reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie

Royannko Alanek jest super!!! :-):tak: A przekręca Ci się już na plecki i z powrotem? Mój Sebcio jeszcze nie, tylko tak się wygina jak u Ciebie Alanek na zdjęciu i na boki turla, szczególnie na lewy.

Tusiu piękne zdjęcia :tak: z rozrzewnieniem patrzę na zdjęcia z usg, przypomina mi się Sebuś w brzuchu :) A Twój starszy synek będzie starszym bratem! No no, zobaczy jak fajnie będzie, gdy młodszy maluch będzie się w niego wpatrywał jak w obrazek! :-)

Paula daj znać jak tam postępy w remoncie :-)

My też dzisiaj na spacerek śmigamy, oby tylko nie padało :)

Miłego dnia!

reklama
(...)Royannko Alanek jest super!!! :-):tak: A przekręca Ci się już na plecki i z powrotem? Mój Sebcio jeszcze nie, tylko tak się wygina jak u Ciebie Alanek na zdjęciu i na boki turla, szczególnie na lewy.(...)

Dziekuje :)
Alanek przekreca sie z brzuszka na plecki, choc czasem woli "zapomniec" i drzec sie aby to ktos go obrocil. Na brzuszek sam w 100% sie nie przekreca, tzn wychodzi mu to w 99%bo blokuje sobie raczke, a poza tym tego nie lubi :/ Na boczki lubi. I tez lubi sie wyginac. Chociaz wlasciwie ogolnie ma "temperament klody" i zamiast lezec i cwiczyc na kocu woli byc noszony i sadzany ;)

Royannko aha, Sebek z brzucha na plecki też się czasem przekręci, jak się nogą odepchnie to sam leci na plecki :) Ale w druga stronę jeszcze nie umie sam, jak lezy na boku, to wystarczy mu lekko bark popchnąć i wtedy już myk! i na brzuchu, ale samemu jeszcze ciężko mu podnieść.
A co do jedzenia marchewki - Sebek dzisiaj dopakował poranną kupę po dwóch dniach jedzenia marchewki i nie robienia - byłam w szoku :szok: kupa prawie jak u dorosłego, to wszystko przez tę marchewkę.

Wczoraj dałam mu tez starte jabłko i o dziwo o wiele lepiej mu smakowalo niż ze sloiczka! Wcinał i otwierał buzię :-)

A Wy już w spacerówce jeździcie? Zastanawiam się czy by już Sebka nie przesadzić do nowej fury, rozłożonej na płasko, lub półsiedząco...

Pyszczku, jeszcze probujemy w gondoli, ale Alan probuje wylazic:/
Podnosi glowke, podnosi czesc plecek jakby brzuszki cwiczyl, chwyta sie bokow itd, wiec od juztra bedzie jezdzil w spacerowce.

Royannko no wlaśnie, w zasadzie robi się ciepło, więc już nie musi gondola tak chronić przed zimnem i wiatrem... Ja dzisiaj jeszcze wyjdę z Sebkiemw gondoli, ale w weekend chyba spróbujemy spacerówkę na spacerze z Tatą :)

Aniu mogłabyś mi napisać jaką kaszkę można już podawać naszym dzieciom? Czy lepiej kleik? I jaki??

hej!
royanna jaki śliczny ten twój Alanek!słodziak!
tusia mój 4 lata był jedynakiem i kiedy w szpitalu zobaczył Kubusia mówi do mnie mama wyjmnij go stamtąd(z wózka)to pobiegamy po części się rozczarował,bo robił sobie plany co będą robić,w co się bawić.Kiedy wróciliśmy do domu był strasznie zdezorientowany-każdy przychodził oglądał,no a teraz to jego kochany braciszek i koniec,a to poda smoka,pampersa,grzechotkę i broni jak starszy brat!U Ciebie jest jeszcze większa różnica wieku ale nie martw się będzie dobrze!
młody leży obik z gołym tyłkiem i gada ze swoimi rączkami,a starszy zrobił dym bo nie pozwoliłam mu wyjść przed dom

Royannko no wlaśnie, w zasadzie robi się ciepło, więc już nie musi gondola tak chronić przed zimnem i wiatrem... Ja dzisiaj jeszcze wyjdę z Sebkiemw gondoli, ale w weekend chyba spróbujemy spacerówkę na spacerze z Tatą :)

Aniu mogłabyś mi napisać jaką kaszkę można już podawać naszym dzieciom? Czy lepiej kleik? I jaki??
jesli chcesz robic kaszki na swoim mleku lub modyfikowanym to kup bezmleczna, np jablkowa, bananowa. jak chcesz to mozesz kupic od razu mleczna-ma mleko w sobie. mozesz zaczac od kleiku. ja zaczelam wczoraj probe z bezmleczna jablkowa, od 4miesiaca.

hej dziołszki

Patrycja i Kiki co u Was?

wiecie jak Kubule obsypalo !! ospę ma dosłownie wszędzie, nawet w buzi. Jest cały biały. Zastanawiam się czy go smarować czy oblać tym białym płynem ;-) bo ma jedną obok drugiej i takie duze z treścią surowiczną.

poza tym nie wiem jak Wy ale ja mam mega lenia ! serio !! chodzę smętna po mieszkaniu i nawet prania mi się nie chce włożyć do pralki.

wiecie co? muszę zastosować jakiś sposob na dobudzenie M rano do pracy. Przyjeżdza regularnie na 9 tą a powinien na 8 !! nie potrafi wstać :-p prowadzi dwie średnie firmy jedną z nieruchomosciami a drugą kancelarię prawną i pracownicy jak widzą, ze go nie ma rano tez tak przyjeżdzaja przed nim kilka minut. Raz zadzwonił do biura z rana a tam nikogo nie było :szok: i tak sobie pomyślałam, ze przestawię mu godzine w zegarku w telefonie i w mieszkaniu :-D:-D i pojedzie na 8 i sprawdzi jak wszyscy do pracy przychodzą. Może się na mnie nie wścieknie :-D:rofl2: hehe ale w sumie dostają kase za 8h pracy anie 7, co nie ?

ide kawe zrobić to moze mnie postawi na nogi

Royanna synalek cudnosci kochane

Pyszczku to szybko Sebciowi wyszły ząbki :szok::-)

buzialki

Royannko dzięki za odpowiedź :tak:

Bershka ten biały płyn na krostki chyba zapobiega swędzeniu :tak: jak mój M miał ospę to ten płyn przynosił mu ulgę, i cały czas musiałam go smarować :)
Co do ząbków Sebcia to nie spodziewałam się że mu szybko wyjdą, podchodziłam spokojnie do tematu, a tu proszę - są! :)
Jolu powiedz mi kiedy szczepicie Kubusia na pneumokoki i jaką szczepionką? Prevanarem?
Pytam bo my niedługo idziemy na szczepienie WZW B trzecia dawka i ostatnio pediatra proponowała nam razem na pneumo zaszczepić. Sebek będzie miał wtedy skończone pół roku i będą dwie dawki. A jak to u Was wygląda? Buziaki!
Aha Jolu a Kubulek jakie dania już je? Wiesz jestem na etapie rozszerzania diety u Sebka i dlatego wszystko mnie na ten temat interesuje :)

reklama
Prevanarem zaszczepimy wtedy jak juz bede pewna, ze jest zdrowy. Może po ospie.Tez dwie dawki niestety.

Kubuś ma już bardzo poszerzoną diete i wszystkiego jeszcze nie mozesz dawać Sebciowi to co Kubus je
ja podaje już:
zupki na mięsku
obiadek ( tu kalafior, brokuła, ziemniak, marchew itp...)
jajecznica na parze ( od 10 m-ca)
żółtko od około 7 m-ca
wszystkie deserki oprócz gruszek, malin, śliwek bo przeczyszczają ( choc maliny nie ale Kubusia po nich brzuch bolał) najlepsze jabłuszka, jagody. Pestkowych tez nie możemy podać
chrupki bezglutenowe
mozesz spróbować dać kleik na wodzie i do tego pół słoiczka jabłuszek. Dzieci to lubią
poza tym kaszki smakowe każdego rodzaju
kiedyś próbowałam dać Sinlac ale miał po nim biegunkę :baffled:
soczki, herbatki
kisiel

i chyba tyle

jak sobie coś jeszcze przypomne to napiszę

Ostatnia edycja:
Do góry