reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Royanna na te dzieci nie ma innej rady. Mój M mowił Olisiowi, że jak go ktoś zaczepia lub bije musi powiedzieć, ze ma przestać, później powiedzieć, ze powie przedszkolance jak dalej nie zaskutkuje, a jak to nie pomoze to ma go odepchnąć na bok:zawstydzona/y: no po dobroci jak się nie da to co zrobić ? póki co Oli nikogo nie uderzył i dwa ostrzeżenia wystarczały :tak: to tez spokojne dziecko co nie oznacza, ze ma się dać szarpać i popychać. Dzieci potrafią być okrutne.

reklama
Kinga TSH to nazwa hormonu produkowanego przez tarczycę, miałam robione bedenie krwi pod kątem TSH po to aby sprawdzić czy tarczyca dobrze funkcjonuje, czy nie ma nadczynności lub niedoczynności. Moim zdaniem z drożnością jajowodów nie ma to nic wspólnego :no:
Badanie drożnności jajowodów (HSG) robi się oddzielnie i podobno może byc bolesne, ja jak staraliśmy się o Sebka byłam o krok od zrobienia tego badania, ale na szczęście udało się uniknąć :)

A hormon FSH pobudza produkcję pęcherzyków i wydzielanie estrogenów.
oki sorki to ja chyba nie znam się zbytno jednak :/
w każdym bąd razie dziś gina powiedziała że mam zleceone to badanie i chyba mi sie pomyliło jakoś.

pozdrawiam was

Przedszkolanki same kaza gryzc Maciusiowi tego chlopca, ale dla Macia to niezrozumiale. Kurcze, we wtorek bede wiedziec wiecej na ten temat. Przynjamniej mam taka nadzieje.

Paula, odpoczywaj, odpoczyawaj skoro czeka Was malowanie :)
Ja tez zaraz smigam do lozeczka bo kaszel mnie tak meczy, ze boli mnie w pachwinie i boje sie, ze to cos z przepuklina:( a juz mialam kiedys zabieg. A dokucza mi dzisiaj mocno. Ale zanim sie poloze czekam jeszcze na karmienie maluszka :)
Dobrej nocy!

Przedszkolanki same kaza gryzc Maciusiowi tego chlopca,

trochę to strasze co piszesz, bo to kółko zamknięte. Przedszkolanki powinny inaczej rozwiązywać takie sytuacje a nie agresja agresją. U nas to ostateczność ale przedszkolanki nie powinny dawać takich poleceń.

Ja tez juz uciekam

dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Daj znac po wizycie u gina, a i wlasnie czemu chodzisz do endokrynologa? Pytam bo sama sie lecze.
I tez mysle juz o malowaniu ale mnie to przeraza i odwlekam na wakacje....
Joanna chodzę do endokrynologa bo mam guzki przy tarczycy i muszę mieć pod kontrolą, po ciąży najprawdopodobniej będę miała je usuwane bo są już dość spore, na szczęście z tarczycą wszystko ok :tak: a Ty co masz z tarczycą?
co do malowania to właśnie my chcemy teraz odnowić przed porodem, żeby jeszcze wywietrzały te zapachy remontowe przed wprowadzeniem się Karolka :tak:

Royanna dobrze że już lepiej się czujesz :happy: oby sie szybko jakoś wyjaśniło z tym gryzieniem...kurcze ja bym chyba sama poszła i potrząsła jakby mi jakieś dziecko Kacpra pogryzło! :wściekła/y: no i masz czytam że znowu coś Ci dokucza, oby to tylko od tego kaszlu...bierzesz jakiś syrop?

Kinga dobrze że porobisz sobie te wszystkie badania :tak: trzymam kciuki aby były prawidłowe :tak: a byłaś u jakiejś nowej lekarz czy już chodziłaś do niej wcześniej?

Pajkaa to kiedy wyniki z tego holterka? trzymam kciuki za glukozę też! :tak:chcesz mieć poród Sn? ja coraz bardziej się boję że będę miała sn z Kacprem miałam cc.

Tusia
jak tam samopoczucie? mdłości przeszły?

Dzastina nie mam pojęcia co to jest to PCO ale teraz najważniejsze żebyś porobiła te wszystkie badania i w razie co rozpoczęła leczenie jak będzie konieczne a potem na pewno doczekasz się fasoleczki :tak: będzie dobrze...

Pyszczek miłego wieczoru ;-):-)

Agniechak
to będziesz dokarmiać czy całkiem przechodzisz na sztuczne mleczko? ja też chodziłam z Kacperkiem na rehabilitacje jak był malutki i naprawdę warto się trochę pomęczyć :tak:

Okruszynko
dobrze że już troszkę lepiej! wracajcie szybko do zdrowia!

Pati współczuje z powodu ręki :-( nie da się nic z tym zrobić, żeby minęło? to już niedługo Maxia będziesz tuliła :-) trzymam kciuki! :tak:

Bershka ja bym zapytała ale nie było mnie na necie ;-):-) bardzo się cieszę że wszystko ok i że Kubuś tak ładnie przybiera i najważniejsze że za pół roku będzie bez JP :-) no tylko ta ospa :baffled: oby Kubulek lekko ją przeszedł :tak:

Nadrobiłam :happy2: a teraz dobrej nocki Wam życzę :tak:
Do jutra! Buziaki

no nie, nikt nie pyta sie jak bylo w krakowie na wizycie kontrolnej ? :-):-D
hehe i tak napiszę :-)

Kubus ma już drugi dzień w tyg bez worka !! jupi !! w srode i sobotę wolnosć a docent był tak zadowolony z Kubuli, że aż uśmiechal na twarzy mu nie schodził. Powiedział, ze do pół roku jak dalej tak pójdzie pozbędziemy się JP na zawsze :-):-):-):-)
Pyza waży 10.230g :-D

no ale żeby ni ebyło tak super, to dzisiaj zauważyłam u Kubusia ospę ! jednak dostał !!
ale bedzie mieć to już za sobą. Póki co przechodzi bezgorączkowo.

Buziale

papa

Oj to bardzo się ciesze, ze z Kubulkiem wszystko OK a ospe dobrze, ze przechodzi teraz będzie z głowy. Moj mąż w ogóle nie przechodził takich chorób jak ospa czy świnka i będzie problem jak sie zarazi od malego.Konkretnie świnka jest mega niebezpieczna :(

Witam wieczorkiem :happy2:
Nie miałam kiedy wcześniej napisać...no i musiałam się najpierw naszykować do spania dopiero na kompa, bo tak mnie plecy bolą że siedzieć nie mogę a tak to sobie leżę i piszę do Was :tak:

U endokrynologa narazie dobrze...dostałam skierowanie na TSH i coś tam jeszcze (nie pamiętam :zawstydzona/y:) i usg tarczycy muszę zrobić, bo ostatnio miałam robione jakieś 1,5 roku temu no i z wynikami na kontrol za 2 tygodnie wtedy zobaczymy jak to wszystko wygląda :tak:

kupiliśmy farbę do Kacpra pokoju, jutro zaczynamy wynosić "graty" i zaczynamy malować :baffled::-)

To super, mam nadzieje, ze wyniki będą OK.

Joanna chodzę do endokrynologa bo mam guzki przy tarczycy i muszę mieć pod kontrolą, po ciąży najprawdopodobniej będę miała je usuwane bo są już dość spore, na szczęście z tarczycą wszystko ok :tak: a Ty co masz z tarczycą?
co do malowania to właśnie my chcemy teraz odnowić przed porodem, żeby jeszcze wywietrzały te zapachy remontowe przed wprowadzeniem się Karolka :tak:

Royanna dobrze że już lepiej się czujesz :happy: oby sie szybko jakoś wyjaśniło z tym gryzieniem...kurcze ja bym chyba sama poszła i potrząsła jakby mi jakieś dziecko Kacpra pogryzło! :wściekła/y: no i masz czytam że znowu coś Ci dokucza, oby to tylko od tego kaszlu...bierzesz jakiś syrop?

Kinga dobrze że porobisz sobie te wszystkie badania :tak: trzymam kciuki aby były prawidłowe :tak: a byłaś u jakiejś nowej lekarz czy już chodziłaś do niej wcześniej?

Pajkaa to kiedy wyniki z tego holterka? trzymam kciuki za glukozę też! :tak:chcesz mieć poród Sn? ja coraz bardziej się boję że będę miała sn z Kacprem miałam cc.

Tusia
jak tam samopoczucie? mdłości przeszły?

Dzastina nie mam pojęcia co to jest to PCO ale teraz najważniejsze żebyś porobiła te wszystkie badania i w razie co rozpoczęła leczenie jak będzie konieczne a potem na pewno doczekasz się fasoleczki :tak: będzie dobrze...

Pyszczek miłego wieczoru ;-):-)

Agniechak
to będziesz dokarmiać czy całkiem przechodzisz na sztuczne mleczko? ja też chodziłam z Kacperkiem na rehabilitacje jak był malutki i naprawdę warto się trochę pomęczyć :tak:

Okruszynko
dobrze że już troszkę lepiej! wracajcie szybko do zdrowia!

Pati współczuje z powodu ręki :-( nie da się nic z tym zrobić, żeby minęło? to już niedługo Maxia będziesz tuliła :-) trzymam kciuki! :tak:

Bershka ja bym zapytała ale nie było mnie na necie ;-):-) bardzo się cieszę że wszystko ok i że Kubuś tak ładnie przybiera i najważniejsze że za pół roku będzie bez JP :-) no tylko ta ospa :baffled: oby Kubulek lekko ją przeszedł :tak:

Nadrobiłam :happy2: a teraz dobrej nocki Wam życzę :tak:
Do jutra! Buziaki

Wyniki holtera będę miała jutro, ale odiore przed wizytą do kardiologa w poniedziałek.
Co do glukozy też ma być jutro, ale do oceny idzie do ginekologa mojego więc pewnie do wglądu będę miała dopiero w sobotę albo w poniedziałek .
Tak ja sobie na dzień dzisiejzy nie wyobrażam CC jestem zwolenniczką SN chyba, ze będzie mus wtedy niech mnie tną.

Zastanawiałam się nad butelkami dla małego tyle się czyta o tych plastikowych, ze można kupić szkodliwe więc się wkurzyłam i kupiłam szklane a co mi tam

Ja już się żegnam mowię dobranoc

dobrze że z twoją taraczyca jest okej! i 3mam kciuki za reszte wynikow

jezeli o mnie chodzi to tą doktorke znam i lubie ją, ciesze sie że do niej dziś trafiłam. Kiedyś na oddziale jak leżałam to mnie prowadziła. Jest dobra i mam nadzieje że mnie dobrze poprowadzi.
Puki co czekam na środek cyklu kiedy to wybiore sie na to usg.

Dziewczyny dajcie na luz - to jest nieprawda z tym planowaniem ja dzialam w dzien kiedy sluz nie byl wyczuwalny w piatek a śluz dopiero pojawil się na drugi dzien w sobotę . W piatek bylam na usg i tego dnia nie bylo dominujacego pęcherzyka mimo wszystko zadzialalismy :) potem post ....we wtorek od poludnia czulam bol poowulacyjny czyli we wtorek mialam owulacje - nic mi się nie przesuneło i mimo to urodzilam synka zamiast córeczki. W szpitalu lezała ze mna dziewczyna która z kolei działała w samą owulację i zamisat synka urodziła dziewczynkę a cykle miała jak w zegarku ... to co ma byc to będzie ani fazy księżyca ani diety nie pomogły...:tak:
też nie wierzę w tak dokładne planowanie płci
co ma być to bedzie!!! ;)

migr szkoda że sie nie udało! powodzenia w nowym cyklu!! i powodzenia u gina

reklama
Do góry