reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a tu derya;-)

Załączniki

• SDC12457.jpg
    SDC12457.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 35
  • SDC12448.jpg
    SDC12448.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 42
  • SDC12442.jpg
    SDC12442.jpg
    39,9 KB · Wyświetleń: 38
  • SDC12435.jpg
    SDC12435.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 40
  • SDC12416.jpg
    SDC12416.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 42
  • SDC12408.jpg
    SDC12408.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 32
  • SDC12390.jpg
    SDC12390.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 55
  • SDC12381.jpg
    SDC12381.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 46
  • SDC12365.jpg
    SDC12365.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 47
  • SDC12358.jpg
    SDC12358.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Dzień dobry :happy2:
U nas dalej upalnie, słońce grzeje...a ja muszę iść do banku, do przychodni i do sklepu...

Dziewczynki ja się nie martwię tym że że Karolek jest owinięty pępowiną bo Kacper był 2 razy owinięty i się odwinął tylko martwię się tą kością miedniczkową (chyba miedniczkową) że jakaś mała jest i że mamy to sprawdzić po porodzie! :-(
Nie szukałam nic na ten temat w necie bo się boję!!! zapytam lekarki w poniedziałek o to!

Kiki, Okruszynka
super zdjęcia, prześliczne macie te księżniczki :-) a chłopaki na medal zajmują się siostrami :tak:

Miłego dnia :happy2: Buziaki

hej babeczki:-)u nas cos sie chmurzy moze cos popada??superr by bylo:-)

wczoraj przyszedl fotelik dla Majki i jest super:-)kolor rewelacja..zrobie zdjecia to wkleje na zamkniety...a dzis przyszedl garniturek dla K do chrztu i powiem ze jestem mile zaskoczona:-)duzo lepiej prezentujr sie na zywo niz na zdjeciach tez pozniej ubiore Kacpra i wkleje Wam zdjecia:-)

Kiki Dayra jak zwykle codna i mamuska tez:-)

Sylwia tak baby maxx sprzedaje na allegro maja kilka kont:-)i chyba te karuzele maja na bielanach w baby maxxie:-)przy okazji mozesz sobie na bielany do Ikei skoczyc:-)PP pliko p3 tez mi sie podoba ale juz niebede go kupowac raczej na wiosne jakas lekka parasolke np maclarena:-)a Ty chcesz pliko p3 nowe czy uzywane??

Ale gorąco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-p siedzę przed wiatrakiem i się chłodzę!

Wczoraj byliśmy z Kacperkiem na usg nóżki i okazało się że ma pod prawym kolankiem torbiel trzykomorową a i pod lewym zaczyna mu się robić mała torbiel...na szczęście to nic groźnego...po prostu Kacper ma do tego skłonność a tak jak pisałam wcześniej robi się to z dużej aktywności fizycznej....można by było ściągnąć płyn z tej torbieli ale że jest trzykomorowa to nie będziemy narazie nakłuwać żeby nie stresować dziecka i mamy być pod obserwacją. Jeśli nic się nie będzie działo to mamy się pokazać u lekarki na przełomie września i października, jeśli się znacznie powiększy albo zacznie boleć to wcześniej. Musimy tylko kupić opaskę uciskową na kolanko i zakładać jak Kacper będzie biegał albo grał w piłkę!

No a dzisiaj znów jedziemy do dentystki! I znów będę się stresować bardziej niż Kacper! ;-) Mam tylko nadzieję że M zdąży wrócić żebyśmy pojechali.

Gosia fajnie że jesteś zadowolona z fotelika i garniturku :-) czekam na fotki :tak:

Witam upalnie :szok::-)
Ja po wizycie.. wsiooo ok u Maluszka... pisiorek jest jak byl :sorry2::-).. główka jest w dół .. a jego waga to ... 2170g :szok::szok: co odpowiada w/g USG prawie 34tc :szok: ..ciekawe jak bedzie dalej :-D.. dostalam antybiotyk bo cos mam w moczu .. i dostalam żelazo :baffled: .. no i zastrzyki w dalszym ciagu mam ..czyli az do 37tc..
Gieoska .. jakbym kupowala PP Pliko P3 to tylko nowy.. bo bedzie juz do konca.. moj brat mi cos przebakiwal ze jego siostrzeniec ma jezdzic w Maclerenie.. i ze mi taki przysle ..ale jakos ten Maclaren mi sie wydaje dobry..ale dla starszego juz bobaska :tak:.. To jak bede jechala to postaram sie zagladnac do tego B. Maxx .. A do IKEA to kto wie czy wczesniej sie nie wybiore do Krk ;-).. To bedzie przystojniak z Kacperka :-D
Pyszczku ... ja tez podczytuje..tylko nie zawsze mam o czym pisac:zawstydzona/y:
Kiki.. Ale z córci juz panna :szok::-) sliczna dziewczynka ;-)
Paula .. to juz macie po "strachu" co to u Kacperka .. moze sie samo uplynni z czasem ;-).. wrrr dentysta... :baffled: ja wyrwac musialam jakis miesiac temu :baffled:..jakos przetrwalam :sorry2:
Fikusowo.. Witaj :-) Mozesz mierzyc tempke..testy owu robic itp .. bo to nie zaszkodzi.. tylko najwazniejsze bys sie nie nastawiala ze sie uda w 100% :tak: i czy jak sie okaze ze bedzie 2 synek ..rownie z szczesciem i miloscia go przyjmiesz ..penwie ze warto wsioo zrobic co sie da.. :sorry2: ja tak zrobilam .. probowalam.. ale sie nie udalo.. i wiem ze poprostu nie dane mi miec dziewczynke bo moj W.. ma forme na chlopcow :-D:-D ..ale kto wie czy aniolek nie byl ta dziewczynka ?:zawstydzona/y:.. no nic.. pozostalo mi czekac na wnusie.. w koncu ktorys z 3 musi mi ja podarowac :-D:-D A mojego synusia ktorego teraz nosze pod serduszkiem ..w zyciu bym nie zamienila nawet na 2 dziewczynki :sorry2: w kazdym razie zycze POWODZENIA !! ;-):-)

