reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kurcze tylko mi one odpadają i mysle,z e to powdó zbyt grubej tapety :( musze cos wymyślec
Paula ciesze sie, ze wsio dobrze, szkoda Kacperka mam nadzieje,z e to nic groźnego
Kinguś trzymam kciuki za tatę bądź dobrej mysli
zmykam dobranoc :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kinga trzymam kciuki za Twojego tatę &&&&! a to coś poważnego? bądź dobrej myśli!

Kacperek do tej pory miał zdrowe ząbki, ale ostatnio jakieś przebarwienia czarne zauważyliśmy na dwóch dolnych 4 :-( pewnie próchnica mu się wdała ale trzeba zaleczyć póki mała jest i nie boli!

Dzieki dziewczyny :)

Dzisiejsza nocka juz gorsza....nie nacieszylam sie. I tak pewnie juz bedzie, bo teraz co jakis czas zabki beda sie pojawiac. Macius lzej znosil zabkowanie-po prostu nagle sie one pojawialy i tyle, a Alan jest marudny i niespokojny. Ale ciesze sie ze chociaz nie goraczkuje. Ale meczy sie.

Mama Sowko, Alanek na poczatku jako noworodek sdypial mi po 6 godzin w nocy, czasem 7, ale jak skonczyl 2 miesiace to sie to skonczylo, zdazyalo sie sporadycznie. Coz, juz sie przyzwyczailam, ze moje dzieciaczki nie luba zasypiac i spia niespokojnie.

Paula, ciesze sie ze Twoja wizyta gin udana :) Dobrze, ze malenstwo spokojnie czeka terminu. Ja tez czekam na Twoj termin porodu :)))
A z Kacperkiem sie nie martw. Pod kolankiem pewnie samo sie wchlonie i bedzie ok, a zabki sie wyleczy. A moze to tylko jakies przebarwienia?

Paajka, sliczny pokoik :) Oj bedzie w nim dobrze syneczkowi :)))

Kinga, nie martw sie o tate. Bedzie dobrze. Moj w tym roku juz przeszedl 2 zabiegi, potem trzeci poprawiacy ten drugi i jest ok. tez sie martwilam bo niestety mam taka nature...A w tym roku jeszcze go czeka troche wizyt u dr. MArtwimy sie, bo traci czucie w lewej dloni. Owszem moze ruszac palcami, ale dwa ostatnie(najmniejsze) ma jakby zdretwiale :/
Twoj tata dobrze zniesie zabieg-musisz byc tego pewna!

Pyszczku
, odwzwij sie jak juz bedziesz po obronie. Ja wiem, pamietam po sobie, jakie to sa emocje, bedziesz chciala je dzielic z najblizszymi, ale nam chociaz napisz, ze jest wszystko dobrze!!!

Kiki, zapomnialam napisac ostatnio, ze Twoja coreczka jak ciasteczko z kremem-taka slodka :)))

Okruszynko, Twoja tez. Mam nadzieje, ze ta ospa szybko pojdzie precz!

Bershka, jak Kubus sie ma? Jak z jego jedzonkiem?

Patrysiu, a jak Twoje smyki? Pewnie przepadaja za saba, co?

Beti, Pati-jak Wasze malenstwa?

Anufifi, a co u Ciebie?????

Sylwia, Ryba, a Wy jak sie czujecie?

Dobra, koncze ta wyliczanke bo duuuzo nas:)
Pozdrawiam rowniez te nie wymienione :)

witam sie
dziewczynki mam do Was pytanko czy maluchy śpią w osobnych pokojach czy z Wami?? bo ja sie tak zastanawiam :eek: kurde w sypialni zmieści mi sie tylko łóżeczko i nic wiecej wiec bedzie problem z kąpielą bo przewijak mam na łóżeczko:rofl2: no a wanienka nam sie do sypialni nie zmieści

WITAM:-)
witam sie
dziewczynki mam do Was pytanko czy maluchy śpią w osobnych pokojach czy z Wami?? bo ja sie tak zastanawiam :eek: kurde w sypialni zmieści mi sie tylko łóżeczko i nic wiecej wiec bedzie problem z kąpielą bo przewijak mam na łóżeczko:rofl2: no a wanienka nam sie do sypialni nie zmieści
mamy łóżeczko w pokoju naszym bo ja bym się bała różne rzeczy sie dzieją a tak ma Alanka pod kontrolą i też do wstawania jest mi lepiej(teraz przesypia noce ale wcześniej budził się co 3 godz.)a kąpie w łazience przenosze sobie to i owo:tak:
Patrysiu, a jak Twoje smyki? Pewnie przepadaja za saba, co?
oj tak lubią się:-)Alanek już się uśmiecha do Dominisia po swojemu do niego gaworzy czy patrzy jak Dominiś sie bawi:-)a Dominiś tez i z nim się pobawi na taki swój sposób np.gila stópki itp.pomaga mi czyli jak zapłacze to smoczka poda itp.a nawet haha to było super:-Djak Dominiś szedł z M na dwór to on podchodzi do Alanka i lekko chwyta za pas i mówi do Alanka"chodź chodź no chodź":-p:-Djuz widze jak się będą razem bawić jestem taka szczęsliwa:-)ps.no tak teraz te ząbki dadzą we znaki:sorry:
Witam wieczorkiem...

Po wizycie ok...szyjka nie skróciła się bardziej więc jest dobrze, tętno maluszka dobre, serduszko ładnie bije :happy: gorzej z moimi wynikami, ale dostałam dodatkowo żelazo i skierowanie na posiew moczu i wymaz z pochwy, bo może jakaś infekcja się wdała...za 10 dni mam powtórzyć morfologie i toxo bo znów wynik wątpliwy wyszedł :baffled: teraz moja ginka idzie na urlop ale mam nadzieje że nic przez ten czas nie będzie się działo...

no i zawsze coś...musimy jechać z Kacprem do lekarza bo dziś przy kąpaniu zauważyliśmy że ma coś pod kolanem tak jakby kość albo guz bo ma taką górkę :-( mówi że go nic nie boli ale trzeba to sprawdzić...jutro dzwonię zapisać go najpierw do pediatry to może da nam jakieś skierowanie...

musimy też jechać do dentysty bo zaczęły mu się 2 ząbki psuć....:-(
to super że szyjka stio w miejscu a z tym zapaleniem oby szybko przeszło:tak:kurcze tylko co to może być Kacperkowi pod tym kolankiem i ząbki do leczenia:-(zdrówka:tak:ps.Bartuś na razie miał rechabilitacje bo niestety ma asymetrią troche większą(wcześniakom czesto się zdarza)gdzie ma prawą stronę bardziej bezwładną(czyt.rączka nóżka gówke odchyla)ale ta rechabilitacja szybko to ma naprawić:tak:a operacje będzie mieć niedługo:sorry:

witam sie
Paula juz troszke lepiej na szczescie :)
No to nasz pokoik zostały jeszcze rolety i lampa na sufit, ale ogólnie pokoik zakończony :)
piękny pokoik:-)ps.moja koleżanka ma itaką samą kąplet pościeli baldachiml:-)

witam sie

nasz Kubus spi sam w pokoju i jest z tego powodu cały szczesliwy :-) jak spalismy z nim nie przesypiał nocek, teraz ma spokoj, ciszę, nikt mu nie chrapie i nie gada przez sen :-D dzisiaj pobił sam siebie, zasnął o 21.00 wstał o 5.00 na mleczko i spał do 09.20

Royannko dziekuje, u nas dobrze i odliczam czas do zejscia z JP

buziaki

witam
kinga bedzie wszystko z tata dobrze..zobaczysz..

paula ciesze sie ze u syneczka w brzuszku wszystko jest ok,ciekawe co kacper ma na tej nozce moze cos go ugryzlo..
dodam wam fotki z przedszkola od ercanka z zakonczenia z festynu dla dzieci..i dercie wczoransza

:-);-)

ciag dalszy;-):tak::-D:-)

Załączniki

• SDC11835.jpg
    SDC11835.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 39
  • SDC11864.jpg
    SDC11864.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 40
  • SDC11856.jpg
    SDC11856.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 34
  • SDC11867.jpg
    SDC11867.jpg
    39,6 KB · Wyświetleń: 31
  • SDC11878.jpg
    SDC11878.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 40
  • SDC11881.jpg
    SDC11881.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 36
  • SDC11883.jpg
    SDC11883.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 36
  • SDC11882.jpg
    SDC11882.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 39
  • SDC11885.jpg
    SDC11885.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 36
  • SDC11892.jpg
    SDC11892.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 42
  • SDC11899.jpg
    SDC11899.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 36
  • SDC11906.jpg
    SDC11906.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 40
  • SDC11908.jpg
    SDC11908.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 39
  • SDC11913.jpg
    SDC11913.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 32
  • SDC11919.jpg
    SDC11919.jpg
    45 KB · Wyświetleń: 41
  • SDC11927.jpg
    SDC11927.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 33
  • SDC11942.jpg
    SDC11942.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 40
  • SDC11931.jpg
    SDC11931.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 53
  • SDC11952.jpg
    SDC11952.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 37
  • SDC11968.jpg
    SDC11968.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 37
u mnie w dalszym ciągu nie bardzo odczuwam ból w samym dole brzucha
tak bardziej na lewo.ale jak sie ruszam albo chodze.to nie jest ból w pachwinie(blizej srodka podbrzusza)
nie wiem co to jest boje się.
jeszcze tydzień i wizyta.
usg połówkowe i az cała cierpne na mysl o nim.

Patrysia łazienke to mam tak malutką , ze nic mi sie tam juz nie zmieści a w pokoiku dzieciecym mam najwiecej miejsca bo wszystko mi sie zmieści, ale boje sie zostawic malucha samego w pokoiku ,
Kiki śliczne foteczki
Tusia mnie bardzo bolało po stronie gdzie mialam owu akurat była to strona lewa - ginek mi ówił, ze to jest normalne, aczkolwiek ja się bałam czy to nie jakaś torbiel.

No ogólnie smarowąłam się kremikiem Fissan na rozstępy, który mnie uczulił ale jestem zła bo 25 zł poszło do śmieci no i brzuś wysypany i swędzi trudno jakoś przezyje bede smarowała się oliwką

Bershka Cały czas spał sam w pokoiku??

reklama

ciag dalszy;-):tak::-D:-)
masz pociechną rodzinke:tak:super gromadka:-)a jak się świetnie bawili:-)
Patrysia łazienke to mam tak malutką , ze nic mi sie tam juz nie zmieści a w pokoiku dzieciecym mam najwiecej miejsca bo wszystko mi sie zmieści, ale boje sie zostawic malucha samego w pokoiku ,
mozesz łóżeczko przeniesc do was a kąpać w pokoju u małego;-)jak mi się nie chce nosic tego i owego to przyniose wanienke do pokoju kłade koło łóżeczka(ty możesz mieć przewijak na podłodze) chlapu chlapu zrobimy i siub na przewijak gdzie mam ręczniczek rozłożony i gites majonez:-)

Do góry