reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam dziewczynki.

Rzadko ostatnio zaglądam ale jakaś mega zajęta jestem praca, dom, dzieci jakoś ledwo się ogarniam ostatnio...........................
U nas synek już po ospie dzis 13 dzień choroby. I życzę wszystkim żeby tak samo przechodzili. W zasadzie tylko krostki w sumie dosyc sporo ale bez zadnych sensacji temperatury itd. Teraz czekam na drugą turę u małej. Berska po ilu dniach od pierwszej ospy miałaś drugą?????? ja codziennie oglądam małą jakieś krosteczki ma na buzi podejrzewam że to potówki bo strasznie goraco ostatnio, temperatury nie ma apetyt dobry i ogólna kondycja też ale myślę że to kwestia dni z tą ospą bo wszyscy mówią że małe prawdopodobieństwo zeby ona nie załapała. :szok:
Pozdrawiam Was wszystkie.:-):-)

reklama
witam sie
słodko sobie spałam a tu teściowa nie obudziła:crazy:

uhhhhhhhhhhh.dzisiaj w nocy moje serce waliło mi tak
szybko,byłam wystraszona nie na żarty,a jeszcze sama w domu jak zwykle.
to chyba przez te upały.
wziełam dużą dawkę magnezu i potasu i otworzyłam dzrzwi balkonowe i
całe szczęście przeszło.tak sie bałam myslałam,ze bez tabletki nie ustąpi.
a te co brałam zawsze nie mozna w ciąży choc ginka powiedziała,że jak wezme połókę raz na całą ciąże
to dziecku nie poszkodzi,a mam jeszcze inne któe niby mozna w ciąży ale nigdy ich nie brałam i
nie wiem jak moje serce by zareagowało.taki to dylemat boje sie strasznie.

a Ty chorujesz na serce??

Witam,
chcialabym dolaczyc do tego watku jesli mozna gdyz zapadla u nas w domku decyzja ze za kilka miesiecy zacziemy sie starac o drugie dziecko. Mamy juz kochana prawie 6-cio miesieczna coreczke Julcie i teraz chcielibysmy miec chlopca...w sumie to bardziej ja bo mojemu D obojetna plec a ja zawsze marzylam o parce.

:

a Ty chorujesz na serce??
TAK.mam wypadanie płatka z zastawki mitralnej.
objawia sie to częstoskurczem serca.
nie wiem co mam robic chyba jutro pojade do innego ginka bo moja nawet dzisiaj nie raczyła
odebrać jak dzwoniłam.
teraz serducho sie uspokoiło jako-tako to znowu cisnienie mam 90/50 i głowa mi pęka.

Witam,
chcialabym dolaczyc do tego watku jesli mozna gdyz zapadla u nas w domku decyzja ze za kilka miesiecy zacziemy sie starac o drugie dziecko. Mamy juz kochana prawie 6-cio miesieczna coreczke Julcie i teraz chcielibysmy miec chlopca...w sumie to bardziej ja bo mojemu D obojetna plec a ja zawsze marzylam o parce.

witaj :)

TAK.mam wypadanie płatka z zastawki mitralnej.
objawia sie to częstoskurczem serca.
nie wiem co mam robic chyba jutro pojade do innego ginka bo moja nawet dzisiaj nie raczyła
odebrać jak dzwoniłam.
teraz serducho sie uspokoiło jako-tako to znowu cisnienie mam 90/50 i głowa mi pęka.

ja mam dokładnie to samo schorzenie:) moja lekarka odstawiła leki wszystkie i kazała pic duzo magnezu, ale robiła mi ponownie wszystkie badania w trakcie ciąży, zeby obserwować jak serducho sie zachowuje podczas ciąży.
Na szczęscie mam zezwolenie na SN :) a bierzesz betablokery??

Hejka :happy:
Wczoraj byliśmy na usg i u Karolka wszystko dobrze :tak: duży już jest! :-) waży ponad 2100 i ułożony jest główką w dół :tak:według usg średnio to jakiś 33 tydzień a termin porodu mam na 28 lipca! :eek: ale granice błędu w pomiarach w tym okresie są +/- 21 dni No i na pewno chłopak! :-) jak to lekarz powiedział że chłopak na 150 i że siur na pewno nie odpadnie bo przyklejony jest na super glue :-D

Poczytam co u Was wieczorkiem...teraz idę jeszcze na dwór :tak:
Buziaki

Witajcie :happy:
Nazywam się Judyta. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tutaj:zawstydzona/y:.
Planuję mieć chłopca. Macie jakieś rady/sposoby?:happy2:

Witam,
witaj :) zapraszamy!

motylku również witam! Ty to już niedługo testujesz widzę.. z tego co pisałaś na innym wątku masz już czuja że sie udało wiec może nie bedzie potrzeba ci sie już starać ;] powodzenia!

Witam was wszystkie dziewczyny
i miłego dnia życzę

Witajcie :happy:
Nazywam się Judyta. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tutaj:zawstydzona/y:.
Planuję mieć chłopca. Macie jakieś rady/sposoby?:happy2:

Witaj, no wlasnie dobre pytanie. Pewnie kazdy nowy sieo to pyta ale w sumie teraz nadrobic ponad 2000 stron postow to raczej niemozliwe, a moze sa jakies sposoby lepsze i skuteczniejsze od innych na chlopca???Wkazdym razie przylaczam sie do pytania kolezanki:)

reklama
witaj :)

ja mam dokładnie to samo schorzenie:) moja lekarka odstawiła leki wszystkie i kazała pic duzo magnezu, ale robiła mi ponownie wszystkie badania w trakcie ciąży, zeby obserwować jak serducho sie zachowuje podczas ciąży.
Na szczęscie mam zezwolenie na SN :) a bierzesz betablokery??

własnie nie biorę w ciązy nic ale widze ,ze to cos nie wesoło sie robi.
strasznie mi wali szczególnie teraz jak upał.
a tobie jak zacznie bic to co robisz?do ilu masz puls?
samo ci przechodzi po magnezie czy jak?
bo ja juz sama nie wiem co to robic ?

Nowe dziewczynki WITAMY.
chym .................chłopca no no my ostatnio na forum wszystkie
prawie dziewczynki planowałysmy a tu nam chłopcy powychodzili :-p
no ale z tego co wiem to na chłopaka to w sama owulacje trzeba próbować(nie wczesniej).POWODZENIA.

Do góry