reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam dziewczynki!!!!
Jest mega gorąco tak że poprostu nic się nie chce.
Podczytuję Was w miarę na bieżąco ale nie mam siły pisać.
Paula po ospie w zasadzie nie ma już śladu i zapomiałam już na szczęscie o tej zarazie.
Brzuszatki dbajcie o siebie w te upały bo w dwupaku jeszcze gorzej się je znosi. Sama to przerabiałam w zeszłym roku ale tylko kilka dni na szczęście.
Joanna gratuluję córeczki- dołączasz do skromnego grona dziewuszek!!!!!!
Tusia, Pajka, Paula trzymam kciukasy za szybkie porody.

U na zyjemy bardzo szybko. W weekend moje dziecię miało 6 urodziny.
Z kolei w ten weekend wyjeżdza z dziadkami nad morze. Nie wiem jak ja przezyję bez niego 10 dni...................Pierwszy wyjazd bez mamusi>>>>>>>>>>
My na urlop 7 sierpnia. ciekawe jak bedzie z pogodą?
pozdrawaim i wklejam parę fotek.

Załączniki

• Obraz 305.jpg
    Obraz 305.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 54
  • Obraz 322.jpg
    Obraz 322.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 63
  • Obraz 270.jpg
    Obraz 270.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 65
  • Obraz 308.jpg
    Obraz 308.jpg
    51,4 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Witam sie:-)

Dziewczyny brzuchatki bardzo sie ciesze ze przynosicie same dobre wiesci od lekarzy:-)Paula nie martw sie ze Karolek jest owiniety pepowina..mi lekarka tlumaczyla to tak ze dziecko przeciez ciaglesie obraca w brzuchu i teraz moze byc owiniete a za godzine sie odwinie..czujesz ruchy wiec jest ok:-)

Sylwia ja tez chcialam ta karuzele super jest:-)listki jej sie ruszaja z tego co widzialam...a jakie masz lozeczko turystyczne??K uzywa smokow tt i jest zadowolony..tez mam dwa komplety poscieli z ikei i jestem bardzo zadowolona mam takie IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | BARNSLIG DANS | Komplet pościeli dziec z ochraniaczem IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | BARNSLIG | Ochraniacz do łóżeczka i taki IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | VITAMINER RAND | Pościel do łóżeczka, 4szt. i jak dla mnie sa super jakosciowo:-)w ogole lubie ikee:-)a chyba skusze sie na jeszcze jedna pociel albo ta IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | VITAMINER TRUMMA | Komplet pościeli dziec albo ta IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | BARNSLIG NATTEN | Komplet pościeli dziec do tego podusia i kolderka tez z ikei:-)

Okruszynko
jak zwykle super zdjecia...fajny corcia ma rowerek jaki to bo po wakacjach chyba K bede kupowac a ten Twoj b.mi sie podoba:-)jakos wytrzymasz bez synka te 10dni...a gdzie jedziecie na urlop??

Gieoska ... wlasnie wiem ze jest super ta karuzela hehe .. moze jak bede jechala do mamy to podgladne ja w sklepie.. we Wrocku.. tylko nie pamietam czy na Bielanach Wrc .. jest jakis dla dzieci ?? .. Łóżeczko mam z GRACO .. lubie i Graco i Ikea ;-):-)..co do poscieli to mam na oku te w paseczki kolorowa z przescieradelkiem co jest .. a druga to chyba te w niebiesie paseczki..jeszcze zobacze jak na żywo .. bo zawsze jak bylam w IKEA to nie wlazilam nawet w ten dzial dzieciecy :-D...
Fajnie ze Kacperek zadowolony z TT .. mam nadzieje ze i moj bedzie :) Bo wiekszosc dziewczyn na 28dni wlasnie mi polecalo TT .. o avencie nawet nie myslalam bo ... taki oklepany :zawstydzona/y:dla starszych mialam NUK i bardzo sobie chwalilam.. ale teraz chcialam cos nowego :zawstydzona/y::-p
Okruszynko.. synus sobie da rade..ale gorzej z mamusia ;) ja mam to samo..jak moi ida nawet do szwagierki na noc.. to mi jakos pusto bez nich .. mimo ze to juz duzi chlopcy :) :tak: Ale cócia juz panienka !!!!! Sliczna :)))