BUZIACZKI DLA WSZYSTKICH ;-)

..ale kto wie czy aniolek nie byl ta dziewczynka ?:zawstydzona/y:.. no nic.. pozostalo mi czekac na wnusie.. w koncu ktorys z 3 musi mi ja podarowac :-D:-D A mojego synusia ktorego teraz nosze pod serduszkiem ..w zyciu bym nie zamienila nawet na 2 dziewczynki :sorry2: w kazdym razie zycze POWODZENIA !! ;-):-)[/COLOR]

Sylwia duzy męzczyzna ci rośnie :tak:
Ja tez mam takie myslenie,że Aniołek był moją maleńką, wymarzoną, córeczką:-(
ale tez morze kiedys doczekam się wnusi ha :tak:
zdycham z tego upału niech to sie skończy :crazy:
buziaki babczki

My już po wizycie u dentysty...Kacperek był bardzo dzielny...dostał zieloną plombę i fajną nagrodę :-) tylko mamie ubyło w portfelu ;-):tak: no i już mniej się stresowałam niż za pierwszym razem :happy2: kolejna wizyta za 2 tygodnie...ciekawe czy dotrwam ;-)

Sylwia cieszę się że u Ciebie i synka wszystko dobrze :-) i też widzę nosisz wielkoluda ;-):tak::-)

Ja odebrałam dzisiaj wyniki i morfologia mi się trochę poprawiła (odkąd biorę żelazo) a toxo ujemne więc ok :-)

Tusia a jak u Ciebie toksoplazmoza? nie zadręczaj się myślami o dziewczynce...ja tylko myślę żeby synek był zdrowy i wszystko było ok!!! :tak:

Pajkaa dajesz radę??? jak śpisz w nocy? nogi dalej Ci puchną? mnie ostatnie łapie skurcz w łydce jak śpie i się przekręcam!!! :-( masakra jaki ból!

Miłego wieczorku :happy2: u nas wciąż gorąco!!! :baffled:

Ostatnia edycja:
witam sie
ja dzisiaj byłam nad wodą popluskałam sie popływałam spaliłam sie i było ogólnie cudnie oczywiscie brzus zasłonięty :) ale widziałam 3 ciężarówki takie inteligentne, ze opalały sobie brzuchy :szok:
U nas na sierpniówkach ruszyła kolejka z rozpakowywaniem i aż sie boje:szok: mam nadzieje, ze moje dziecie jeszcze zechce tam posiedziec;-)
Wizyte mam w sobotę , ale to taka wizyta bez usg tylko samo badanie na samolocie czy nie ma rozwarcia juz - mam cichą nadzieje,z e nie bedzie ;-)niech maluszek sobie jeszcze siedzi:tak:

Paula nogi puchną, ale troszke mniej za to dostałam mega uczulenia na slonce :crazy: i tak piecze i swedzi, ze szok, ale taki moj urok niestety :-( ale codziennie mocze 3 razy stópki wiec jest OK. Siara leci mi niemiołosiernie.
Pozdrawiam wszystkie babeczki ja zmykam spac bo mnie ścina tak zmęczona jestem przez tą wodę

[B pisze:
Fikusowo.. Witaj :-) Mozesz mierzyc tempke..testy owu robic itp .. bo to nie zaszkodzi.. tylko najwazniejsze bys sie nie nastawiala ze sie uda w 100% :tak: i czy jak sie okaze ze bedzie 2 synek ..rownie z szczesciem i miloscia go przyjmiesz ..penwie ze warto wsioo zrobic co sie da.. :sorry2: ja tak zrobilam .. probowalam.. ale sie nie udalo.. i wiem ze poprostu nie dane mi miec dziewczynke bo moj W.. ma forme na chlopcow :-D:-D ..ale kto wie czy aniolek nie byl ta dziewczynka ?:zawstydzona/y:.. no nic.. pozostalo mi czekac na wnusie.. w koncu ktorys z 3 musi mi ja podarowac :-D:-D A mojego synusia ktorego teraz nosze pod serduszkiem ..w zyciu bym nie zamienila nawet na 2 dziewczynki :sorry2: w kazdym razie zycze POWODZENIA !! ;-):-)[/B]

ja tez tak uwazam, niby sie udalo i jest dziewczynka ale termin porodu ma sie nijak z terminm @ wiec wszystkie te wyliczeni poszly sie pasc....a to ze jest dziewczynka to czysty przypadek.

uwielbiam te pore dnia po takich upalach, takie cieple noce sa poprostu super!!!

reklama
witam was

wpadam tylko przekazać że Paula od wczorajszego późnego wieczora jest w szpitalu. Odeszły jej wody.
Bede wiedziała coś wiecej to napiszę na pewno.

Ale mnie ten sms od niej od razu tu do was przygnał! ;)
Pozdrawiam was mocno!

NO I JUŻ WIEM!!!!

Karolek urodził się 16 lipca o 00:25 waży 3240 i 50cm :-)
Wszystko u nich jest okej! :) Dostał maluszek 10pkt. No i Paulka nasza miała cc.
Pozdrawia was wszystkich!!! :-):tak:

OGROMNE gratulacjeeee Paulinko raz jeszcze!!!!!!!!!!! :-) Ciesze się ogromnie! :)
Co za nowina cudna z samego rana! :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry