reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bershka dziękuję :) My dopiero od kilku dni zaczęliśmy z nowym jedzeniem, więc na razie tylko jabłuszko i marchewka. A zupki sama gotujesz czy kupujesz gotowe w słoiczkach? A kaszki z jakiej firmy polecasz? Dzięki jeszcze raz :)

reklama
gotuje bo Kubus jest wybredny i je tylko JEDNĄ zupkę z Gerbera jarzynową i mam kilka w zapasie jak mam lenia to mu ją podaję i zjada z apetytem. A kaszki od zawsze kupowałam z Bobovity i są ok ale moze inne firmy tez nie są najgorsze, jakoś się tak przyzywczaiłam do niej.

witam dziewczynki
Berska szkoda maluszka mam nadzieje, ze nie swędzi go zbyt mocno:(

ja mam do Was pytanko
bo wiele sie czyta na temat szkodliwości plastikowych butli wiec sie wkurzyłam i kupiłam szklane,. Co myslicie o tym?

I czy któraś z Was używała emulcji z Linomag?

Tusia- ale cudna dzidzia w brzuszku....synek to ci bedzie pomagal przy maluszku juz taki jest duzy:)
ciekawe czy bedzie mial siostrę czy brata..jakies przeczucia z Twojej strony?

Royanna- niunius cud miód i orzeszki...PRZE CU DNY!!!!
bERSHKA- Oj my ospę przechodzilismy z zimę tzn maciej mial ale krost tyle co nic....czyli jak sie okazuje rozne dzieci roznie przecgchodzą!!! Zdrowka dla Was

Witam dziewczynki :happy2:
Byliśmy dzisiaj z Kacprem w CZD u endokrynologa w związku z jego niskorosłością...no i jakaś masakra...jak wyjechaliśmy z domu o 9 tak wróciliśmy po 14!!! :eek::confused2: najpierw przy rejestracji głównej 1,5h później przy rejestracji w poradni pół godziny a potem jeszcze zanim weszliśmy do gabinetu to z 1h! :szok: nie dziwne że takie długie są tam terminy jak ruszają się tam jak muchy w smole! lekarka w ciągu naszej wizyty wychodziła 3 razy żeby zadzwonić! :crazy:
Na razie lekarka zbadała Kacpra, zważyła, zmierzyła (także nas) i powiedziała że nie widzi u niego nic niepokojącego, Kacper rośnie tylko wolno (przy dolnym centylu od urodzenia), póki co jest pod obserwacją i na kolejną wizytę mamy przyjechać w październiku, na koniec jeszcze zrobiliśmy rtg rączki żeby zbadać wiek kości, wynik poznamy na kolejnej wizycie.
Jak wróciliśmy to byłam padnięta :-p

co ? niskorosłość ? przecież wyglada jak mój syn, który jest w wieku Kacperka
ile ma cm?

w Olisia grupie jest wiele dzieci niskich i raczej nikt im nie sugeruje niskorosłości
skąd taka diagnoza?

a o CZD mam swoje zdanie i nie należy do najlepszego :no::no::no::no::no:

Royanna jaki słodziak kochany z Alanka :-) taki śmieszek cudowny, co Ty opowiadasz że on niegrzeczny ;-):-D

Tusia jaka śliczna dzidzia :-) piękne zdjęcia :tak: mojego już nie da się tak ująć w całości :happy2:

Pyszczek no przez ten wyjazd do lekarza to nie ma żadnych postępów w remoncie dzisiaj, na razie wszystko jest wyniesione i pokój przygotowany do malowania :tak: ale remont jeszcze potrwa bo oprócz pokoju Kacperka będziemy malować sypialnie, przedpokój i klatkę schodową :tak: wczoraj M pomagał malować pokój mojemu bratu na dole bo jednak na razie będą z narzeczoną i dzidziusiem mieszkać u moich rodziców :tak:

Bershka biedny Kubulek :-( teraz są chyba jakieś specyfiki żeby tak nie swędziało co? napisz czy podstęp z przestawieniem godziny się udał :-D

Pajkaa ja Kacperka karmiłam butelkami Aventu i teraz też takie kupię :tak: o szklanych nawet nie myślałam, więc nic Ci nie doradzę. Co do emulsji Linomag to nie stosowałam tylko maść do pupy, którą polecam :tak:

Kiki co u Ciebie?

Gosiu Ciebie też dawno nie było?

Bershka Kacper ma 97cm i już nawet 3-latki go przerastają :-( w przedszkolu jest chyba najmniejszy w grupie i to ja sama chciałam sprawdzić dlaczego jest taki mały, ale może po prostu poszedł ze wzrostem we mnie bo ja mam 160cm albo później podskoczy :tak: na bilansie 4-latka zwróciłam na to uwagę i lekarz dała nam skierowanie do CZD. Twój syn to pewnie o głowę większy od mojego :tak:

Dziewczyny wiecie że podobno taka pogoda ma być do końca maja :-:)szok: dziś przeczytałam w Super Expresie że jeśli ktoś zaplanował urlop na maj to żeby lepiej przełożył bo ma padać i burzować :baffled:

Ostatnia edycja:
BRZUSIO.jpg OBIECANY TŁUŚCIOSZEK
choć schudłam 3kg.:baffled:

a co do przeczucia to nic absolutnie nic :baffled:
w pierwszej ciąży byłam pewna od początku ze chłopak i jak mi powiedzieli ze dziewuszka ok.4miesiąca nie uwierzyłam za nic i potem okazało sie ze przeczucie mnie nie myliło.:tak:
z Aniołeczkiem choc nigdy sie nie dowiem tez miałam przeczucie ze babeczka.
a teraz no jakoś nic hym....................:sorry2:a ciekawośc mnie zżera :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam się z wami...

tusiu śliczny twój brzunio..... wcale nie taki tłuścioszek... piękniuchny:):):)

Ja również gratuluję chłopaczkom pierwszych ząbków... oby nie bolało już więcej....

U mnie ok.. wyniki ok, następną wizytę mam po @ to ginek wprowadzi mi inne leki... boję się że moja wątroba tego nie zniesie. Dziś 28 dc i jak zawsze wredoty nie ma, bo po co się bedzie spieszyć??? Lepiej mnie postresować... cholera. Dupka odstawiłam i nadal jej nie ma... brrrr. Dobra zmykam sobie jakąś kawkę wypić... buziam was kochanę..

A i dziękuję za odpowiedz na temat badań... buziam was za to. Zwłaszcza ciebie anufifi że znalazłaś chwilkę by swoim postem rozjaśnić mój umysł:):):)

reklama
Tusia fajny brzusio :-) jak się wie że tam jest taki skarb to inaczej się patrzy na te okrągłości :tak:
ja to mam tak skórę na brzuchu naciągnięta że czasami mam wrażenie że mi pęknie :blink: Maluch się rozpycha :-D
co do przeczucia to ja przeczuwałam dziewczynkę a ma być Karolek :-) no ale ciekawe co u Ciebie będzie? :tak:

Dzastina dobrze że u Ciebie wszystko ok i wyniki dobre :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry