reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam dziewczynki!!!!
Jest mega gorąco tak że poprostu nic się nie chce.
Podczytuję Was w miarę na bieżąco ale nie mam siły pisać.
Paula po ospie w zasadzie nie ma już śladu i zapomiałam już na szczęscie o tej zarazie.
Brzuszatki dbajcie o siebie w te upały bo w dwupaku jeszcze gorzej się je znosi. Sama to przerabiałam w zeszłym roku ale tylko kilka dni na szczęście.
Joanna gratuluję córeczki- dołączasz do skromnego grona dziewuszek!!!!!!
Tusia, Pajka, Paula trzymam kciukasy za szybkie porody.

U na zyjemy bardzo szybko. W weekend moje dziecię miało 6 urodziny.
Z kolei w ten weekend wyjeżdza z dziadkami nad morze. Nie wiem jak ja przezyję bez niego 10 dni...................Pierwszy wyjazd bez mamusi>>>>>>>>>>
My na urlop 7 sierpnia. ciekawe jak bedzie z pogodą?
pozdrawaim i wklejam parę fotek.

Załączniki

• Obraz 305.jpg
    Obraz 305.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 51
  • Obraz 322.jpg
    Obraz 322.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 59
  • Obraz 270.jpg
    Obraz 270.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 61
  • Obraz 308.jpg
    Obraz 308.jpg
    51,4 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Witam sie:-)

Dziewczyny brzuchatki bardzo sie ciesze ze przynosicie same dobre wiesci od lekarzy:-)Paula nie martw sie ze Karolek jest owiniety pepowina..mi lekarka tlumaczyla to tak ze dziecko przeciez ciaglesie obraca w brzuchu i teraz moze byc owiniete a za godzine sie odwinie..czujesz ruchy wiec jest ok:-)

Sylwia ja tez chcialam ta karuzele super jest:-)listki jej sie ruszaja z tego co widzialam...a jakie masz lozeczko turystyczne??K uzywa smokow tt i jest zadowolony..tez mam dwa komplety poscieli z ikei i jestem bardzo zadowolona mam takie IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | BARNSLIG DANS | Komplet pościeli dziec z ochraniaczem IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | BARNSLIG | Ochraniacz do łóżeczka i taki IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | VITAMINER RAND | Pościel do łóżeczka, 4szt. i jak dla mnie sa super jakosciowo:-)w ogole lubie ikee:-)a chyba skusze sie na jeszcze jedna pociel albo ta IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | VITAMINER TRUMMA | Komplet pościeli dziec albo ta IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | BARNSLIG NATTEN | Komplet pościeli dziec do tego podusia i kolderka tez z ikei:-)

Okruszynko
jak zwykle super zdjecia...fajny corcia ma rowerek jaki to bo po wakacjach chyba K bede kupowac a ten Twoj b.mi sie podoba:-)jakos wytrzymasz bez synka te 10dni...a gdzie jedziecie na urlop??

Gieoska ... wlasnie wiem ze jest super ta karuzela hehe .. moze jak bede jechala do mamy to podgladne ja w sklepie.. we Wrocku.. tylko nie pamietam czy na Bielanach Wrc .. jest jakis dla dzieci ?? .. Łóżeczko mam z GRACO .. lubie i Graco i Ikea ;-):-)..co do poscieli to mam na oku te w paseczki kolorowa z przescieradelkiem co jest .. a druga to chyba te w niebiesie paseczki..jeszcze zobacze jak na żywo .. bo zawsze jak bylam w IKEA to nie wlazilam nawet w ten dzial dzieciecy :-D...
Fajnie ze Kacperek zadowolony z TT .. mam nadzieje ze i moj bedzie :) Bo wiekszosc dziewczyn na 28dni wlasnie mi polecalo TT .. o avencie nawet nie myslalam bo ... taki oklepany :zawstydzona/y:dla starszych mialam NUK i bardzo sobie chwalilam.. ale teraz chcialam cos nowego :zawstydzona/y::-p
Okruszynko.. synus sobie da rade..ale gorzej z mamusia ;) ja mam to samo..jak moi ida nawet do szwagierki na noc.. to mi jakos pusto bez nich .. mimo ze to juz duzi chlopcy :) :tak: Ale cócia juz panienka !!!!! Sliczna :)))

