziaczki dla Wszystkich ..a Mamuski z brzuszkami ..trzymajcie sie chłodno;-)

reklama
WITAM:-)
Dzień dobry.
Tusia ja też nie mogę uwierzyć, że niedługo będę tulić małego brzdąca.

Glukozę piłam tydzień temu 75 g i jakoś poszło, toxo też robiłam i na szczęście wynik cały czas ujemny. Glukozę mam chyba w normie bo na czczo 78 a po dwóch godzinach 132. Natomiast morfologia nie najlepsza bo płytek krwi mam za mało bo tylko 116 a norma jest od 150 w poniedziałek mam wizytę to się dowiem co i jak. Mocz też się pogorszył bo wyszły leukocyty i jakieś azotyny. Oprócz tego miałam nieplanowaną wizytę u nie swojego gina w sobotę bo jak się okazało, po kąpieli w morzu przypałętał się grzybek a mój gin na urlopie i kazał mi iść do innego.

Pomóżcie mi bo mam problem ze skompletowaniem wyprawki dla małego chodzi mi o ciuszki. Po Filipie nie mam prawie nic, bo wszystko miałam od przyjaciółki i oddałam (to co kupiłam sama też oddałam). Nie wiem ile powinnam mieć kompletów i w jakim rozmiarze. Na razie mam 3 bodziaki i 1 koszulkę w rozmiarze 56 i 5 kompletów śpioszków z kaftanikami w rozm. 56 i 3 kompl. w rozm. 62 patrząc na to wszystko wiem, że to stanowczo za mało tylko nie wiem czy mam kupować jeszcze w rozmiarze 56 czy już resztę w 62
zdecydowanie kupuj na 62:tak:Alanek urodził się mając 52 cm a ciuszki na 56 mi mało co wynosił i też za dużo ich nie miałam wolałam nakupować większych gdzie się super sprawdziły nawet jak był mniejszy to i tak ubierałam te z 62 rozmiarem wystarczyło podkrampować a że dłuższe stópki w niczym nie przeszkadzało;-)

PAULA ucałuj śpioszka:-)a powiedz jak tam Kacperek jaka reakcja:-)no i opowiadaj co się stało ze tak nagle nam się rozpakowałaś:-D

Paula śliczny ten Twoj synuś :)
Riba ja kupiłam pare ciuszków na 56 wiecej na 62 :) jak cos podwine :)
Sylwia no u mnie to 3 tygodnie zostało mam nadzieje, ze nie dłuzej :-p
reszte dziewczynek pozdrawiam :)

Dzień dobry :-)
U nas dziś rano przeszła burza i ulewa ale trwała krótko i teraz dalej jest duszno...
a mąż przywitał mnie takimi kwiatami :-)

Patrysiu napisze jak było ale innym razem, muszę posprzątać, bo dziś i jutro mamy gości...

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego weekendu :happy2:
Buziaki

Paula śliczne kwiaty dostałaś:))
U nas też burzowo od wczoraj...

a dziś mamy grilować no i ciekawe jak to wyjdzie heh ;)
Pozdrawiam was!

p.s. ja dziś takie kwiatuszki dostałam:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam sie po wizycie
a wiec melduję, iż pewnie bede przeterminowana :-Dpani doktor powiedziała wsztsrko pozamykane szczelnie :-D, ale synek mi sie przemiescił i ustawia się do kanału. Ilość wód zachowana, , nie przytyłam nic od ostatniej wizyty (super), mały sobie spał jak pani doktor do niego zerknęła :-D, powiedziała szyjka krótka, ale jeszcze zachowana (cokolwiek to oznacza:baffled:) powiedziała, ze nie zapowiada się, zebymw tym tygodniu urodziła wiec mąż odetchnął z ulgą:-D, ale powiedziała, ze brzuch jest nisko bo dziecko poszło juz na "swoją" pozycję startową:-D czyli miałam racje ;-)wizyta kolejna za tydzień i bede miała robione ktg. no i to wsio. Aha wyniki moczu idealne, krwi również , hemoglobina w normie pani doktor powiedziała, ze super:)

Ide robic leczo :)

WITAM I TU:-)
witam sie po wizycie
a wiec melduję, iż pewnie bede przeterminowana :-Dpani doktor powiedziała wsztsrko pozamykane szczelnie :-D, ale synek mi sie przemiescił i ustawia się do kanału. Ilość wód zachowana, , nie przytyłam nic od ostatniej wizyty (super), mały sobie spał jak pani doktor do niego zerknęła :-D, powiedziała szyjka krótka, ale jeszcze zachowana (cokolwiek to oznacza:baffled:) powiedziała, ze nie zapowiada się, zebymw tym tygodniu urodziła wiec mąż odetchnął z ulgą:-D, ale powiedziała, ze brzuch jest nisko bo dziecko poszło juz na "swoją" pozycję startową:-D czyli miałam racje ;-)wizyta kolejna za tydzień i bede miała robione ktg. no i to wsio. Aha wyniki moczu idealne, krwi również , hemoglobina w normie pani doktor powiedziała, ze super:)

Ide robic leczo :)
suuuper wieści:-Da ty się martwiłaś a synek jednak zechciał poczekać :-)tak jak Alanek się śpieszył a potem wycofanko zrobił haha:rofl2::-D

Paula śliczne kwiaty dostałaś:))
U nas też burzowo od wczoraj...

a dziś mamy grilować no i ciekawe jak to wyjdzie heh ;)
Pozdrawiam was!

p.s. ja dziś takie kwiatuszki dostałam:)

Dzień dobry :-)
U nas dziś rano przeszła burza i ulewa ale trwała krótko i teraz dalej jest duszno...
a mąż przywitał mnie takimi kwiatami :-)

Patrysiu napisze jak było ale innym razem, muszę posprzątać, bo dziś i jutro mamy gości...

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego weekendu :happy2:
Buziaki
różyczki bukiecikowe śliczne dostałyście:-)
PAULA dobrze:happy2:miłego spędzeia z gośćmi czasu:tak:

Hej Baboszki
Ufff jak u nas dziś fajnie...wieje wiaterek od rana. Wreszcie da sie życ:)
Słonko schowane za chmurami i jak dla mnie moze tak byc przez kilka najblizszych dni:))))
Chyba wiekszosc ma puki co - dość upałów;-)

Ryba- zdecydowanie kupuj (jeśli juz) roz 62, pamietak ze nawet jesli dziecko sie urodzi male to dochodzi pieluszka...ja na 56 moze mialam ze 2 rzeczy i zalozylam raz góra 2!!!!
Bershka- Kochana a Ty co tak uciekasz ?:-D
Sylwia- nie obejrzysz sie a bedziesz tulić Swoje maleństwo, 2 miesiące to jest nic i
ten ostatni czas upływa niepostrzezenie!!!! Czasem jak sobie pomysle ze dopiero co nosilam
brzuszek a juz Masio ma 6 miesiecy - to się za głowę łapię!!!!
Pulinko- Kwiaty cudne!!! kazdej rodzącej sie nalezą bo poród to wyczyn na który stać tylko kobiety!!!!!
Pajkaa - nie myśl o tym ze po terminie, tak czy siak juz i tak blizej jak dalej!!! I pamietaj ze poród mozesz się zacząc nagle!!!! Wystarczy ze wody Ci odejdą!!!! Główla do góry!

639220.JPG

639230.JPG

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry