reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień dobry :)

Miłego dnia Wam życzę :)

U nas pada deszcz i jest brzydko ale zapowiadają od jutra coraz ładniejszą pogodę :tak:

Pyszczku moje największe gratulacje Pani MGR!!!! :-):-):-)

Tusiu ja bym się nie martwiła na zapas Twoimi wynikami ponieważ jest lekki niedobór, gorzej jeśli byś miała więcej niż przewidują normy, a tak to powinno być wszystko ok :tak:

Dziękuje Wam dziewczynki za gratulacje w imieniu swoim i bratowej :-) mama z Kubusiem czują się dobrze i dziś już wychodzą do domu :-)

Pozdrawiam Was dziewczynki :happy2:
Buziaki

Ostatnia edycja:
reklama
Millego dnia babeczki:)

U nas na razie swieci slonko, 20st w cieniu ale wieje(wlasciwie u nas na osiedlu zawsze wieje....). Zobaczymy co dalej bo co jakis czas sie chmurzy.
Alan dal mi dzisiaj pospac :) Zasnal na noc 0 18:30 ale brat go obudzil i mial 1.5godz przwrwy, wiec tak na 100% zasnal o 21, na amciu obuddzil sie dopiero prze godz 1, potem po 4 i po 6-calkiem niezle :) Nawet wypoczelam ;) Ale aby nie bylo tak pieknie, to w nocy pomiedzy karmieniami Macius do nas przywedrowal i obudzil mnie kaszlem-ale sie przestraszylam! Alan tez bo zaczal plakac przez sen, ale sie nie obudzil-zaznaczyl tylko co o tym mysli ahahaha. Dzisiaj Macius jest w przedszkolu. Ja nie chcialam go puszczac zakatarzonego na te 2 dni, ale moj M stwierdzil, ze musi isc sie nabawic, bo potem juz wakacje i musi sie pozegnac z kolegami. Ech
Acha, Alan szykuje sie chyba do raczkowania, bo od wczoraj intensywnie przekreca sie na brzuszek, wyciaga raczki do przodu i podnosci pupe i kolankiem probuje przesuwac(czolgac)sie. Ale nic mu nie wychodzi, wiec potrafi sie tak wscieac kilka minut-na brzuszek, na plecki, na brzuszek itd wrzeszszac ;)

Paula, ciesze sie, ze synus bratowej ma sie dobrze. I bratowa tez. Aby tak zostalo. A jak Ty sie czujesz?

Bershka i ma być Kuba a nie Jakub :-) ale jeszcze nie jest zarejestrowany...

Royanna czuję się....ciężko ;-) ogólnie nie jest źle ale cieszę się że już niewiele zostało do rozwiązania :tak: najgorzej jest zasnąć bo nie mogę się ułożyć, przerzucam co chwila Karola raz na jedną raz na drugą stronę :blink: ostatnio pomaga mi trochę poduszka między kolanami :tak:budzę się tak koło 4-5 rano na siku i potem znów ciężko mi się ułożyć...jak źle się położę to brzusio ciągnie, kuje :/

Pajkaa bratowa miała termin z OM na 17 czerwca, z usg na 3 czerwca a urodziła 22 czerwca :tak: ja natomiast z OM mam na 12 sierpnia a z usg na 29 lipca :tak:
co do pokoju dziecinnego to zarówno Kacperek jak był malutki tak i teraz Karolek będzie miał łóżeczko u nas w sypialni i też nosiliśmy go z jego pokoiku gdzie go kąpaliśmy na przewijak w sypialni :tak: nie było tak źle ;-)

Nareszcie zamówiłam komodę na ubranka Karolka :-) tylko że dostaniemy ją niestety dopiero za 2-3 tygodnie :/ ale jak pogoda się poprawi to biorę się za pranie ubranek :tak:
taka tylko kolor jednolity olcha :happy2:
KOMODA 4SZ głęboka - TANIO - promarkmeble (1085631789) - Aukcje internetowe Allegro

Paula, po malutku a dokulasz sie do terminu ;)
Komoda fajna :)

My Alana kapiemy w lazience. Maciusia tez tak kapalismy. Z ta roznica, ze dla Alana mamy maly stoliczek(wysoki i szeroki mniej wiecej jak przewijaki-stoliki drewniane) na ktorym kladziemy przwijak, a dla Maciusia przewijak kladlismy na pralce(waskiej, otwietanej od gory) bo to na innym mieszkaniu. Tu niesty nie mamy pralki w lazience.
Nie chcialoby mi sie tachac wanienki z lazienki do pokoi a potem spowrotem ;)

DZIEŃ DOBRY:-)
Royanna czuję się....ciężko ;-) ogólnie nie jest źle ale cieszę się że już niewiele zostało do rozwiązania :tak: najgorzej jest zasnąć bo nie mogę się ułożyć, przerzucam co chwila Karola raz na jedną raz na drugą stronę :blink: ostatnio pomaga mi trochę poduszka między kolanami :tak:budzę się tak koło 4-5 rano na siku i potem znów ciężko mi się ułożyć...jak źle się położę to brzusio ciągnie, kuje :/

Nareszcie zamówiłam komodę na ubranka Karolka :-) tylko że dostaniemy ją niestety dopiero za 2-3 tygodnie :/ ale jak pogoda się poprawi to biorę się za pranie ubranek :tak:
taka tylko kolor jednolity olcha :happy2:
KOMODA 4SZ głęboka - TANIO - promarkmeble (1085631789) - Aukcje internetowe Allegro
pamiętam ta koncówke nieźle męcząca:cool:ale to juz blisko tak więc da sie wytrzymać:tak:komoda jest suuper mam podobną z tym ze szuflad mam 6 i u góry zamiast szuflady jest przegroda aby sobie powkładac np.kosmetyki(ale nei wszystkie się mieszcza np.wyższe rzeczy)sobie bardzo chwale:tak:
Millego dnia babeczki:)

U nas na razie swieci slonko, 20st w cieniu ale wieje(wlasciwie u nas na osiedlu zawsze wieje....). Zobaczymy co dalej bo co jakis czas sie chmurzy.
Alan dal mi dzisiaj pospac :) Zasnal na noc 0 18:30 ale brat go obudzil i mial 1.5godz przwrwy, wiec tak na 100% zasnal o 21, na amciu obuddzil sie dopiero prze godz 1, potem po 4 i po 6-calkiem niezle :) Nawet wypoczelam ;) Ale aby nie bylo tak pieknie, to w nocy pomiedzy karmieniami Macius do nas przywedrowal i obudzil mnie kaszlem-ale sie przestraszylam! Alan tez bo zaczal plakac przez sen, ale sie nie obudzil-zaznaczyl tylko co o tym mysli ahahaha. Dzisiaj Macius jest w przedszkolu. Ja nie chcialam go puszczac zakatarzonego na te 2 dni, ale moj M stwierdzil, ze musi isc sie nabawic, bo potem juz wakacje i musi sie pozegnac z kolegami. Ech
Acha, Alan szykuje sie chyba do raczkowania, bo od wczoraj intensywnie przekreca sie na brzuszek, wyciaga raczki do przodu i podnosci pupe i kolankiem probuje przesuwac(czolgac)sie. Ale nic mu nie wychodzi, wiec potrafi sie tak wscieac kilka minut-na brzuszek, na plecki, na brzuszek itd wrzeszszac ;)

Paula, ciesze sie, ze synus bratowej ma sie dobrze. I bratowa tez. Aby tak zostalo. A jak Ty sie czujesz?
zdrówka dla Maciejka:tak:jeszcze troche i Alanek będzie czworaczkować Dominiś tez miał takie początki a za 2 dni już powoli czworaczkował:-)

Dziękuje Wam dziewczynki za gratulacje w imieniu swoim i bratowej :-) mama z Kubusiem czują się dobrze i dziś już wychodzą do domu :-)

Pozdrawiam Was dziewczynki :happy2:
Buziaki
szybko do domciu super że się na tyle dobrze czują:-)
hej babki.
odebrałam dzisiaj wyniki i mam
zbyt niski poziom glukozy we krwi:-(
wyszło 65mg (70-105)
nie dość chyba tych zmartwień jak na mnie.:-(
i co to moze oznaczać,zna sie ktoś?
kochana z tymi wynikami to tak troche z przymróżeniem oka trzeba traktowac;-)ja miałam też morfologie lekko zaniżoną a gin no ładne wyniki to prosze dalej brać witaminki i będzie dobrze;-)w ciaży tak to juz jest że albo jest czegos za dużo albo za mało i jak to jest w takim małym procencie jak u ciebie to uważa się ze są ok:-)

Witam

Paula gratulacje dla bratowej. Kubuś przesliczne imię zawsze mi się podobało.
Pyszczku gratuluję Pani Magister!!!!!!
Royanka zdrówka dla Macjejka taka ta pogoda ostatnio że podobno duzo dzieciaczków choruje.
Tusia nie martw się ja też miałam poniżej normy i nic złego to nie oznaczało według mojego lekarza podobno w odwrotną stronę jest gorzej.
Kiki piękna twoja dama i cała rodzinka ogólnie fajowa

U nas ok pomału zapominamy o ospie chociaż mała narzie ma jeszcze delikatne przebarwienia ale mam wrazenie że z dnia na dzień bledną. Szykuję się do kupienia bucików bo za rączki maszeruje już jak "stara". ogólnie wszystko wróciło do normy, mój aniołek znów grzecznie spi.
Zgodnie z obietnicą wstawiam parę fotek z ospą i przed.
Nie przestraszcie się tylko

Załączniki

• Obraz 255.jpg
    Obraz 255.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 62
  • Obraz 224.jpg
    Obraz 224.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 67
  • Obraz 207.jpg
    Obraz 207.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 72
  • Obraz 243.jpg
    Obraz 243.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 63
  • Obraz 210.jpg
    Obraz 210.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 59
  • Obraz 261.jpg
    Obraz 261.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 62
  • Obraz 256.jpg
    Obraz 256.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 67
  • Obraz 239.jpg
    Obraz 239.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Witam sie:-)
Paula ja tez ciezko znosilam koniec ciazy a noc to byl dla mnie oszmar..tez nie moglam sobie miejsca znalezc,i zucalam sie z jednego boku na drugi..i co zauwazylam to podczas ciazy moj m chrapal a jak K sie urodzil to i ten problem zniknal:-)juz niedlugo:-)Komoda super:-)Paulinko a bratowa miala porod sn czy cc??

Royanko no widzisz i w koncu Twoj Alanek wzial sie do roboty..moj juz przepelza przez cale mieszkanie hehe od siebie z pokoju pelnie do Majki pokoju potem do salonu a jak bylam w lazience i sprzetalam to przypelzl i do lazienki hehe i pierwsze co zrobil wywalil wiadro z mopem bo byl ciekawy co tam sie kryje:-)i zauwazylam ze odkad zrobil sie bardzej mobilny tak jakby mniej zrzedzi...oby tak zostalo:-)
a u nas kolejny postep umoe z pleckow podniesc sie do pozycji siedzacej:-)

Pyszczku gratki za MGR!!i dla Sebusia za kolejnego zabka:-)

Bershka a ja nie mam Cie na nk:-(i nie moge Kubusia zobaczyc:-(Jolu a Kubus ma jakies butki do nauki chodzenia??

Patrysiu o takich butkach pisalas 19 Befado KAPCIE / BUCIKI zapinane PISKLAK rakieta (1091445256) - Aukcje internetowe Allegro

Okruszynko mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale rozsmieszyla mnie pomalowana Twoja corka:-)zanim przeczytalam Twoj post myslalam ze brat ja pomalowal:-)ale widac ze nie jest smutna na zdjeciach...

Do góry