Ostatnia edycja:
Gieoska ... wlasnie wiem ze jest super ta karuzela hehe .. moze jak bede jechala do mamy to podgladne ja w sklepie.. we Wrocku.. tylko nie pamietam czy na Bielanach Wrc .. jest jakis dla dzieci ?? .. Łóżeczko mam z GRACO .. lubie i Graco i Ikea ;-):-)..co do poscieli to mam na oku te w paseczki kolorowa z przescieradelkiem co jest .. a druga to chyba te w niebiesie paseczki..jeszcze zobacze jak na żywo .. bo zawsze jak bylam w IKEA to nie wlazilam nawet w ten dzial dzieciecy :-D...
Fajnie ze Kacperek zadowolony z TT .. mam nadzieje ze i moj bedzie :) Bo wiekszosc dziewczyn na 28dni wlasnie mi polecalo TT .. o avencie nawet nie myslalam bo ... taki oklepany :zawstydzona/y:dla starszych mialam NUK i bardzo sobie chwalilam.. ale teraz chcialam cos nowego :zawstydzona/y::-p
Okruszynko.. synus sobie da rade..ale gorzej z mamusia ;) ja mam to samo..jak moi ida nawet do szwagierki na noc.. to mi jakos pusto bez nich .. mimo ze to juz duzi chlopcy :) :tak: Ale cócia juz panienka !!!!! Sliczna :)))
Sylwia to Ty masz mame we Wroclawiu??Ty jestes z Wroclawia??Na bielanach otworzyli sklep Baby maxx jak sobie wpiszesz w wyszukiwarke to Ci dokladny adres wyskoczy:-)a lozeczko graco to pewnie to z bajerami co??:-)wozek juz masz??pochwwal sie:-)

Sylwia to Ty masz mame we Wroclawiu??Ty jestes z Wroclawia??Na bielanach otworzyli sklep Baby maxx jak sobie wpiszesz w wyszukiwarke to Ci dokladny adres wyskoczy:-)a lozeczko graco to pewnie to z bajerami co??:-)wozek juz masz??pochwwal sie:-)

Mame to mam jeszcze za Wrockiem ;) pod sama granica Czeska ;-).. AAA to baby maxx to oni czasem na Alegro nie sprzedaja tez? bo chyba kupiowalam na chrzciny u nich lezaczek FP .. Dziekuje ze info .. to napewno zagladne jak bedziemy jechac :-).. Nie ..łóżeczko mam bez bajerow.. mam je po Kacperku wiec ta tamte czasy to bylo zbajerowane..ale na te to klasyczne hehe :-D szkoda mi kasy na nowe..skoro mam juz to.. Wozek tez mam GRACO .. bo u nas na tym zadupiu i na zime lepszego mi na poczatek nie trzeba a po co sie w koszta wdawac .. potem jak Bog da i bedzie wsiooo ok.. to mam w planach na wsiosne kupic PP Pliko P3.. bo sie sklada fajnie i malo miejsca zajmuje.. a u mnie bez auta sie nigdzie nie rusze :baffled: a on sie swietnie do auta nadaje ;-)..chorowalam i marzyl mi sie PP GT3 :zawstydzona/y:nooo ale jest duzy .. wiec odpada:-(

Gosia rowerek oczywiscie z allegro bo ja teraz nie mam czasu na inne zakupy
SMOBY Rowerek Be Fun Confort dla dziewczynki (1088840148) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ale nie do końca jestem zadowolona bo jest trochę chwiejny i nie bardzo ją można zostawić w nim samą ale mój synuś uwielbia ją w nim wozić także problem z głowy.
Co do urlopu to mój mały teraz jedzie z dziadkami do Kołobrzegu. A my jeszcze nie zdecydowaliśmy do końca. znajomi namawiają na na Turcję ale ja się boję że ona jest jeszcze za mała. Znalazłam fajny ośrodek na Mazurach i się zastanawiam Mazury Zalesie, wypoczynek na Mazurach, wakacje na Mazurach, szkolenia na Mazurach, wesela, majwka, kolonie, zielone szkoy
Rodzina zap[rasza na działkę mają fajny domek warunki super blisko jeziorko...........nie wiem sama głupia jestem. W każym razie napewno od 7 sierpnia bo wtedy mamy urlop.

Sylwia no własnie każy mówi żebym się o niego nie martwiła bo on to lepiej zniesie niż ja ale co ja zrobię że taka moja natura.....................................

Pozdrawiam

Witajcie :)

Ja też czytam na bieżąco, tylko weny brak na pisanie..

Joanno gratuluję córeczki! :)

Sylwia fajnie że się odezwałaś, cieszę się że wszystko ok u Was!
Ja nie miałam żadnej karuzeli więc się nie znam

Okruszynko ale córeczka już panienka! :)

Gosiu ładna pościel :)

Pozdrawiam Was wszystkie!

Witam :)

Piszę tutaj po raz pierwszy bo mam do Was dziewczynki pytanie - szczególnie do Joasi no i do tych którym udało się zaplanować dziewczynkę:)))) Ja już mam małego cudnego 7-miesięcznego Kubusia i marzy mi sie teraz dziewczyneczka. Czy Wy jakoś specjalnie do tego się przygotowywałyście, chodzi mi o diete, temperaturę, owulacje,cykle itd itp

Wiem że marzenia są do spełnienia dlatego szczęściu trzeba pomagać.

Pozdrawiam:))))

WITAM:-)
Witam dziewczynki!!!!
Jest mega gorąco tak że poprostu nic się nie chce.
Podczytuję Was w miarę na bieżąco ale nie mam siły pisać.
Paula po ospie w zasadzie nie ma już śladu i zapomiałam już na szczęscie o tej zarazie.
Brzuszatki dbajcie o siebie w te upały bo w dwupaku jeszcze gorzej się je znosi. Sama to przerabiałam w zeszłym roku ale tylko kilka dni na szczęście.
Joanna gratuluję córeczki- dołączasz do skromnego grona dziewuszek!!!!!!
Tusia, Pajka, Paula trzymam kciukasy za szybkie porody.

U na zyjemy bardzo szybko. W weekend moje dziecię miało 6 urodziny.
Z kolei w ten weekend wyjeżdza z dziadkami nad morze. Nie wiem jak ja przezyję bez niego 10 dni...................Pierwszy wyjazd bez mamusi>>>>>>>>>>
My na urlop 7 sierpnia. ciekawe jak bedzie z pogodą?
pozdrawaim i wklejam parę fotek.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SYNKA!!:-)córcia żuża już pannica :-)słodzinka:-)

A u mnie też wszystko ok...Karolek rośnie...waży już 3200!!! (+/- 400g)!!! chyba urodzę kolosa :eek: albo wcześniej bo termin z usg nadal mam na 29 lipca! chociaż łożysko jeszcze przyklejone i nie wapnieje (czy coś takiego)...martwi mnie tylko że kość miedniczkowa jest jakaś mała i lekarz zaznaczył że trzeba sprawdzić to po porodzie :-( a no i Mały owinięty jest raz pępowiną :-( poza tym wszystko dobrze :tak: Mały kopie, rusza się że aż mi się cały brzuch przesuwa a dzisiaj udało mi się złapać go za piętkę :-) już nie pierwszy raz ale dzisiaj to tak wyczuwalnie :tak:

Miłego wieczorku :happy2:
no no duży Karolek jest:-)nie martw mi sie tu na zapas jest i będzie wszystko dobrze!:tak:o pępowine się nie martw bo jak już napisano dzieciackzi fikają i zdarza sie ze zaplączą sie ale i pofikają i zaraz odplączą się;-)

reklama
witam dziewczyny..u nas dzisiaj ponuro ale i cale szczescie odpoczniemy od upalu..codziennie chodzilismy na basen dzisiaj troche do miasta na zakupy..

okruszynka mala fajniutka i jaka duza juz..a syn poradzi sobie z dziadkami..ja bylam z ercanem w turcji jak mial 8 m i dal rade..tam jest pieknie..

joanna gratuluje coreczki super ze w koncu pojawi sie nam tu jakas ksiezniczka.

gioesko posciele bardzo ladne..

sylwia fajnie ze sie odezwalas..

bereshko tulam mocno..

pyszczku sebus ma juz 6 zabkow moja dercia tylko 2..

paula to karolek bedzie duzy chlopczyk..

royannba i jak urlop mija?

patrysiu twoj alanek tez juz jaki duzy..

Do góry