reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamo Sówko- szkoda ze nie mozesz byc z synkiem dłuzej..no ale czasem tak jest.niestety.A kto sie bedzie synkiem opiekowal? Babcia czy niania?

Czarodziejko z Bartusiem będzie teściowa:tak: do końca września jeszcze będzie moja siostra Agata, a w październiku moja mama będzie miała urlop, więc tak po troszkę u każdego:-p

reklama
Witam się.

Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedź, w takim razie kupuję już tylko od rozmiaru 62.

Czarodziejko synuś śliczny.
Oj tak bez upałów jest zdecydowanie lepiej.

Sylwia imię mamy już wybrane tzn. Filip wybrał a nam się podoba i zaakceptowaliśmy, będzie Sebastian.

Dzisiaj miałam wizytę i jest wszystko w jak najlepszym porządeczku z dzidzią, wg dwóch pomiarów USG (główki i kości udowej) idealnie pasuje do wieku ciążowego. Leży sobie jeszcze pupcią do dołu ale ginek mówi, że ma jeszcze czas żeby się odwrócić. Dokładniejsze USG i więcej pomiarów będzie w 30 tc. Termin już wyznaczony i bardzo się cieszę bo wypadł akurat wtedy jak M będzie w domu. Muszę tylko powtórzyć badania moczu i krwi bo jednak nie są najlepsze.

WITAM:-)
]
Sylwia imię mamy już wybrane tzn. Filip wybrał a nam się podoba i zaakceptowaliśmy, będzie Sebastian.

Dzisiaj miałam wizytę i jest wszystko w jak najlepszym porządeczku z dzidzią, wg dwóch pomiarów USG (główki i kości udowej) idealnie pasuje do wieku ciążowego. Leży sobie jeszcze pupcią do dołu ale ginek mówi, że ma jeszcze czas żeby się odwrócić. Dokładniejsze USG i więcej pomiarów będzie w 30 tc. Termin już wyznaczony i bardzo się cieszę bo wypadł akurat wtedy jak M będzie w domu. Muszę tylko powtórzyć badania moczu i krwi bo jednak nie są najlepsze.[/FONT]
Będzie mały Sebuś fajnie:-)dobrze że maluszek zdrowo się rozwija:-)

Witam sie bardzo sennie
Pewnie mnie zabijecie ale chyba jednak wolalam jak bylo slonko....przynajmniej mozna bylo cale dnie na dworze spedzac w cieniu...a teraz caly dzien kiśniemy w domu!!!!!:baffled:
A juz najlepiej jakby pogoda byla wywarzona , tak 27 stopni i sloneczko!!!!:)
Buziaki

witajcie babeczki;-)
Czarodziejko domek sliczny..daj zdjecie z zewnatrz moze na zamknietym...i zgadzam sie z Toba co do dzieci..chodz moj m cos tam mowi o trzecim za jakies 4lata ja mowie stanowczo nie bo nie chce ciagle w pieluchac siedziec..chce tj Ty troche swiata zobaczyc...planuje na wiosne z dzieciakami skoczyc moze na Majorke albo gdzies gdzie jest cieplo...cos m mowil o Kostaryce bo bilety mega tanie...

Rybko dobrze ze po wizycie wszystko ok:-)

MamoSowki ale mieliscie wakacje super..i jaka relacja szczegolowa:-)

Dziewczyny mam pytanie..jako ze Maja idzie do nowo otwartego przedszkola to Dyrektorka powiedziala ze kazde dziecko ktore przyjdzie 1.09 do przedszkola ma przyniesc jakas zabawke ktora zostawi w przedszkolu jako ze przedszkole ma tylko podstawowe wyposazenie i wiadomo ze wszystkiego potrzebuje wiec ja wymyslilam ze moze kupimy klocki DUŻE POLSKIE KLOCKI 200 szt paczk.350x200x200mm (1147604030) - Aukcje internetowe Allegro o takie cos z 2-3op...myslicie ze to dobry pomysl??albo doradzcie co mozna dac do przedszkola??Ma to byc cos do zabawy...

I ja juz po wizycie i wszystko dobrze :-)
toxo i glukoza ok.
robiła usg.ja juz nie pytałam jej o nic a ona mi mówi
no chyba chłopiec a ja cooooooooooooooooooo??????
jak to chyba??? no tak bardziej to na chłopca wyglada
ale 100% nie da :szok: jakas dziwna toż to powinno byc juz chyba widac
jak na dłoni no nie?:baffled:

Tusia to nieźle z tym określaniem płci!!!!
Sczerze to wolalabym wiedziec na 100% a nie robic sobie nadzieje...potem chyba wieksze rozczarowanie..no chyba ze ci wszystko jedno!!!! chociaz tak naprawde nawet przy nejlepszym sprzecie zaden lekarz nie da 100% gwarancji na to ze bedzie ta plec ktorą on widzi!!!
Ale ciesze się ze badania Ok. To najwaznijesze!!!!!
buzia

I ja juz po wizycie i wszystko dobrze :-)
toxo i glukoza ok.
robiła usg.ja juz nie pytałam jej o nic a ona mi mówi
no chyba chłopiec a ja cooooooooooooooooooo??????
jak to chyba??? no tak bardziej to na chłopca wyglada
ale 100% nie da :szok: jakas dziwna toż to powinno byc juz chyba widac
jak na dłoni no nie?:baffled:
super że wyniczki ok:-)wiesz przeważnie na 100% nie gadają bo wiadomo pomyłki sa i nie raz przy porodzie okazało sie ze jest taka płec a nie taka...ale ja myśle że jak się już wspomina o chłopcu to jednak on będzie co innego gdyby ogólnie nie wiedziałaby twoja ginekolożka jaka płeć(czyt.nie jestem do konca pewna niby tu nic nie widać ale nie wiem..)wtedy to mysle ze na tą dziewczynke duże prawdopodobieństwo ale jak pada słowo chłopak to juz wtedy wiem ze na bank i tak było u mnie mi gin w 15 tc powiedział ze na dzien dzisiejszy by powiedział chłopak ale to wszystko moze sie zmienic ble ble ble i potem w 20 tc coś skrobną ze tak chłopak ale ble ble ble no ale jak ja słysze że chłopak to już przy tym zostaje i tez tak jest Alanek 100% facecik :-D
Witam sie bardzo sennie
Pewnie mnie zabijecie ale chyba jednak wolalam jak bylo slonko....przynajmniej mozna bylo cale dnie na dworze spedzac w cieniu...a teraz caly dzien kiśniemy w domu!!!!!:baffled:
A juz najlepiej jakby pogoda byla wywarzona , tak 27 stopni i sloneczko!!!!:)
Buziaki
JESTEM ZAAAA JA CHCE SŁONCA MAM DOŚĆ SIEDZENIA W DOMU CHCE JEZIORKA!!!hehe szybko sie przyzwyczajam do dobrego:-p

GIEOSKA ja myśle ze super zabawka:tak:

reklama
Tusia no widzisz hihi jak to jest z tą płcią niby wiadomo ale tak na 100% to raczej nigdy nie ma sie pewnosci:) moja znajoma była pewna że bedzie córcia a jak urodziła to szok bo syn! :)
MamaSówka ładna fotka Bartusia w sygnaturce:)

U nas dziś pochmurno ale nie pada wiec ok.
Pływaliśmy dziś promem po naszym jeziorze:) fajnie było.

Jolu miło że zaglądasz na mojego facebooka ;)

Do góry