Ostatnia edycja:
Gieoska ... wlasnie wiem ze jest super ta karuzela hehe .. moze jak bede jechala do mamy to podgladne ja w sklepie.. we Wrocku.. tylko nie pamietam czy na Bielanach Wrc .. jest jakis dla dzieci ?? .. Łóżeczko mam z GRACO .. lubie i Graco i Ikea ;-):-)..co do poscieli to mam na oku te w paseczki kolorowa z przescieradelkiem co jest .. a druga to chyba te w niebiesie paseczki..jeszcze zobacze jak na żywo .. bo zawsze jak bylam w IKEA to nie wlazilam nawet w ten dzial dzieciecy :-D...
Fajnie ze Kacperek zadowolony z TT .. mam nadzieje ze i moj bedzie :) Bo wiekszosc dziewczyn na 28dni wlasnie mi polecalo TT .. o avencie nawet nie myslalam bo ... taki oklepany :zawstydzona/y:dla starszych mialam NUK i bardzo sobie chwalilam.. ale teraz chcialam cos nowego :zawstydzona/y::-p
Okruszynko.. synus sobie da rade..ale gorzej z mamusia ;) ja mam to samo..jak moi ida nawet do szwagierki na noc.. to mi jakos pusto bez nich .. mimo ze to juz duzi chlopcy :) :tak: Ale cócia juz panienka !!!!! Sliczna :)))
Sylwia to Ty masz mame we Wroclawiu??Ty jestes z Wroclawia??Na bielanach otworzyli sklep Baby maxx jak sobie wpiszesz w wyszukiwarke to Ci dokladny adres wyskoczy:-)a lozeczko graco to pewnie to z bajerami co??:-)wozek juz masz??pochwwal sie:-)

Sylwia to Ty masz mame we Wroclawiu??Ty jestes z Wroclawia??Na bielanach otworzyli sklep Baby maxx jak sobie wpiszesz w wyszukiwarke to Ci dokladny adres wyskoczy:-)a lozeczko graco to pewnie to z bajerami co??:-)wozek juz masz??pochwwal sie:-)

Mame to mam jeszcze za Wrockiem ;) pod sama granica Czeska ;-).. AAA to baby maxx to oni czasem na Alegro nie sprzedaja tez? bo chyba kupiowalam na chrzciny u nich lezaczek FP .. Dziekuje ze info .. to napewno zagladne jak bedziemy jechac :-).. Nie ..łóżeczko mam bez bajerow.. mam je po Kacperku wiec ta tamte czasy to bylo zbajerowane..ale na te to klasyczne hehe :-D szkoda mi kasy na nowe..skoro mam juz to.. Wozek tez mam GRACO .. bo u nas na tym zadupiu i na zime lepszego mi na poczatek nie trzeba a po co sie w koszta wdawac .. potem jak Bog da i bedzie wsiooo ok.. to mam w planach na wsiosne kupic PP Pliko P3.. bo sie sklada fajnie i malo miejsca zajmuje.. a u mnie bez auta sie nigdzie nie rusze :baffled: a on sie swietnie do auta nadaje ;-)..chorowalam i marzyl mi sie PP GT3 :zawstydzona/y:nooo ale jest duzy .. wiec odpada:-(

Gosia rowerek oczywiscie z allegro bo ja teraz nie mam czasu na inne zakupy
SMOBY Rowerek Be Fun Confort dla dziewczynki (1088840148) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ale nie do końca jestem zadowolona bo jest trochę chwiejny i nie bardzo ją można zostawić w nim samą ale mój synuś uwielbia ją w nim wozić także problem z głowy.
Co do urlopu to mój mały teraz jedzie z dziadkami do Kołobrzegu. A my jeszcze nie zdecydowaliśmy do końca. znajomi namawiają na na Turcję ale ja się boję że ona jest jeszcze za mała. Znalazłam fajny ośrodek na Mazurach i się zastanawiam Mazury Zalesie, wypoczynek na Mazurach, wakacje na Mazurach, szkolenia na Mazurach, wesela, majwka, kolonie, zielone szkoy
Rodzina zap[rasza na działkę mają fajny domek warunki super blisko jeziorko...........nie wiem sama głupia jestem. W każym razie napewno od 7 sierpnia bo wtedy mamy urlop.

Sylwia no własnie każy mówi żebym się o niego nie martwiła bo on to lepiej zniesie niż ja ale co ja zrobię że taka moja natura.....................................

Pozdrawiam

Witajcie :)

Ja też czytam na bieżąco, tylko weny brak na pisanie..

Joanno gratuluję córeczki! :)

Sylwia fajnie że się odezwałaś, cieszę się że wszystko ok u Was!
Ja nie miałam żadnej karuzeli więc się nie znam

Okruszynko ale córeczka już panienka! :)

Gosiu ładna pościel :)

Pozdrawiam Was wszystkie!

Witam :)

Piszę tutaj po raz pierwszy bo mam do Was dziewczynki pytanie - szczególnie do Joasi no i do tych którym udało się zaplanować dziewczynkę:)))) Ja już mam małego cudnego 7-miesięcznego Kubusia i marzy mi sie teraz dziewczyneczka. Czy Wy jakoś specjalnie do tego się przygotowywałyście, chodzi mi o diete, temperaturę, owulacje,cykle itd itp

Wiem że marzenia są do spełnienia dlatego szczęściu trzeba pomagać.

Pozdrawiam:))))

WITAM:-)
Witam dziewczynki!!!!
Jest mega gorąco tak że poprostu nic się nie chce.
Podczytuję Was w miarę na bieżąco ale nie mam siły pisać.
Paula po ospie w zasadzie nie ma już śladu i zapomiałam już na szczęscie o tej zarazie.
Brzuszatki dbajcie o siebie w te upały bo w dwupaku jeszcze gorzej się je znosi. Sama to przerabiałam w zeszłym roku ale tylko kilka dni na szczęście.
Joanna gratuluję córeczki- dołączasz do skromnego grona dziewuszek!!!!!!
Tusia, Pajka, Paula trzymam kciukasy za szybkie porody.

U na zyjemy bardzo szybko. W weekend moje dziecię miało 6 urodziny.
Z kolei w ten weekend wyjeżdza z dziadkami nad morze. Nie wiem jak ja przezyję bez niego 10 dni...................Pierwszy wyjazd bez mamusi>>>>>>>>>>
My na urlop 7 sierpnia. ciekawe jak bedzie z pogodą?
pozdrawaim i wklejam parę fotek.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SYNKA!!:-)córcia żuża już pannica :-)słodzinka:-)

A u mnie też wszystko ok...Karolek rośnie...waży już 3200!!! (+/- 400g)!!! chyba urodzę kolosa :eek: albo wcześniej bo termin z usg nadal mam na 29 lipca! chociaż łożysko jeszcze przyklejone i nie wapnieje (czy coś takiego)...martwi mnie tylko że kość miedniczkowa jest jakaś mała i lekarz zaznaczył że trzeba sprawdzić to po porodzie :-( a no i Mały owinięty jest raz pępowiną :-( poza tym wszystko dobrze :tak: Mały kopie, rusza się że aż mi się cały brzuch przesuwa a dzisiaj udało mi się złapać go za piętkę :-) już nie pierwszy raz ale dzisiaj to tak wyczuwalnie :tak:

Miłego wieczorku :happy2:
no no duży Karolek jest:-)nie martw mi sie tu na zapas jest i będzie wszystko dobrze!:tak:o pępowine się nie martw bo jak już napisano dzieciackzi fikają i zdarza sie ze zaplączą sie ale i pofikają i zaraz odplączą się;-)

reklama
witam dziewczyny..u nas dzisiaj ponuro ale i cale szczescie odpoczniemy od upalu..codziennie chodzilismy na basen dzisiaj troche do miasta na zakupy..

okruszynka mala fajniutka i jaka duza juz..a syn poradzi sobie z dziadkami..ja bylam z ercanem w turcji jak mial 8 m i dal rade..tam jest pieknie..

joanna gratuluje coreczki super ze w koncu pojawi sie nam tu jakas ksiezniczka.

gioesko posciele bardzo ladne..

sylwia fajnie ze sie odezwalas..

bereshko tulam mocno..

pyszczku sebus ma juz 6 zabkow moja dercia tylko 2..

paula to karolek bedzie duzy chlopczyk..

royannba i jak urlop mija?

patrysiu twoj alanek tez juz jaki duzy..

Do góry